torsdag 6 maj 2010

Björn Lind (FP) får inte sin reträttplats!

Kommunalrådet Björn Lind (FP) har länge kämpat för att kommunen skall starta ytterligare ett bolag; ett näringslivsbolag. Misstankar har funnits om att han har velat skapa en reträttplats åt sig själv. Att bli ordförande i ett nytt kommunalt bolag var nog mycket frestande för herr Lind. Nu blir det nog inte så i alla fall. Folkpartiets första namn på listan, Helena Hallgarn, ger klart besked i dagens tidning: "Slutligen vill vi göra ett mycket tydligt uttalande – att Folkpartiet i Strängnäs inte vill ha något näringslivsbolag."

Bra så!

8 kommentarer:

Dag Bremberg sa...

Mkt bra att Helena ger klart besked.
Så synd att hon tillhör ett parti som i vår kommun så länge dominerats av herrar som inte bryr sig om demokratin och som sett politiken som endast ett maktspel.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Helena är även ganska ensam som demokratisk kvinna i sitt parti också. Det är tyvärr inte bara gubbarna i det partiet som kör en odemokratisk stil.

Mats Werner sa...

Stilen sitter i partiväggarna dessvärre. Hoppas Helena och Fredrik inte tillbringsr för mycket tid "inomhus"!

Och vi ska önska Helena lycka till i den interna kampen!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats!

Partiväggarna? Det låter oroväckande! Är det så illa?

Helena Hallgarn sa...

Folkpartiet i Strängnäs kommer starkt att arbeta för det demokratiska arbetssättet. Fredrik och jag är enade om detta och vi har fått mycket starkt stöd inom partiet för detta. Vi är liberaler som värnar det öppna samtalet!

Stefan Holm sa...

Mycket bra Helena, det låter som om det finns hopp för en sund och öppen debatt framöver. Dessutom klara och tydliga besked om näringslivsbolaget. Det är bara att buga och bocka.

Patrick Baltatzis sa...

Härligt att höra Helena!

Margit Urtegård sa...

Hej Helena.

Det låter bra!

Med vennlig hilsen
Margit