fredag 9 april 2010

Vänsterns darling går inte att lita på

Chefsekonomen på Svenskt Näringsliv, Stefan Fölster, har skrivit debattartikeln "Vänsterns darling går inte att lita på" i dagens Expressen.

Fölster skriver: "En hel yrkeskår lever på att odla klasskampsmyten. De är avlönade av en mängd intressegrupper, fackföreningar och delvis skattefinansierade ideella organisationer. Om de inte ständigt kan bekräfta myten om ökade klyftor dras mattan undan för deras existens. Därför publicerar de allt mer skruvade artiklar om ökade klyftor som sensationslystna journalister glatt snappar upp."

Den brittiska forskaren Richard Wilkinson besöker i dagarna den svenska arbetarrörelsen för att sprida sina myter om fattigdom, berättar Stefan Fölster. Wilkinson och Kate Picketts har skrivit boken "Jämlikhetsandan", som enligt Fölster innehåller diagram som är manipulerade. Det är Richard Wilkinson som Fölster kallar "Vänsterns darling". Det är tydligen Wilkinsons manipulerade siffermaterial som vänstern skall använda som slagträd i kommande valrörelse.

Fölster skriver: "Fattigdomen har särskilt minskat i länder som blivit mer marknadsorienterade som Kina, Indien eller Chile. Även i Sverige har fattigdomen mer än halverats under de senaste tio åren, enligt Socialstyrelsen." Det är nog inget vi kommer att få höra från Mona Sahlin (S) eller andra socialdemokrater.

Fölster skriver avslutningsvis: "Såväl många ideella organisationer som rubriksättare kan leva gott på att exploatera människors upprördhet om orättvisor. För dem skulle det vara en katastrof om allmänheten upptäckte det som forskningen redan kommit fram till - att klyftorna i huvudsak minskar."

1 kommentar:

Hyenans bevakare sa...

http://badlandshyena.wordpress.com/2010/04/09/hogerns-darling-gar-att-lita-pa/