På Strängnäs kommuns hemsida står det: "Frank Stoor säger upp sig från sin anställning som bildningschef i Strängnäs kommun. Han väljer på eget initiativ att sluta till sommaren". En av kommunchefens mest lojala chefer väljer nu alltså att säga upp sig. Huruvida det är frivilligt eller ej, spelar kanske inte så stor roll. Att det är oroligt i kommunchefens närmaste stab och har varit så länge är ett ännu större problem. Vem vill söka chefsjobb på kommunhuset i framtiden? Ingen är säker, oavsett hur trofaste de än är mot kommunchefen och hans idéer.
Strengnäs Tidning skriver: "Det är inget lätt beslut men det har vuxit fram under en längre tid, säger Frank Stoor som under fredagen informerade rektorer och övrig personal. Det är och har varit ett roligt jobb med många fina kollegor men jag kan inte sticka under stol med att det är en väldigt utsatt position".
En sak kan man konstatera; Campusprojektet har skördat många offer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Hej Margit!
Jag har tappat räkningen över hur många som slutat! Inte bra, det kommer att spridas rykten om Strängnäs kommun och chefsflykterna...
Kram, Marie-Louise
Ibland är det dock bra med lite omsättning. Men hittills har det bara varit bondeoffer. Jag tycker situationen luktar Kungsoffer!
Hur kan det komma sig att chefsflykten blommar i Strängnäs kommun.Kan det bero att politikerna inte kan styra tjänstemännen och ge klara direktiv?Om svaret är ja så får vi vänta tills nästa val i förhoppning att väljarna väljer smartare politiker.
Tjänsteman
Hej Mats.
Vad är skillnaden på bondeoffer och Kungsoffer?
MVH Margit
Det finns ju ansvariga högst upp på toppen också som jag sagt tidigare kanske borde ta sitt ansvar för bl.a. Campus! "Kungen" alltså!
Det är en utsatt position, tro mig. Jag skulle lite slarvigt kunna påstå att man är klämd mellan krävande föräldrar, ett fack som inte vill förändra sig till dagens villkor på en arbetsmarknad och klåfingriga politiker som inte kan låta bli detaljerna. Därutöver så ska man hålla en krympande ekonomi inom ramen. Så det är inget enkelt jobb men det finns andra som har samma situation.
Det skulle bli enklare om elevpengen utvecklades än mer för då skulle alla skolenheter vara tvungna att möta elevernas krav för annars så väljs man
bort. Då skulle Thomasgymnasiet snart få lägga ner då idrottslärare där använder frånvaro/närvaro som underlag i sin betygssättning, helt i strid mot reglerna. Eleverna vet sådant och väljer en annan skola. Då skulle Långberget få vara kvar för den skolan väljs av många. Så många att man får ekonomi.
Om jag påstår att en lärare på gymnasiet arbetar 15 timmar i veckan men får betalt för 40 timmar, så är det en överdrift. Men schemat innehåller ungefär 15 klocktimmar och rektorerna har svårigheter att planera arbetet med läraren under de resterande 30 timmarna som återstår. Nu arbetar de flesta både länge och väl men det finns de lärare som inte gör stort sätt mer än sin schemalagda tid i skolan. Ett par sådana kollegor gör att arbetsbelastningen haltar. Därtill är arbetet i dagens skola alldeles för komplext för att det finns utrymme för denna syn på sitt arbete. Här måste facket gå arbetsgivaren till mötes och börja med att stödja en övergång till en 40-timmars arbetsvecka utan ett usk-tänkande.
Så slutligen dessa klåfingriga politiker som tror att de är bättre på att veta vad en skola behöver än skolans egen ledning. Låt bli "HUR-frågan"!
I små kommuner där det är nära mellan människor så är den yttre påverkan mer uppenbar än t ex i en storstad. Detta gör det inte enklare för en förvaltningschef. Så att omsättningen är stor på dessa våra ledande tjänstemän är kanske inte att förundra sig över.
Håkan Bertilsson
Har Margit aldrig spelat chack ?
Tack ändå Margit för ditt försvar av anonyma kommentatorer.
Du är bara bäst...
Dina patetiska bloggvänner i Eskilstuna har nu helt stoppat anonyma kommentarer.
Först provocerar de både nazister och sverigedemokrater och även oss vanliga socialdemokrater.
När de sedan får kritiska kommentarer så stoppas dessa ???
Snacka om hyckleri.
På tal om kungar och Eskilstuna så är det en ny kung i stan. Pär Eriksson kommer från Västerås och är ny kommundirketör E-tuna. Är han lika bra som han bloggar har vi all anledning att avundas vår grannkommun i väster.
Läs hans blogg här:
http://pareriksson.wordpress.com/
Skicka en kommentar