fredag 27 mars 2009

Stoppa hysterin i Strängnäs skolor!

Anders Jansson (M) har en mycket klok och tänkvärd insändare i dagens tidning:

STOPPA HYSTERIN I STRÄNGNÄS SKOLOR!

Skolutredningen, denna eviga långbänk går vidare, och förvaltningen i Strängnäs har nu utrett och lämnat förslag på de investeringar som krävs för att bilda centrumenheten med tusen elever! Även byggåtgärder i andra befintliga skolor ingår. Investeringsbehoven i förslagen ligger mellan 125 till 140 miljoner kronor! Vi moderater motsätter oss med kraft dessa investeringsförslag och förordar ett alternativ där man gör så lite som möjligt. Vasaskolan, Tosteröskolan och Långbergsskolan bedriver i dag bra verksamhet i befintliga lokaler, låt de fortsätta med det. Karinslundsskolan flyttas in i Paulinska skolan och där finns redan plats för alla elever! Vår bedömning är att mycket små investeringar krävs om man låter verksamheten fortsätta i befintliga lokaler. ”Inte en spik i onödan i skolan”.

När vi moderater startade skolutredningen var syftet att minska lokalkostnaderna, inte som nu den av socialdemokraterna ledda majoriteten riskerar att öka lokalkostnaderna med vidlyftiga investeringar i en centrumenhet för ett tusen elever.

Anders Jansson
moderat i Strängnäs

4 kommentarer:

Cattis Zetterwall sa...

Halloj Margit!

Finns Anders Jansson´s förslag att läsa för oss som vill spara på pengarna.

"Inte en spik" det låter toppen tycker jag.

//Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Jag tror nog att Anders Jansson har sitt förslag nerskrivet någonstans, jag har inte sett det, för jag sitter inte i den nämnden. Ring honom.

//Margit

Cattis Zetterwall sa...

Tack Margit!
Det ska jag göra.

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

När jag har fått förslaget så hör jag av mig. Har bara fått det muntlig än så länge, men det verkar vettigt.

MVH Margit