torsdag 3 september 2009

Oppositionspolitiker vill rädda Lötbadet!

Strengnäs tidning skriver: "Frågan om Lötbadets framtid är på väg att bli en politisk stötesten. När oppositionsråden från landstingsfullmäktige testade badet i går lovade de att ärendet kommer att diskuteras vid nästa möte i september. – Jag sätter ett stort frågetecken kring hur 700 personer ska kunna få plats i Mälarsjukhusets bassäng, säger Lotta Finstorp (M), ledamot i landstingsstyrelsen. Landstingsstyrelsens ordförande Jörgen Danielsson (S) säger att beslutet om Lötbadets nedläggning fattats av landstingdirektören, endast hon kan riva upp frågan". Där har Jörgen Danielsson (S) fel. Politikerna kan visst riva upp ett beslut som en tjänsteman har tagit.

Landstingsrådet Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) skriver på sin blogg: I tisdags på landsstinsstyrelsen vägrade Jörgen Danielsson (S), ordförande i LS, att ställa oppostionens yrkande om förhyrning av Varmbassängen i Löt under proposition. Hans motiv var att det inte var möjligt att ändra beslutet om uppsägning av avtalet eftersom det tagits på delegation av landstingsdirekören. Om LS skulle ta tillbaka beslutet skulle HELA LD:s delegation upphöra! Enligt kommunallagen kan en nämnd alltid återkalla en delegation varifrån den givits, i hela delar, i grupp eller i ett specifikt ärende. LS kan när som helst ändra tidigare LD:s beslut om Löt (bara man vill), Jörgen Danielsson är verkligen ute på djupt vatten när han påstar att beslutet inte kan ändras"!

Tidningen skriver vidare: "Fyra politiker ur landstingsstyrelsens opposition testade i går ett medelsvårt jympapass på Löt. Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD), Lotta Finstorp (M), Kristina Fransson (M) och Mattias Claesson (C) körde ett pass ihop med andra badande". Jag tycker det är bra att politiker åker ut i "verkligheten" och tar ställning på plats. Nu hoppas jag att landstingsmajoriteten lyssnar på oppositionen och låter strängnäsborna få behålla Lötbadet!

5 kommentarer:

mariavB sa...

Hej Margit !

Du har en flitig penna !
Ja. Nu håller vi tummarna för badet. Var där i måndags med Lars Forman. Fantastiskt fint, och vilken underbar personal. Och tacksamma patienter !
Klem

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Tack. Lars Forsman kämpar ju också hårt för Lötbadet, det är bra. Jag badade/tränade själv på Löt när jag hade problem med höften efter att Emil föddes. Det är många grupper som drabbas om badet läggs ner.

Vi ses på KS på måndag.

Klem

Mats Werner sa...

Ja, nog behövs motivation för landstinget att "see beyond", strunta i tagna beslut och göra det enda förnuftiga - RIV UPP BESLUTET!
Klem fra havet!
MATS

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

När kommer du hem från det norska havet? Kommer du på KS på måndag?

Klem

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Tack för ditt stöd! Det var verkligen bra att få vara där och bada och träffa alla trevliga människor!
Badet gör verkligen nytta, både till ande,kropp och själ! Nu är vi väl förberedda inför LF :)
Hälsn Marie-Louise