lördag 2 januari 2010

Fördel oppositionen, men hur länge?

DN skriver i dag: "Liksom inför valåret 2006 har oppositionen i dag ett övertag. Men det finns skillnader. En heter Lars Ohly. Det är valår och ligger maktskifte i luften. Oppositionen har ett tydligt övertag i opinionsmätningarna efter en skjuts uppåt under den senaste månaden."

Vänsterpartiet är inget frihetsparti. Vänsterpartiet är ett kommunistiskt parti som vill ha statlig kontroll i så stor utsträckning som överhuvudtaget möjligt. De vill att Sverige som redan har världens högsta skattetryck skall pungslå hårt arbetande människor på ännu mera pengar. De vill bestämma ännu mera över varje enskild individs liv. De vill ha centralstyrning och hålla på med statlig styrd superkontroll på allt och alla. Dessa superkollektivister tror inte på den enskilda lilla individens egen förmåga att tänka själv och göra som den själv vill. De vill kontrollera var och en. För dem är valfrihet ett skällsord. Glöm inte det när Ni funderar på att rösta på S, MP eller V. En röst på ett av dessa partier är per automatik en röst på Lars Ohly. Han som kallade sig kommunist för några år sedan och antagligen hyllar och beundrar både Stalin och Putin.

Skall en sådan person få en ministerpost i frihetsälskande Sverige? Skall Sverige få titeln "Den sista Sovjetstaten"?

15 kommentarer:

Mats Werner sa...

Nej Du norska jente! Försök inte föra över den "sista sovjetstaten" på oss! Det epitetet får ni gärna behålla "over there"!
Klem
MATS

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Nej du Mats, vi godkänner inga epitet som lustigkurren Björn Rosengren (S) försökte att pracka på oss när han var minister. Han var ett bra exempel på att om S får makten kan vilken oseriös människa som helst bli minister.

Trevlig helg.

Klem
Margit

Patrik sa...

Eftersom KD kan ingå i en regering
så kan V med all säkerhet klara detta också. Lars Ohly kommer inte kunna påverka politiken som den rödgröna alliansen för lika lite som Göran Hägglund kunnat påverka Moderaternas nuvarande politik.

Ebbe Ollman sa...

Du kommer aldrig att upptas i den konservativa 5%iga storstadseliten hur mycket du än försöker upprepa deras mantra. De viftar med det gamla sovjetspöket och förnöjs självklart när de får några andra att stämma in i ropet på vargen och klappar dem sedan på huvudet som beröm. Mer än så blir det inte.

lena alun sa...

Min Vän, nu får du allt putsa på retoriken....

Vad tycker du om nedmonteringen av trygghetssystemen? Ska inte hårt arbetande människor få a-kassa och sjukförsäkring när arbetslöshet och sjukdom drabbar dem?

Är det okej, att som kristen, se samhällsklyftorna öka och sjuka människor bli hänvisade till socialbidrag (oftast knappt det- med sambo eller ägd bostad utgår den möjligheten) när den tidsbegränsade sjukförsäkringen utförsäkrar människor?

Det kan bli ett mardrömsår för många, om inte alliansen har sminkat över lagreglerna så väl att inget blir synligt innan valet. Fantastiskt att sjuka plötsligt återfår sin SGI till 80%. Det bestämdes tre dagar före jul. I somras fick jag besked om att jag varit hemma för länge för att få a-kassa. Men simsalabin, hade jag utförsäkrats i januari, vilket jag hade blvit om jag inte hade förtidspension (och regeringen undantagit cancersjuka efter krtikstormen), kunde jag fått 80% av banklönen. I tre månader iallfall i introduktionsprogrammet. Not bad!


Frågan är vad som händer allteftersom tiden går och människor med dålig hälsa inte lyckats få ett arbete att leva på?

Så inte skräms man av Ohly, tvärtom!

lena alun sa...

http://resurs.blogg.se/2010/january/regeringens-arbetslinje-den-som-inte-kan-ar.html

Detta är mer skrämmande än någon Ohly som kan antas ha gillat Stalin.

Margit Urtegård sa...

Hej Ebbe.

Ja, när argumenten tryter så får man använda sig av andra metoder. Detta var lågt av dig. Du skriver: "Du kommer aldrig att upptas i den konservativa 5%iga storstadseliten hur mycket du än försöker upprepa deras mantra."

Bästa Ebbe, du är rolig du, fast du även är mycket oförskämd. Eliten skriver du, skulle jag överhuvudtaget vara intresserad av någon elit?! Och eliten, vem är det egentligen? Är det sosseeliten du syftar till? För det ju de som har haft makten i detta land de senaste 80-90 åren eller hur lång tid det är. Det är ju de har har satt sina egna partikamrater på chefspositioner på alla samhällsnivåer, överallt. Eller har du missat det?

Om jag skulle vara intresserad av sådana saker, som du påstår, skulle jag väl börja och hålla käften och vara mindre provokativ och mer inställsam? Eller?

Ha en trevlig kväll.

MVH Margit

Patrik sa...

Jag tyckte Ebbe var ganska fyndig.

