onsdag 16 september 2009

FP, C och S är oense om Visholmen!

Margaretha Furustrand (FP), Marianne Andersson (C) och Ingrid Fäldt (S).Klockan 14.00 i dag hade FP, C och S kallat till pressträff om Visholmen. Jag är med i en face-book grupp som heter Bevara Visholmen. När någon i gruppen fick veta om pressträffen lades det ut information om detta i går med uppmaning om att dyka upp på pressträffen för att få information om vad majoriteten vill med Visholmen. Flera av oss mötte upp på kommunhuset i dag för att lyssna. Marianne Andersson (C) kom bort till mig för att göra klart att vi inte var välkomna. Jag frågade undrande om hon verkligen menade att vi inte var välkomna. Och det var vi inte. Den ena journalisten som hörde detta påpekade att det inte var vanligt att slänga ut invånare som vill lyssna. Då sa Ingrid Fäldt (S) att vi kunde få vara med i alla fall. Men, Marianne Andersson stod på sig. Pressträffen skulle ske bakom lyckta dörrar och ingenting annat. Marianne Andersson (C) har ju tidigare även slängt ut fackets representant från nämndsammanträden, så vi är inte så förvånade över hennes agerande.

Nu har jag förstått varför vi blev utslängda från pressträffen. FP, C och S hade tydligen kallat till denna pressträff för att säga att de inte är överens i frågan. Margaretha Furustrand (FP) och Marianne Andersson (C) berättade för pressen att de kan tänka sig att bygga hotell på Visholmen. Ingrid Fäldt (S) sa först att det kunde hon tänka sig också, men när den ena journalisten gjorde henne uppmärksam på att arbetarkommunens ordförande Leif Hård (S) tidigare offentligt hade sagt att något hotell på Visholmen inte är aktuellt, backade hon och sa att det nog var så. Ingrid Fäldt (S) förklarade då att hon kanske kan tänka sig ett vandrarhem på Visholmen. Vad kommer härnäst? En campingplats kanske?

Läs även Patricks bloggartikel "Majoriteten skiljer på press och pöbel".

PS: Face-book gruppen "Bevara Visholmen" har ca 400 medlemmar och växer varje dag: DS

Uppdaterad 2009-09-17: I dag skriver Strengnäs Tidning om pressträffen: här är länken.

11 kommentarer:

Patrick Baltatzis sa...

Margit,

Det hela var besynnerligt och märkligt. Kommunhuset får vi väl hädanefter kalla för Fort Knox.
Det är skralt ställt med demokratin och öppenheten.
Vi får uppmärksamma väljarna om detta!

P.

Margit Urtegård sa...

Hej Patrick.

Fort Knox, den var bra! Fast det är skrämmande att det har blivit så här. Rädslan för bloggarna är påtaglig. Varför kan man undra. Sanningen kommer ut för eller senare ändå. Ja, väljarna har de nog inte tänkt på. Det är väl bara till valen de bryr sig om dem. Det kommer att straffa sig, tror jag.

MVH Margit

Jan Eriksson sa...

Dessa damer måste vara oppositionens bästa och effektivaste valarbetare just nu...

Har de för övrigt rätt att neka folk på det sättet som de gjorde mot er?

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Man blir inte förvånad längre, jag förstår snart inte hur det ska sluta..i vår dynamiska idyll, fast det är välan det första ordet man tagit fasta på.

Dynamisk ledning, eller kanske livsfarlig ledning.

Jag är en väljare som ställer mig mycket tveksam till hur makten brukas till ett vad du beskriver "missbruk"

Ha en skön dag//Cattis

Demokrati!

erik berg sa...

Man upphör aldrig att förvåna sig.

De "slutna rummens demokrati" har nu förts till en ny dimension.

Att man fattar obehagliga beslut i en sluten krets och utan insyn kan synas logiskt på något sätt, men att ha just en presskonferens endast för utvalda trotsar åtminstone min logik.

Själva innehållet i konferensen är också mycket märklig.

Nyheten att man fortfarande vill ha ett 20 våningars hotell på Visholmen är egentligen ingen nyhet.

Man tackar för att S+FP+C åter "skjutit sig i foten".

Är det politiker som gör så här? Det kan man verkligen fråga sig.

Erik

Anonym sa...

http://ekuriren.se/nyheter/inrikes/1.479879

Kanske dax att fler vaknar och skaffar sig bloggar, eller fb eller twitter för att nå ut och inte bara sitta inför stängda dörrar...

Margit Urtegård sa...

Hej Jan.

Marianne Andersson (C) får nog slänga ut vem hon vill från en presskonferans, men det är ju inte särskilt smidigt eller strategiskt att göra så. Det var bara mig hon kände igen, de andra var för henne helt nya människor och de kommer alltid att komma ihåg detta.

Pratade med en folkpartist i dag, hon var upprörd över att vi blev utslängda. Man gör bara inte så, enligt henne. Osmidigt och smaklöst var hennes uttryck om det hela.

MVH Margit

Patrick Baltatzis sa...

Cattis,

Jag tror att majoriteten är pressad, därför reagerar de på sina håll oöverlagt. Det är var ett tydligt tecken på det.

Oppositionen har vunnit terräng i flera frågor den senaste tiden. Vi kommer att se ännu fler dabbar misstänker jag.

P.

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Ni borde fått vara med och lyssnat! Jag kan förstå att frågor endast får ställas av inbjudna journalister så det verkar skumt att de inte släppte in er.
Fortsätt kämpa för ett hotellfritt Visholmen. Jag ska nog gå med i facebook-gruppen!
Kram, Marie-Louise

bullen sa...

Om så många i en kommun är imot det, hur kan man då äns fortsätta planera bebyggelse på visholmen.

Vill man gå imot sina egna väljare, ibland undrar jag vad det är för idioter som blivit invalda i strängnäs kommun, och ja vissa av dem är verkligen helt inkommpetenta.

Dem är inte insatta i de dem diskuterar, dem dyker inte upp till möten, dem sitter och gör annat på möten dem får betalt för.
En del vill bara höra sin egen röst sen vad dem säger spelar ju ingen större roll, bara man hörs.

Det är ju inte att man som ung börjar ifrågasätta vad demokrati är. Är det att bli invald, tjäna pengar och sen skita i sina väljare, det är i alla fall vad många av politikerna i strängnäs gör, varför göra något arbete själv när vi har tjänstemän som kan göra det åt oss, sen behöver vi bara rösta ja eller nej

SKÖT ERT JOBB

Margit Urtegård sa...

Hej Bullen.

Bra talat! Stå på dig.

Kram