fredag 18 september 2009

Jens Persson (C) kan tänka sig hotell på Visholmen!

Margit Urtegård (SP) och kommunalrådet Jens Persson (C).
Margit Urtegård och kulturchef Christer Hermansson.
Vid fredagens lunchcafé på Multeum var kommunalrådet Jens Persson (C) gästtalare. Han berättade om hur det var att gå från bonde till kommunalråd. Han hade en lång inledning om sig själv som bonde och som företagare. När hans företag växte hade han svårt att anpassa sitt ledarskap, förklarade han. I hans företag hade de aldrig tidigare haft något som kunde liknas vid riktiga styrelsemöten och eventuella protokoll skrevs i efterhand. Det är väl ungefär som kommunpolitiken sköts? Informella möten bakom stängda dörrar är majoritetens melodi!

Jens skulle säga något om vem det är som bestämmer också; han eller kommunchefen. Jens gjorde det klart att det är han som är högsta hönset i kommunhuset. Han poängterade flera gånger att det är mycket otacksamt att vara politiker. Men lönen är bättre. Att vara bonde är inte lönsamt, enligt Jens.

Under frågestunden kom självklart Visholmsfrågan upp. Folk undrade om Jens vill bygga hotell där. Han kan tänka sig det, tillade han. Samtidigt förstod han att detta är en känslig fråga för Strängnäsborna. Han var stolt över att kunna säga att det inte är aktuellt med några bostäder på Visholmen. Jag påpekade att ingen är orolig för att majoriteten ens skulle komma på sådana tokigheter; att de skulle lägga fram förslag om privata hus på Visholmen. Samtidigt underströk jag att det är hotellfrågan som är intressant för invånarna att få svar på. Jens kommenterade inte detta.

4 kommentarer:

Mats Werner sa...

Tack för att Du bevakar dessa "events" för oss andra, Margit!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Ja, det är klart jag bevakar alla sådana tillfällen när jag har tid och möjlighet. Kul att det uppskattas, tack.

Tidningen tog inga bilder. Jag använde kommunalrådet och kulturchefen som fotografer, det gick utmärkt. Tack Jens och Christer.

Trevlig helg.

Klem Margit

erik berg sa...

Mats,

Det står var och en fritt att gå dit och som jag gjorde njuta av en mycket prisvärd sallad.

Jens lyckades ju också fortsätta att hålla "Hotelltornet" vid liv, i sig mycket märkligt.

Man kan fråga sig vad det är för krafter bakom detta?

Nåja vi gör väl en valfråga av detta "Babels torn" som kan vara en symbol för "människans måttlöshet".

Erik

mariavb sa...

Hej Erik ! Ja men vi är inte ensamma. I Grönköping har de precis samma problem. Läs i senaste numret om Babels torn , på just Multeum !
Marai