söndag 31 maj 2009

"En man utan land" av Kurt Vonnegut.

Margit, Peo, Ann-Sofie och Pontus på Bistro Bar i Eskilstuna.
I går åkte Pontus och jag till våra underbara, gulliga och trevliga vänner i Eskilstuna; politikerparet Wågström. Vi hade verkligen vädergudarna med oss; vilken härlig solig dag! Ann-Sofie och Peo tog med oss runt på byn, som vi säger på norska. Vi började med en läskande dryck på Jernbergska gården (Rademachersmedjorna). Sen åt vi en mycket välsmakande middag på Bistro Bar. Kvällen avslutades i Wågströms residens, en fantastisk vacker lägenhet i en byggnad bygd på slutet av 1800-talet.

I morse när Pontus och jag åkte hem fick jag låna med mig boken "En man utan land" skriven av Kurt Vonnegut. Jag har precis sträckläst den och kan varmt rekommendera andra att också läsa boken. Den är infallsrik, allvarsam, rolig och full av galghumor.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vonnegut skall eftersökas på antikvariaten, det finns många fina verk att upptäcka.

Ann-Sofie W sa...

Hej och TACK för senast! Det blev verkligen lyckat.

Kram
Ann-Sofie

PH sa...

Har reagerat förut, men då raderade du min kommentar, så jag frågar igen eftersom jag inte riktigt förstår...

Benämningen "politikerparet", vad kommer den av? Beskriver de sig själva på det sättet? Om inte, varför gör du det? Är politiker personernas yrken, och de identiferar sig själva främst utifrån sitt yrke? Eller är de fritidspolitiker som benämns (eller benämner sig själva) utifrån fritidsintresset att vara politiker? Skulle man kalla folk för "golfparet" eller "soduko-paret" om det nu var det som var det primära intresset?

Frågorna är alltså; varför benämner man dem som "politikerparet"? Är detta en etikett som de själva satt på sig eller något du valt att sätta på dem?

Oavsett vilket, är deras roll som politiker den viktigaste etiketten och identifikationen på de här mnänniskorna?

Anonym sa...

Till PH.

Politikerparet är en benämning som lanserades av Sverigedemokraterna när de ville visa hur oerhört synd det är om dem som blir omskrivna av mig och min hustru. Tidningen Folket kunde sen inte motstå rubriken "Politikerparet" när de ville ge SD lite gratisreklam. Vi själva brukar ironisera över benämningen men det är bara trevligt när våra vänner använder det, du kan ju googla på politikerparet + wågström och titta efter.

Precis som sverigedemokraterna missbrukar "Sverige", svenska flaggan, folkhemmet och andra begrepp så missbrukar vi deras.

Slutligen, Margit bad mig kommentera det här själv annars hade jag inte gjort det. Jag ser inga skäl att kommunicera med den som inte visar sitt namn.

MVH PeO Wågström, den mindre kända politikern i det "berömda" politikerparet.

Anonym sa...

Överklassen trivs ihop ser jag.
Ingen skillnad på höger/vänster.

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Överklass???

//Margit

Om oss sa...

Margit,

Jag fann En man utan land på bokrea och läste den igår.

"Life is no way to treat an animal." Är en av många indignerade påstående om människan som art. Han har inte så mycket till övers för mänskligheten i allmänhet och den amerikanska i synnerhet. Och kanske har han rätt. Kanske håller naturens immunförsvar på att radera ut människan från jorden för att hon helt enkelt är för farlig, precis som Vonnegut hävdar. Kanske är vi människor bara en parantes, som fick 15 minuter i varats TV-kanal, and that's it. Men varför tro en gammal Saab-försäljare, hur briljant han än formulerar våra farhågor...vi kan ju faktiskt välja en annan väg.

Peroni sa...

Slakthus 5, Margit.
Av Vonnegut.
Värd varenda krona...