torsdag 12 mars 2009

Per Gudmundson på SvD.

Per Gudmundson på SvD skriver i en artikel "Varken fredlig eller lugnt" om vad han tycker om Lars Ohlys engagemang i Stoppa matchens demonstration i Malmö. Gudmundsons analys och observation är både tänkvärd och klockren. Han påpekar bland annat att: "I Stoppa matchen sågs öppen antisemitism, visar filmupptagningar".

Gudmundson berättar om en ramsa, som återkommande skanderades under demonstrationen, en ramsa som är vanlig i mellanöstern och riktar sig specifikt mot judar och inte mot staten Israel. Detta hände under Hamas gröna flagga; Hamas är en antisemitisk rörelse.

Gudmundson skriver: "I sitt tal inför demonstranterna i lördags beklagade Lars Ohly kritiken mot Stoppa matchen som försök att 'förknippa de starka, folkliga protesterna mot Israel med extrema våldsamheter och antisemitism'. Efteråt har Vänsterpartiet fått se sig överbevisat vad gäller kravallerna. Antisemitismen blundar man för. I partiets uttalande heter det att kravallerna förstörde 'en helt fredlig och lugn manifestation'".

Gudmundson tycker att Ohly borde förklara hur han menar att slagord som explicit hotar med folkdrivning och judeslakt är fredlig och lugn Israelkritik. Ja, det tycker jag också att Ohly borde göra. Vi är många som är oroliga för att det främlingsfientliga partiet sverigedemokraterna skall röstas in i riskdagen till valet 2010. Några av oss är även oroliga för att vi kanske redan har ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Är vänsterpartiet ett antisemitiskt parti? Om så är fallet får vi hoppas de åker ut ur riksdagen 2010. För några år sedan deklarerade Lars Ohly (v) att han var kommunist. Är han antisemit också? Vad säger gräsrötterna i partiet?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Sant, vi har redan ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Visserligen har de några alibipersoner men folkpartiet är alltid villigt att ta billiga poäng på att slänga folk ur landet.

Marie-Louise F M sa...

Det är ruskigt vad antisemitismen breder ut sig! Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s)flörtar med muslimerna och fiskar också i djupt vatten!
Läs gärna denna bloggartikel:
http://ingero.blogspot.com/2009/03/ilmar-ljuger-vidare.html
Kram, Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Jag har läst på Johan Ingerös blogg. Jag håller med honom. Och som du skriver det är skrämmande att se hur antisemitismen breder ut sig i Europa och särskilt här i Sverige.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Tycker du att det bara är folkpartiet som försöker ta billiga poäng i den frågan?

MVH Margit

Anonym sa...

Lugn och fin nu. Ta en titt på SVT:s Debatt från i veckan och se vilka vilsna åsikter Per Gudmundsson gav uttryck för där. Förvirrad, missriktad och närmast obehaglig framtoning. Håll dig borta från att snickelisnacka om rasism när det är människor som säger vad de tycker om statens Israels agerande.

Anonym sa...

Vad som är obehagligt är när annonyma dilletanter börjar snacka om rasim så fort någon uttrycker sin avsky mot tilltagande antisemitism. Fäbless för dylikt betende tycks vara särskilt utbrett bland de som kört ner i vänsterdiket.

Sixten Skullman

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Jag tittade på debattprogrammet du hänvisar till och det var inte Per Gudmundson som gjorde bort sig. Per Garthon blev förbannad och skrek till både Per med flera. Dags att vänstern visar vart de står kanske.

//Margit