torsdag 18 mars 2010

Arvodesfiaskot skadar landstinget

Det är inte direkt så uppmuntrande att läsa om den s-ledda landstingsledningen och vad våra skattepengar går till. Den politiska redaktören på SN Olof Jonmyren skriver:

"Den stora skattehöjningen 2009 och de omfattande ekonomiska tillskotten från regeringen, har gett landstinget visst andrum i förhållande till de ekonomiska problem som belägrar den sörmländska hälso- och sjukvården. Frågan om de kostnadsdrivande strukturer som skapar underskotten på något sätt har åtgärdats förblir obesvarad. I stället handlar landstingsdebatten om politikerarvoden. Landstingspolitikerna har inte för mycket betalt. Det är inga hutlösa arvoden som diskuteras. Men det behövs ett öppet och överblickbart arvodessystem. I landstinget har man i stället gjort upp om bakom stängda dörrar, utan att förankra besluten i rätt instans. Oavsett hur många gånger detta har gjorts och av vilka, så är det givet att fel måste rättas till. Besluten ska följa regelverket och tas i rätt instans. Att det ska vara svårt att få till, luktar bara unket."

Landstingsrådet Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) skriver också om detta på sin blogg.

Vad säger man? Är det inte kristallkronor eller vindsnurror så är det garanterat något annat skumt på gång. Hualigen, mygelmajoriteten fortsätter att visa sitt rätta ansikte!

7 kommentarer:

Mats Werner sa...

Kanske ska vi kika på hemmaplan åsså!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats

En journalist på SN frågade mig i går om hur det ser ut hos oss. Jag svarade spontant att hos oss är det nog ingen mygel. Men när jag har tänkt en stund så måste jag ju ärligt säga att det vet jag inte.

Med tanke på att socialdemokrater som sitter i landstinget, som även sitter i vårt KF, har försökt få ut ersättning de inte skall ha där, kan man ju undra...

erik berg sa...

Det gamla uttrycket att ”makten korrumperar” visar verkligen upp sitt ansikte här.

Det är lite chockerande tycker jag att man inte tar ett större ansvar för våra gemensamma skattepengar.

Nu är det dags med en ”time out” på så där en 4 år för vissa.

Erik

Anonym sa...

Fattade inte vad som var myglet vad är som är fel och vad luktar unket?Om du skall kritisera måste du vara tydlig annars tar ingen dej på allvar.Tips från en vän

Mats Werner sa...

Hur gick det t.ex. med den socialdemokratiska "politiska sekreteraren"?

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Vi får se om Jörgen Danielsson lyckas reda ut eländet!
/Marie-Louise

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Det var spännande att läsa tidningen idag!
/Marie-Louise