söndag 9 maj 2010

"Som att välja mellan pest eller kolera"

I dagens tidning kan man läsa: "Föräldrar ifrågasätter undersökning om Långbergsskolans framtid. I enkäten som gick ut till Långbergsskolans föräldrar fanns bara två alternativ, flytta skolan eller splittra verksamheten. Så upplever flera föräldrar undersökningen och ställer sig nu frågande till resultatet. – Att säga att föräldrarna står bakom flytten stämmer inte alls, säger Torgny Romin, som har två barn på skolan. 80 procent av föräldrarna på Långbergsskolan svarade på enkäten som skickats ut av föräldraföreningen. Alternativen som fanns att välja mellan var 'Jag/Vi stödjer lärarnas förslag till en flytt' och 'Jag /vi stödjer inte lärarnas förslag till en flytt'. Enligt de svar som lämnats in ställer sig 61,5 procent bakom lärarnas förslag, men det ger en missvisande bild, menar Torgny Romin, en av de föräldrar som kryssat ja i enkäten."

Piratpartiets David Bergström skriver: "Nu har både föräldrar och oppositionen nämnt att undersökningen som föräldrarna skrev på om deras barns skola var missvisande. Kan båda dessa parter ha fel? Det verkar tyvärr inte som det. Majoriteten har nu två val ser det ut som, fortsätta som tänkt och ignorera både de föräldrar som är upprörda och oppositionen eller försöka rädda sitt skinn och göra om undersökningen med två tydliga alternativ." Majoriteten har inte gjort annat än att mygla och försöka att rädda sitt eget skinn sedan de tog över makten våren 2008.

Tidningen skriver: "Att bussa Långbergsskolans elever till Karinslundsskolan är det billigaste alternativet att lösa skolans trångboddhet med. Det visar kommunens tjänstemannautredning." Brutalt och billigt! Det är uppenbarligen Lotta Grönblads (S) melodi!

Vårt kloka oppositionsråd Maria von Beetzen (M) skriver på sin blogg: "Det är rätt fascinerande att höra arbetarkommunens ordförande Leif Hård deklarera att en ny skola skall byggas på Långberget om ett par år. Skulden ( på 3 miljarder kr) som belastar de kommunala verksamheterna med 80 miljoner bara i räntor om året, den bryr han sig inte om. “Det är normalt för en inflyttningskommun”, mästrar han. Samtidigt vill Tord Tjernström (S) bygga nytt Selaöhem i stället för att det gamla återanvänds. Vår kommun är lika bankrutt som Greklands finanser." Javisst är det fascinerande!

Mats Werner (KD) har skrivit i en bloggkommentar på Marias blogg: "Att Strängnäs kommun kunnat utvecklas till en ren banankommun på två år är ofattbart. Med ett kommunalråd som tillträdde med det uttalade syftet att förbättra kommunens soliditet, bara för att två år senare istället ha ökat låneskulden med 700 miljoner och sänkt soliditeten till - 11!" Ja, det är helt ofattbart; vi har blivit nästintill en bananrepublik på två år!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förslaget om att skjutsa barn från Långberget till Karinslund, delgavs oss politiker i BUN genom tidningen för ett par veckor sedan. Sedan följer en information i ärendet på ett möte, därefter ett extrainkallat möte för att klubba igenom beslutet. Ett sådant viktigt beslut kräver en seriösare beslutsgång inte ett hafsverk med otydlig enkät. Varför anar jag ugglor i mossen?

Kerstin

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Alla som håller på med enkäter vet att en seriös enkät alltid har FEM svarsalternativ per fråga!
/Marie-Louise

Northill sa...

Tänkte bara lägga mig i lite grann. En tanke som slog mig var hur bussarna ska fungera vid Långberget. Som det är nu kan dom inte vända ordentligt vid skolan och måste backa för att komma runt. Så hur är det tänkt att man ska göra där. Har läst en hel del om det här förslaget och inte sett något om det. Vid Karinslundsskolan är det inga problem för där är det byggt för bussar men inte vid Långberget. Eller ska 200 barn gå ut till vägen vid vårdcentralen när dom hoppar på och gå av vid mataffären på andra sidan. Att ha en massa barn vid bussar och vägar är aldrig en bra sak. Speciellt inte om bussarna ska backa eller att 200 barn ska stå vid en väg och vänta på bussarna. Vem ska sen ta ansvar för barnen på bussarna. Är det skolans ansvar? Det kan ju knappast vara busschaufförens.
Och om man nu kör på ett barn när dom står vid bussen vem tar då på sig ansvaret?

Jag hoppas denna flytt inte blir verklighet utan man hittar en bättre lösning. Men det verkar som om det redan är bestämt att det ska flyttas.

Har postat det här inlägget på andra sidor också, så det kanske dyker upp lite varstans. Men jag tycker det är en viktig fråga som bör tas upp. Kan ju tänkas att det kommer kosta kommunen lite extra om man måste bygga om rondellen och kanske till och med ha personal på bussarna som kan se till skolbarnen.