fredag 26 mars 2010

En mycket glädjande nyhet

DN skriver: "Sverigedemokraterna har legat över riksdagsspärren i de senaste fyra mätningarna efter sitt genomslag i medierna i slutet av förra året med sin attack på landets muslimer. I helgen håller partiet också årskonferens i Stockholm för att lägga fast linjen inför valet.

Men bland väljarna ser intresset för partiet nu ut att minska. SD backar från 5,6 till 3,6 procent, vilket är en statistiskt säker nedgång. Det är framför allt bland unga män, som är partiets starkaste väljargrupp, som stödet minskar."

Detta är en mycket glädjande nyhet som bara måste nämnas. Hade det varit val i dag så hade de främlingsfientliga sverigedemokraterna inte kommit in i riksdagen.

5 kommentarer:

Erik sa...

"Hade det varit val i dag så hade de främlingsfientliga sverigedemokraterna inte kommit in i riksdagen."

Jo, det hade vi. SD underskattas i mätningarna och det reella stödet är större än vad som visas. Kika gärna in på Status.st och jämför de mätningar som gjordes innan förra valet med det faktiska valresultatet. Om du inte orkar det, så har jag gjort en sammanställning här.

Margit Urtegård sa...

Hej Erik

Det viktigaste är vad som händer på valdagen i höst. Jag hoppas att SD inte kommer in i riksdagen.

Stefan Holm sa...

Erik, du läser statistik som f-n läser bibeln. Tydligare dipp har inte skådats sen Eldkvarn brann. Till glädje för mig och många andra.


För er som är intresserade att ta en debatt med SD kan jag rekommendera denna sida:

http://www.sverigedemokraterna.de/analys-principprogram.html

DN skriver:
"Sverigedemokraterna.de är en ny sajt på nätet som säger nej – till Sverigedemokraterna. Målet för grundaren är att sajten ska ta sig in så högt upp som möjligt på träfflistan när sökning görs på Google med ordet ”Sverigedemokraterna”.

Anonym sa...

"Målet för grundaren är att sajten ska ta sig in så högt upp som möjligt på träfflistan när sökning görs på Google med ordet ”Sverigedemokraterna”."

Ja, eftersom dom vet att dom förlorar i en debatt.
Då vänder man sig till smutskastning i sann vänsteranda.

Stefan Holm sa...

Kära Anonym, det är precis en debatt mot SD de manar till. Inte någon smutskastning eller vänsterpropaganda. Det du citerar var DN:s ord. Här citerar jag direkt från sajten:

"Syftet med sajten är inte att begränsa Sverigedemokraternas yttrandefrihet utan snarare att mana alla demokrater att bemöta Sverigedemokraternas argument sakligt i sociala medier. Denna sajt tar starkt avstånd från censur och hot mot politiska motståndare."

Är det tydligt nog? De manar till att möta SD i en debatt, vilket jag själv tänker fortsätta med. Det lär bli en intressant debatt under våren med möjlighet att sticka hål på alla SD:s argument. Det ser jag med glädje fram emot.