fredag 26 mars 2010

Alex Voronov synar Lotta Grönblad (S)

I en imponerande bra signerad ledare i dagens tidning skriver Alex Voronov: "Minns nätverket Babyguards och dess dryga tvåtusen namnunderskrifter för en folkomröstning om en höjning av elevpengen med åtta(!) procent. Socialdemokraterna solade sig först i glansen av kravet för att väl i majoritet mumla sig fram till ett avslag i fullmäktige, med hänvisning till att frågan hade väckts för sent i förhållande till budgetåret.

Och när nedskärningarna i skolan var som hårdast valde Grönblad, i likhet med majoritetens övriga toppolitiker, att hålla lägsta möjliga profil. Mellan januari 2009 och mars 2010 skrev hon inte ett enda debattinlägg om de lokala frågorna. Känns det inte lite … ja, brutalt på något sätt?"

Vi är många som minns alla brutala påhopp och hårda formuleringar som Lotta Grönblad (S) kläckte ur sig på sin blogg när hon satt i opposition. En blogg som hon till slut lade ner. På sin nya blogg beklagar hon sig över debattklimat i Strängnäspolitiken och särskilt hänger hon ut oss bloggare. Hur är det med självinsikten Lotta Grönblad? Hur vänlig är du själv i debatten? Ganska brutal vill många hävda och det med rätta.

Är man med i leken Lotta får man tåla steken. Det får alla vi andra göra.

14 kommentarer:

Stefan Holm sa...

Håller med dig Margit, den här gången hittade Alex Voronov rätt.

Margit Urtegård sa...

Hej Stefan

Vi gör alla mål i bland, vi gör alla mål...

Mats Werner sa...

Kanske kände han till slut pressen den gode Voronov! (Där var jag t.o.m. vitsig!)

Margit Urtegård sa...

Hej Mats

Den var rolig; kände pressen!:-)

Hasse sa...

Kan det vara så simpel att denne gode Voronov har kommit till insikt att det är inte sossarna som prenumererar och köper Strengnäs tidningen och när upplagan krymper så får man tänka om.
Nej, så illa kan det väl inte vara eller??

Hasse sa...

Kan det vara så simpel att denne gode Voronov har kommit till insikt att det är inte sossarna som prenumererar och köper Strengnäs tidningen och när upplagan krymper så får man tänka om.
Nej, så illa kan det väl inte vara eller??

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Voronov har äntligen prickat rätt! Tomma tunnor skramlar mest! Det är en annan brutal sanning.
/Marie-Louise

Anonym sa...

Hej Margit!

Jag tycker det är bra att hanteringen av skolfrågorna tas upp. Jag är en av dem som trodde på att Babyguards engagemang skulle få effekt, och jag trodde på att Lotta G skulle kunna verkställa. Och jag är nu en av dem som är väldigt besviken på att det inte blev så. Och jag är väldigt besviken på många andra frågor som har hanterats av den nuvarande majoriteten, där centralstyrning och maktfullkomlighet är ledorden.

Däremot håller jag inte alls med dig om att "man får tåla steken ...". Jag tycker istället att vi alla har ett ansvar för att se till så att vi inte lämnar sakfrågorna till förmån för personliga kommentarer.

Under mina snart 4 år i KF och några nämnder har jag många gånger blivit chockad över hur en del ledamöter uttrycker sig och uppför sig. Vi är väl dem som ska föregå med gott exempel!!??

Birgitta E

lena alun sa...

Det finns ett Gott Hjärta och En Klarsyn och Kärlek till det Rätta, också i Voronov.

Kul, Margit, att du får och känner stöd!

Claes Eriksson sa...

Satt och funderade på hur jag skulle formulera mina tankar runt detta när jag såg att Birgitta E skrivit nästan exakt vad jag tänkte. Fast hon uttrycker det bättre.

/ Claes

Margit Urtegård sa...

Hej Birgitta

Du skriver: "Under mina snart 4 år i KF och några nämnder har jag många gånger blivit chockad över hur en del ledamöter uttrycker sig och uppför sig. Vi är väl dem som ska föregå med gott exempel!!??"

Du har helt rätt. Självklart skall vi föregå med gott exempel. Jag menar att som man bäddar får man ligga. Det var Lotta Grönblad (S)som på många sätt tog hit den hårda debattkulturen. Innan hon kom var det bara Leif Lindström (S) som höll på så. Därför var det provocerande att läsa hur hon beklagar sig på sin blogg över andra bloggare. Många är rädda för henne, även inom majoriteten.

Vi ses på måndag.

Trevlig helg.

Dag Bremberg sa...

Håller med Claes här. Kunde absolut inte sagt det bättre än Birgitta.
(Däremot håller jag inte med Claes i ett inlägg på Marias blogg.)

Claes Eriksson sa...

Se där! I allafall något som vi överens om;)

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Kan bara säga att tidningen sköter sitt jobb!

Nu får du köpa en flaska med god dricka till mig, det är helt ok om den är rosa och bubblar.

Som obunden gillar jag att läsa en bra tidning, men se upp det är snart val.

Jag läser bloggar ska du veta!!!

Imorgon jobbar jag hela dagen för ett hållbart samhälle, i en matsal som är tyst och behaglig att vara och vistas i.

Kom gärna på besök när vi har möte i vår lokala styrelse på Mariefreds skola.

Ha en skön söndag.

//Blåslampan!