tisdag 9 juni 2009

Grattis till moderaterna i Strängnäs!

I valet 2004 var Socialdemokraterna och Moderaterna lika stora i Strängnäs. Nu blev Moderaterna klart största parti. Moderaterna gick från 23,6 (EU-valet 2004) till 24 procent. Socialdemokraterna tappade från 23,6 till 20,9 procent. Strängnäsborna har kanske gett oss en fingervisning på hur de kommer att rösta till valet 2010?! Många gissar det. Med tanke på hur eländigt den sosseledda majoriteten sköter kommunen, allt ifrån finanskris till skolfrågan, så skulle det verkligen förvåna mig om inte väljarna sviker S rejält till valet nästa år. Även centern har tappat; från 5,9 till 5,5 procent. Folkpartiet i Strängnäs fick draghjälp av partiets röstmagnet, den norskfödda Marit Paulsen. Men, det kan de inte räkna med i kommunvalet 2010.

4 kommentarer:

mariavb sa...

Hej Margit ! Ja det är ett intressant resultat även om vi moderater också självransakar oss för riks EU kampanjen. Det blir spännande i nästa val !
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Ja, det är ett intressant resultat, i synnerhet den stora tillbakagången för socialdemokraterna i Strängnäs. Som sagt det blir ett spännande val nästa år.

MVH Margit

Anonym sa...

Ja tänk vad långa ni ska vara i ansiktet när valresultatet presenteras nästa år i september.

Anonym sa...

Visst har den nya majoriteten till viss del satt sig själv i klistret. Men jag tror inte Strängnäsborna glömmer vilken majoritet som drog igång alla stora investeringar och såg till att vi fick denna inkompetenta ledning i kommunhuset för några år sedan. Ett intressant val minst sagt!