onsdag 7 januari 2009

En självutnämnd elit styr Strängnäs?

Oppositionen är upprörd över att majoritetspakten inte har informerat oss om skolförslaget, som skall läggas fram på barn- och utbildningsnämnden i kväll. I dagens tidning kan man läsa artikeln: "Majoriteten gjorde upp om skolan utan oppositionen". Arne Arvidsson, moderaternas gruppledare, säger så här till tidningen: "Ett strålande exempel på bristande samarbete. Vi blev kritiserade för ungefär såna här saker, men det som gjordes då var lindrigt mot det här". Dag Bremberg, gruppledare för mariefredspartiet påpekar: "Det är jobbigt med öppenhet och att behöva möta medborgarnas reaktioner, men det hör till".

De som borde vara mest förargade är kanske deras egna representanter; enligt uppgift har den nya majoriteten inte haft vare sig partigruppmöten eller alliansmöte om/i frågan. Nu kanske folkpartiet och centern i Strängnäs snart inser hur det är att sätta sig vid makten tillsammans med det mycket större partiet socialdemokraterna. Ett parti som till rätt nyligen ansåg sig ha, på riksnivå i alla fall, förstfödslorätt till regeringsmakt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir faktiskt både häpen och förbenad över hanteringen av denna viktiga fråga.

Hur kan man bara hantera demokratin på detta sätt efter allt som varit?

Lena Hallgarns påstående i dagens ST om att ”tiden varit så knapp” och därför får inte oppositionen vara med i diskussionen är ju rent befängt.

Tror någon från det styrande blocket att det kan bli consensus i denna fråga som verkligen borde hanteras med stor ödmjukhet och hänsyn till framför allt eleverna?

Erik Berg

Anonym sa...

Helena Hallgarns yttrande är ju dessutom ren och skär lögn efter vad vi fick höra av Oppositionsrådet som fått sanningen från "the horse's mouth".
Som jag också sagt tidigare, detta är en alldeles för stor, vittomfattande och viktig fråga för att hanteras med denna amatöristiskt sårade fåfänga.

Margit Urtegård sa...

Hej Erik.

Ja, man blir både häpen och förbenad över den nonchalanta hanteringen av en så viktig fråga.

Helena Hallgarns (fp) uttalande i tidningen att: "Och utifrån vad oppositionen har sagt i sitt budgetförslag har vi i alla fall kunnat ta deras synpunkter i beaktande". Fan trot! De vill ju inte ens prata med oss.

Orsaken till att de inte ville lämna ut någon information var i första hand den som är beskriven i tidningen, bekräftat av högt uppsatta majoritetspolitiker, nämligen att: "majoritetens skäl att hemlighålla beslutet skulle vara att det annars skulle komma ut på politikernas bloggar".

Det är nog inte konsensus de är ute efter, då har de i alla fall valt fel arbetsmetod.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Du har rätt; det är ren och skär lögn. Jag är dock inte förvånad över just det, efter att jag med egna öron hörde en historiebeskrivning om skolfrågan av Helena Hallgarn (fp) i fullmäktige för ett tag sedan som flera av oss andra ledamöter var tvugna att gå fram och korrigera. Säger man en sak tillräckligt många gånger kan det bli sanning, därför är det viktigt att några av oss törs att säga något när folk pratar strunt.

MVH Margit

Anonym sa...

Vi har fortfarande förstfödslorätt, det brukar borgliga skribenter skriva..... i alla fall anser de att vi bör ha det.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Jag tror inte du har rätt när du skriver: "...i alla fall anser de att vi bör ha det." Det är väl just det man inte bör ha!:-).

Kram
Margit