tisdag 2 juni 2009

Gå och rösta på söndag den 7 juni!

Då jag skall arbeta, som valförrättare, på valdagen den 7 juni på Karinslundskolan, passade jag på att förtidsrösta i går på kommunhuset (medborgarkontoret). Strengnäs Tidning följde med.

Min partikamrat, valförrättaren Per Stenström, uppmanar alla att rösta! Jag säger detsamma; gå och rösta i EU-valet. Förra EU-valet kunde jag, som sagt, inte rösta då jag var norsk medborgare. Måste säga att det kändes helt rätt nu, som svensk medborgare, att få rösta i EU-valet 2009. Jag valde rätt parti och jag kryssade en kvinna så klart. Det finns redan tillräckligt med gubbar i EU-parlamentet!

SvD skriver: "Den digitala tekniken var enligt amerikanska valstrateger av avgörande betydelse för Barack Obamas fenomenalt snabba uppgång från relativ obemärkthet till erövring av presidentposten. Partistrateger i Sverige och andra demokratier förbereder nu liknande bruk av nätet för sina ledare och deras viktigaste opinionsbildande budskap. Nätet som nytt politiskt instrument har förändrat politikernas villkor – men också förändrat medborgarnas betydelse. Massans röster, som vart fjärde år inbjuds till demokrati, kommer att bli medborgarnas individuella röster, inbjudna och oinbjudna. Vi bevittnar en ny demokratisk maktutveckling när de digitala kommunikationsmedlen i var mans och kvinnas hand tas i bruk för politiska ändamål. Därmed får rösträtten en ny innebörd inte bara i demokratier utan också där rösträtt hittills varit okänt".

Vi, som enskilda medborgare, har betydelse, glöm aldrig det, visa det genom att använda Din rösträtt den 7 juni!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, jag kommer inte att rösta i kommande EU-val, varför skulle jag det ? Vet inte ens om jag vill att vi skall vara medlemmar i EU.

Juni-listan åker ur så att rösta på dem är att kasta bort sin röst.
SD kommer jag aldrig av princip att rösta på, trots att de är det enda riktigt EU-kritiska partiet.

Kanske vänsterpartiet då, hahaha.

Tycker inte det kan kallas ett legitimt val när intresset är så lågt, nej ogiltigförklara valet om färre än 50% röstar på söndag.

Patrick Baltatzis sa...

Gå och rösta blankt då! Men gå och rösta!

Anonym sa...

@Mr Bee

Att rösta blankt är det mest meningslösa jag hört talas om.
Om 40% röstar blankt och 40% röstar på något parti så kan ju valet sägas vara legitimt eftersom 80% av alla väljare röstade.

Mvh Mr Been.

Patrick Baltatzis sa...

Mr Been,
Att inte rösta är att inte vara med. Att rösta blankt är åtminstone att visa god vilja och inte minst respekt för de som slagits för att vi ska få rösta. Blankt är en missnöjesyttring vad det nu är värt. Valet kommer hur som att vara legitimt oansett hur stort valdeltagandet blir. Vill man ändra på spelreglerna får man ju säga vad man vill. Att inte rösta är att inte säga någonting. Det är verkligen meningslöst...sura kan man göra...men gör det produktivt!

MVH

Patrick

Anonym sa...

Rösta på junilistan, så att de inte åker ut, anonym. Det är ju klart som korvspad. Om alla tänker som du åker de ut.