söndag 20 september 2009

En blåst Anka i Amerika!

Alla (nästan) pratar om Anna Anka. Hon har dykt upp i alla medier den senaste tiden, i tidningar, på bloggar, i radio och på TV. Man får sig ett gott skratt när man läser hennes artikel på newsmill. Hon säger: "Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor. I Sverige är det tillåtet att förfalla, bara man fångar en man. Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov". Vi får da hoppas att hon inte blir någon förebild för svenska kvinnor. Hennes artikel på newsmill är det dummaste jag har läst på mycket länge. Antingen skojar hon eller så är hon helt blåst på riktigt.

Kristian Arvelin skriver på newsmill: "Anna Anka borde få hedersmedalj. Under sin hittills korta kändiskarriär har hon lyckats blåsa in nytt liv i den totalt enkelspåriga svenska samhällsdebatten. Dessutom presenterar hon intelligenta lösningar på exempelvis integrationsproblematiken. Sverige skulle ha mycket att vinna på att byta ut Sahlin, Pekgul och Rosenberg mot Anka". Jag håller med honom om att den svenska debatten ofta är enkelspårig. Vår rädsla för att säga något som icke är politiskt korrekt är påtaglig. Men, resten av hans artikel är ren smörja.

Roland Poirier Martinsson hyllar hemmafrun i en artikel på newsmill, inget fel i det. Vi är många som har varit hemma med våra barn under många år och det är inte för tidigt att någon säger att det vi gjorde/gör är bra. När Poirier Martinsson mötte Nalin Pekgul (S) i en debatt på P1 här om dagen så berättade han att han själv hade varit hemma med sina barn i hela 7 år. Så då är det väl hemmaföräldern han högaktar?! Han skriver: "Men att hävda att den genomsnittliga hemmafrun i Sverige i dag är kedjad vid spisen av en förtryckande man och en fördömande kultur är givetvis rena rappakaljan, en grov förolämpning och en reflektion av eget grumligt tänkande". Där håller jag med Poirier Martinsson.

Désirée Pethrus Engström (KD) skriver: "Hemmafrudebatten på Newsmill har verkligen varit het de senaste dagarna. Artikeln den 15 september av Roland Poirier Martinsson, chef för tankesmedjan Timbro, om att 'ingenting går upp mot en riktig hemmafru' fick avsedd effekt. Uppföljningen med bland annat Anna Anka från TV 3´s TV serie 'Svenska Hollywoodfruar' och Nalin Pekgul (s)- kvinnoförbund ger olika infallsvinklar. När Nalin Pekgul menar att Anna Anka hyllar islamistiska ideal, går det kanske lite till överdrift, även om jag håller med om att det inte är ett ideal att lyfta som något enbart positivt".

Tillbaka till Anna Anka. Hon kan tänka sig att bli politiker i Sverige. SvD frågar henne: "Vad skulle du säga om Moderaterna eller Kristdemokraterna ringde och bad dig ställa upp i riksdagsvalet? – De får gärna ringa". Jag tror inte att vare sig moderaterna eller kristdemokraterna kommer att ringa upp Anna Anka!

Ett av Liberala Kvinnors slagord: "Pojkvänner kommer och går, akademiska poäng består"!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Hela Anka-affären är intressant. Grejen känns mer som en politisk reklamkampanj gjord av någon smart byrå än att en riktig person står bakom. Det här är känns som en provokation i det politisk korrekta Sverige. Den är däremot inte onödig.

Margit Urtegård sa...

Hej Patrick.

Absolut, det behövs provokation i det politiskt korrekta Sverige. Det hindrar oss dock inte från att ha en åsikt om provokationen.

Jag har tänkt detsamma som dig att det nog inte är Anna Anka själv som står bakom detta. Leo på newsmill är kanske den som har snickrat ihop det hela. I alla fall så har newsmill inte haft så många läsare som tidigare som nu när den riktiga Ankan kom fram. Ett genidrag helt enkelt. Och provokation behövs som du så riktigt påpekar i detta mellanmjölkens land, så vi får välkomna flera ankor. Fast gärna några som framstår som intelligenta nästa gång, kan man ju önska.

MVH Margit

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Tycker att det är mycket intressant att följa Ankan i hennes vardag.

Det får en att fundera på olika värderingar och vad man sätter som prio i sitt eget liv.

