fredag 16 januari 2009

Norske Skavlan som programledare i Sverige!

Äntligen! I kväll klockan 21.00 händer det! Norske Skavlan skall vara programledare i svensk TV. Det lilla vackra landet västerut kommer att bli mera känd även här i Sverige. Det tycker så klart jag som är norsk patriot är extra roligt. Går ni in på länken jag har här ovan så ser ni att det norska och svenska språket skiljer sig ganska mycket åt. Visste ni t e x att flöte betyder grädde eller att rar betyder konstig?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg aner att dette bare er ett sätt for Dere att vende oppmarksamheten på Norge nu da vi vill fire att vi blevet av med Finland for 200 år siden. Ni borde vente på er tur....:=)
Klem
MATS

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Vi firade ju att vi blev av med er redan 2005, då var det 100 års jubileum:-). Tänk vad glada goa norrmän kan vara provocerande, nu får vi njuta av en glad og go norrman i svensk TV-ruta i svenska soffor, HURRA!

Klem Margit

Anonym sa...

Om något som du själv skriver på andra bloggar, inte platsar på din egen blogg, utan att du här sencurerar när det faktiskt bara repeteras, exakt ordagrannt, står du då för dina egna ord?
Är också denna fråga för känslig för att du ska vilja låta andra kunna se den, sencurera igen!
Om du här tar bort dina egna ord, för att dom inte platsar eller för att du inte vill stå för dom, kommer du då också be om borttagande på andra bloggar för att vara trovärdig?

Seriös fråga?
Hoppas på seriöst svar!

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Jag vet inte vad du är ute efter, men... Ja, jag står för det jag skriver både på min egen blogg och på andras. Men, jag förstår inte varför jag skall låta andra kopiera det jag har skrivit någon annanstans i ett annat sammanhang klistras in under andra artiklar på min egen blogg?

Att tro att inte vi som har egna bloggar, kommenterar tidningsartiklar under egna namn och skriver insändare och debattartiklar med egna namn under inte skulle stå för vad vi tycker, det tycker jag är en konstig fråga. Jag har blivit kallad för mycket, men aldrig har någon beskylld mig för att inte stå för det jag säger eller den jag är. Vet inte om det här är svar på din fråga.

//Margit

Cattis Zetterwall sa...

Vill bara säga heja Norge och trevlig helg!

Otroligt underhållande med en salig blandning av väl valda gäster.

//Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Och det roligaste av allt är att Fredrik kan ställa frågor som en svensk programledare aldrig skulle tordas fråga; precis som alla norrmän får, för ingen har sagt till oss att vi inte får!!! Roligt när Anitra blysamt till en fråga svarade, den frågan är ju privat... Flera norrmän i svensk TV skulle göra livet mycket roligare:-)

Trevlig helg.

Kram Margit

Anonym sa...

Jag gillade tanten som pratade med bland annat John Irvin bättre.....

Anonym sa...

Håller nog med Dig Margit! Men jag vet int vem som blev av med vem......

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Inte ni i alla fall, ni fick ju mig:-)), så ni blev inte av med alla oss.

Klem Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Då får du fixa så du får norsk TV i rutan, for den tanten är kvar i Norge och gör Skavlans gamla program där, det programmet skickades varje tisdag kväll på svensk TV förut, men det slutar de väl med nu?

MVH Margit

Anonym sa...

Ni talar om Grovold (Inte Griswald..)?

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Jag har inte sett programmet men samarbete oss nordiska länder emellan är uppfriskande!
Kram från halvfinnen eller halvsvensken, vilket som :-))!