Du Margit däremot är oförskämd mot
oss väljare genom att hota med vänsterspöket.

Tror du verkligen vi är så lättlurade ?

Margit Urtegård sa...

Hej Patrik.

Välkommen tillbaka, det var länge sedan man hörde från dig.

Apropå det du skriver: "Du Margit däremot är oförskämd mot
oss väljare genom att hota med vänsterspöket." Tycker du att vänstern ska ha monopol på spökteorierna också? Jag undrar vem som brukar komma dragande med spöken med mera. Jag är inte oförskämd mot några väljare, jag vill att folk skall tycka och tänka själva och inte gå på gammal skrämselspropaganda och indoktrinering.

MVH Margit

Patrik sa...

Det är ju du som skräms med gammal propaganda om kommunisterna.
Vad har de gamla kommunisterna i Sovjet för gemensamt med dagens Vänsterparti ?

Anonym sa...

Stackars dig Margit! Du tycks ha trampat på många onda tår.
Till både Ebbe och Patrick, frågar jag. Vi kan väl i alla fall vara överens om att med vänsterstyre minskar valfriheten i alla avseenden, även vad våra skattepengar ska gå till. Skatterna kommer även att öka till förmån för bidrag bland annat.
Beträffande synpunkter på sjukförsäkringssystemet kan jag bara beklaga att sossarna aldrig reviderade systemet som dom själva hade för avsikt (ungefär som det förslag som nu ligger)att göra. För handen på hjärtat, alla kände vi någon eller till och med några vars beslut till förtidspensionering kunde ifrågasättas. Tyvärr drabbar en ny lagstiftning oftast någon oförskyllt, vilken jag är den förste att beklaga och där jag tycker att regeringen snabbt gick ut och förökte rätta till. Dom drabbade som media och dom rödgröna orerade om kände inte ens Försäkringskassan till. Men ibland tar vi i politiken till överord, tyvärr.
Till dig Lena (som jag inte känner) vill jag bara skicka några varma tankar och deltagande inför den situation som jag förstår att du befinner dig i.
kerstinsv

Patrik sa...

Hej Kerstin !

Valfrihet är inte alltid det optimala.
Passar oftast de med höga inkomster och stora förmögenheter.

Jag lägger hellre skattepengar på höjd sjuk- och arbetslöshets-
ersättning än på borttagna förmögenhets- och gåvo-
skatter.
Däremot jobbskatteavdraget är bra.

Kerstin sa...

Optimalt för vem Patrik?
Vill inte du välja åt dina barn?
Är du inte intresserad av var du och av vem du ska opereras?
Vill du inte själv bestämma om merparten av din lön?
Vill du inte själv bestämma om var du ska bo när du blir äldre och behöver vård?
Förmögenhetsskatt får bara folk att flytta med sina tillgångar och ger inte staten de stora intäkterna som S och V drömmer om.
Beträffande gåvoskatt. Tycker du inte att man efter att ha skattat för min inkomst, sparat en slant och skattat för räntan ska få ge mitt barn en slant utan att dessutom på redan skattade pengar ska skatta för dessa en gång till?
Tycker du också att det är sexigt med skatt, bara det inte drabbar dig för sänkt skatt på jobb var ju OK, eller?

kerstinsv

Patrik sa...

Vilken gammal myt du plockar fram Kerstin. Tror du på fullt allvar att någon flyttar från Sverige om det införs förmögenhetsskatter ?
Ska du inte dra den om rödluvan och vargen samtidigt ?

Skatt på arbeta skall vara lågt för att det skall löna sig att arbeta. Att däremot pengar via arv eller gåva kan beskattas är helt ok. Detta gäller även stora förmögenheter. De som är rädda för de skatterna kan ju se till att förbruka pengarna själv kanske och inte samla på hög eller hur ?

Kerstin sa...

Det finns en bok som jag rekommenderar dig att läsa Patrik!
Tyvärr var det länge sedan jag läste den själv så jag minns inte det exakta namnet. Men boken handlar om ABU ett blomstrande företag i Blekinge som tillverkade fiskeutrustning (den finns säkert på biblioteket). Nåväl företaget finns inte längre i Blekinge utan heter nu ABU Garcia Pure Fishing och finns i USA. Vid ett generationsskifte pga dödsfall hade sonen i företaget inte möjlighet att lösa arvsskatten, så han var tvungen att sälja företaget. Till historien hör att dåvarande finansministern, Gunnar Sträng erbjöd sonen lånemöjligheter till arvsskatten,(han var angelägen om att behålla företaget i Sverige) men inte heller då var det genomförbart att ha kvar företaget i Sverige. En ganska bisarr situation tycker jag. En finansminister som erbjuder ett lån för att klara en skatt. Istället medverkar man till att ett bra företag med många anställda tvingas flytta utomlands och säljas. Så kan också förmögenheter flyttas. Jag tror inte Ingvar Kamprad bor i Schweiz pga sin hälsa, men det är bara en gissning. Det är ingen myt att förmögenheter flyttar, antingen företag eller personer.
LÄS BOKEN, jag lovar dig en tankeställare!
kerstinsv