Klart det hela är för att skapa en debatt.

Så nu är det bara att vänta på kvällens avsnitt.

Äntligen något att se på TV

Kram Cattis

Dag Bremberg sa...

Jodå, Margit, KD nappade direkt och välkomnade AA hit t det gamla landet.
Man får väl anta att det inte var så genomtänkt, för jag tycker inte att det hänger ihop med Hägglunds hyllande av den normala "Svenssonfamiljen", de som lever enligt gamla hederliga normer och moraliska mönster (bilden vi ser är förstås vita, kristna kärnfamiljer, som bott i landet i generationer, helst på samma ort).

Men KD & c:o är kanske smartare än jag tror. Allt som kan förknippas med det glada 50-talet (hemmafruperiodens peak) hänger kanske ihop, oavsett om vissa fruar är längre från spisen än andra...

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

KD:s partisekreterare Lennart Sjögren välkomnade Anna Anka och det gjorde han tydligen innan han hade kollat med andra i partiet och han fick ta tillbaka det. Nej du Dag det kallar inte jag att KD nappade direkt och att hon var välkommen till KD. Alla kan göra misstag, att en person inom ett parti tabbar sig skall väl inte hela partiet få lida för?

När Expressen kollade upp vad moderaterna tyckte så frågade de Moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson och hon tänkte innan hon svarade och sa: "Jag har aldrig träffat henne utan bara läst artikeln på Newsmill. När jag läste den bestämde jag mig snabbt för att det finns två alternativ. Ett: Hon skriver det här för att riva upp en storm och har himla kul åt alla reaktioner. Eller två: Hon är korkad".

Kd:s kvinnoförbund meddelade att "till kvinnoförbundet är hon inte välkommen med de åsikter som hon har uttryckt i debatten". Vidare säger ordförande Maria Fälth att "Anna Anka har uttryckt att man ska vara vacker för sin man och att det är kvinnans ansvar att tillfredsställa sin man sexuellt - annars får man skylla sig själv om han är otrogen. Detta är inte idéer som vi i Kristdemokratiska kvinnoförbundet står för. Vi jobbar aktivt för att unga tjejer inte ska känna att deras egenvärde sitter i utseende. Kvinnans roll får inte förminskas till att vara en mans prydnad. Sex är i sin tur någonting som ska ske på lika villkor. Ingen ska behöva känna sig tvungen att ha sex".

Så min bedömning, när man tittar på totalen, är att Anna Anka får fortsätta att vara just en riktig Anka i både svensk media och i svensk politik.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Vi börjar med att titta på Ankan i kväll och sen blir det ankmiddag den 3 oktober:-), vilket sammanträffande!

Vi ses i kväll.

Kram

Anonym sa...

Tycker det är tragiskt att Paul Anka har förfallit i omdömme, han som en gång var min och många andra svenskars idol. Har han blivit både döv och blind på gamla dar?
Tänk att en så'n person kunnat gifta sig med denna gamla hagga!!?
Hon ser inte ut en dag yngre än 68!
Skulle inte vilja ta i äcklet ens med tång! Är så glad jag slipper.

Det är en stor ANKA man gjort som tagit hit denna fågelskrämma och betala dyrt för hennes resa hit, hon borde ju för f-n åka lastbåt!
Har inte Skavlan något att säga till om själv vilka som han vill ha i sina program? Kan inte tänka mig han är så omdömmeslös, eller vill man bara göra narr av spöket och visa skandinavien hur jävla dum denna 3:e klass vamp är!
Usch, nu orkar jag inte längre prata om detta ----k.

Mats Werner sa...

Att Anka gästat Skavlan är väl ändå en anka!

Patrik sa...

Skavlan visar prov på dåligt omdöme tycker jag...

KD har redan bjudit in henne Margit..Hon är ett föredöme för kvinnorna i partiet, hahaha.

Kerstin sa...

Det hörs ju lång väg att Ankan inte har alla hönsen hemma! Hur många heltidsarbetande svenska kvinnor har tid och råd att gå på gym 6 dagar i veckan? Det går väl an för den som har hembiträde, kokerska, städerska, trädgårdsmästare och nannys , som hon för övrigt sitter och gör sig lustig över att hon lägger lika mycket på smink varje månad som hon betalar barnflickan per år. Människan skulle skämmas över att öppna munnen. Basta!!!