torsdag 6 maj 2010

Tolv partier i Strängnäs

Huvudnyheten i Strengnäs Tidning i dag är: "Två nya partier ställer upp i höstens kommunalval i Strängnäs. Därmed är det tolv partier som slåss om den politiska makten i kommunen. Strengnäs Tidning har sedan tidigare kunnat berätta att två nya partier ställer upp i kommunalvalet i höst: Piratpartiet och Granskningspartiet. Att förra valets två nykomlingar, Sverigedemokraterna och Mariefredspartiet, också ställer upp gör att det tillsammans med de äldre partierna blir tolv partier att rösta på för väljarna i Strängnäs kommun."

Jag är i alla fall glad, bättre med flera små partier än de stora som alltid tycker att de vet bäst och gärna kör bulldozermetoden. Detta blir spännande och jag ser fram emot en kul valrörelse. Många nya ansikten i politiken, det betyder mycket ny energi och nytänk; tänk på det!

Det blir utan tvekan ett mycket spännande val i Strängnäs. Här händer det saker. I Katrineholm har socialdemokraterna regerat i 90 år; i 90 år! I Eskilstuna är det nästan likadant, fast de har blivit tvungna att ta in vänsterpartiet vid maktens grytor. Men, hur roligt eller spännande kan det vara att köra en valrörelse i de städerna där den socialdemokratiska makthegemonin är total?

Inga kommentarer: