onsdag 20 januari 2010

Mona Sahlin (S) och Fredrik Reinfeldt (M)

Bidragslinje eller arbetslinje? Utanförskap eller innanförskap? Det är skillnaden mellan Mona Sahlin (S) och Fredrik Reinfeldt (M). Reinfeldt är tydlig; han sätter jobb före bidrag. Sahlin är lika tydlig; hon vill ha folk kvar i det utanförskap långa sjukskrivningar leder till.

Lena Hennel SvD skriver: "Argumenten är slipade och klara inför det kommande intensiva politiska året. Oppositionen anklagar regeringen för att ha ökat utanförskapet med 70 000 personer och för att öka klyftorna genom att sänka ersättningssystemen. Regeringen anklagar oppositionen för att vilja rasera alliansens jobbpolitik och för att låsa in människor i ersättningssystem. En av alliansens frågor lyder: hur ska höjda skatter ge nya jobb?"

Läser ledarsidan i Eskilstuna-Kuriren. Denna lilla eller korta mening fastnade hos mig: "Inget borgerligt parti förknippas i dag starkt med internationell solidaritet, personlig integritet eller – faktiskt – jämställdhet."

De som kallar sig den goda sidan, socialdemokraterna, har verkligen lyckats med indoktrineringen som de har hållit på med i decennier. Frågan är hur länge till?

Inga kommentarer: