lördag 24 april 2010

Det här är ett sätt att försöka tysta bloggarna

Jag kan förstå att man både kan bli både förbannad och sur på sina politiska motståndare i bland. Men, politiker som är beredda att gå in och ändra på våra grundlagar varje gång de blir sura, det är farliga politiker det!

Strengnäs Tidning skriver: "Tonläget i de politiska bloggarna i Strängnäs är hård ibland. För hård menar den politiska majoriteten som nu vill att politikerna ska komma överens om hur man ska skriva och vara mot varandra. – Det här är inget problem. Däremot är det ett stort problem att vi har för lite politisk debatt. Det borde Demokratiberedningen ägna sig åt, säger Terese Holmberg (MP)."

Strängnäspartiets Erik Berg säger till tidnigen: "Jag upplever att det här är ett sätt att försöka tysta bloggarna. Det är att tassa på grundlagsskyddade rättigheter som yttrandefriheten."

Dagens ledare i Eskilstuna-Kuriren påpekar att "Staten skall inte vara åsiktspolis". Det förde mina tankar direkt till socialdemokraterna Leif Lindström och Lotta Grönblad i Strängnäs, kommunens egna åsiktspoliser. De tillhör uppenbarligen den mer stalinistiska hörnan av sitt parti då de vill styra vad vi politiska bloggare i kommunen får skriva och inte får skriva på våra bloggar. Skrämmande!

5 kommentarer:

Anonym sa...

MARGIT
Lika anmärkningsvärt är det att du försöker stoppa anonyma kommenterar på din blogg som är kritiska till dina inlägg på denna blogg.

Stefan Holm sa...

Bra Margit. Håller helt med dig. Jag har själv på min blogg idag skrivit om ämnet. Men det lama försöket att tysta de politiska rösterna i Strängnäs politiska loggvärld ser jag inte som det största problemet. Oroväckande, men ändå hanterbart. Vad som däremot är allvarligare är de metodiska angrepp som under anonymitetens slöja sprider sig likt Egyptens gräshoppor.

I min blogg har jag tagit upp detta under rubriken "Troll och vampyrer - onda väsen i bloggvärlden".

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Jag tror du har missuppfattat det här med yttrandefriheten något. Jag ansvarar för den här bloggen. Jag plockar bort de kommentarer jag tycker är åt skogen, jag plockar bort precis vad jag vill. Jag skriver om vad jag vill.

Att plocka bort kommentarer har inget med yttrandefriheten att göra. Jag ansvarar, som sagt, för den här bloggen precis som en tidningsägare/utgivare ansvarar för sin tidning. Lika lite som du bestämmer vad Eskilstuna-Kuriren skriver om eller vilka kommentarer de låter stå kvar på nättidningen, lika lite bestämmer du över min blogg. Är det svårt att förstå?

Stefan Holm sa...

Precis på pricken Margit! Det som är lite ironiskt i sammanhanget är att även om Anonym skrev sitt inlägg före mitt så hade jag inte läst det när jag publicerade. Men Anonym visar ju själv med sitt inlägg själva poängen med det jag vill säga.

Att det att skriva dumheter i skydd av anonymitet inte är en av de mänskliga rättigheterna.

Mats Werner sa...

Tack Stefan för att Du lärde mig distinktionerna för de olika irritationsinslagen i bloggosfären. Även jag har skrivit om Leif och Lotta (låter som ett gammalt hederligt tecknat seriepar!) idag.

Det naturliga svaret till "Anonym" vore givetvis: Skaffa Dig en egen blogg, så kan Du se hur mycket Du får vräka ur Dig innan bloggvärden stänger ner Dig. Håll Dig till anständig netikett så är det ingen som plockar bort det Du vill ha sagt.