fredag 1 maj 2009

1 maj i Strängnäs 2009.

Margit Urtegård och Hatice Göksen.


I dag åkte jag tillsammans med min väninna Marie-Louise Forslund-Mustaniemi (KD) för att lyssna på finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson (S) när han förstamajtalade i Ugglans park i Strängnäs. Det var premiär för mig; jag har aldrig sett ett förstamajtåg i verkligheten och aldrig lyssnat på ett förstamajtal på plats. Då jag är en gammal politisk räv i Strängnäspolitiken känner jag de flesta som är aktiva politiker, det blev därför mycket kramar och glada tillrop när jag dök upp i Ugglans park denna soliga och vackra dag i vår underbara stad på självaste 1 maj! Några socialdemokrater undrade dock över vad jag gjorde där. Jag tittade en av de undrade rakt in i ögonen och svarade att det finns bara två kategorier människor; konservativa personer och nyfikna personer. Jag tillhör den sistnämnda kategorin.

Jörgen Danielsson (S) började sitt tal med att göra narr av landstingsoppositionen för att de, med Marie-Louise Forslund-Mustaniemi i spetsen, inte hade något annat att komma med än att kritisera hans köp av en kristallkrona för skattebetalarnas pengar, enligt honom. I brist på annat hittade de den strålande kristallkronan som exempel, menade han. Allt annat landstinget gör är ju strålande ljust och ljuvligt, eller? Det tycker dock inte reumatikerföreningen i Strängnäs. Jörgen vill att de 700 som badar i Löt skall åka någon annanstans för att få sina nödvändiga, varma och hälsosamma bad. Jag skrev självklart på deras protestlista!

PS:Kristallkronemannen, Jörgen Danielsson (S), bad offentligt om ursäkt för att han hade inhandlat sin kristallkrona. Ursäkten var/blev dock inte riktig trovärdig då han först skällde ut oppositionen för att de hade kritiserat hans lysande inköp:DS

9 kommentarer:

Marie-Louise F M sa...

Vi är nog politiska rävar båda två 8)
Vilket fantastiskt väder!
Kram, Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

En kjempevakker dag i Strängnäs. Tack för att du följde med.

Kram
Margit

Cattis Zetterwall sa...

Klart att du ska vara där och spana in vad som händer!

Samma sak när du hjälpte gubbsen Robban och Gert över bron ända in i tv studion, det är sånt som räknas när några få politiker håller sig framme där det händer nått.

Så blogga på och var med där det händer, det måste ha varit stora ögon när en Strängnäspartist dök upp på första maj.

Haha hade själv tänkt åka till Åker, men jag fick nöja mig med svt upplagan från Åker..

Stor härlig trevlig helg

//Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Ja, det är kul att vara med där det händer:-). Det är så moderna politiker gör! Att vidga sina vyer, det är viktigt.

Trevlig helg. Hälsa familjen.

Kram Margit

Mats Werner sa...

Jag rapporterade från Lötbassängen i mitt inlägg: http://matswerner.blogg.se/2009/april/ropen-skalla-kronor-at-alla.html

Självklart har jag skrivit på också!

Leif Lindström försöker få Ryggkirurgiska kliniken att överta gamla milostaben och samtidigt där öppna ny vårdcentral (OBS! Han försöker förmå Praktikertjänst att öppna en privat vårdcentral! Är inte det lite sensationellt!).

Jag undrade givetvis om han istället ville flytta SEVABs med sammanslagna VA- och avloppsverksamheten till gamla Reumatikersjukhuet och använda vår varma bassäng som reningsdito!

Men visst hänger hela Löt lite löst med tanke på att fastighetsägaren håller på att avveckla sin verksamhet.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Har inte du åkt utomlands? Jag trodde du var på tur:-). Bra att du skrev på protestlistan. Marie-Louise lyssnade på de vi traff från reumatikerföreningen och skrev också på listan. Bra med politiker som lyssnar på vad folk vill.

Klem
Margit

J sa...

Margit blandar dessvärre ihop korten.

Hon talar först om Reumatikerföreningen i Strängnäs och glider sedan i nästa mening snabbt över på en angiven siffra om 700 badande i Löt vars bad är "nödvändiga".

Det är ju dock naturligtvis inte så att det finns 700 medlemmar i Reumatikerföreningen som badar på Löt. Hela föreningen har ju bara hälften så många medlemmar(!) och det är definitivt inte så att alla dessa badar på Löt.

Nä, i själva verket är siffran av reumatiker som nyttjar mycket, mycket mindre. Huvuddelen av de som regelbundet nyttjar bassängen på Löt är halvstela, överviktiga medelålders människor (se andra bloggar för exempel) vars plaskande i spa-varma bassänger (med efterföljande "bastu med skitsnack") knappast kan ses som "nödvändiga". Och de kan definitivt inte ses som en viktig landstingsangelägenhet i nuvarande ekonomiska situation.

Reumatiker ska självklart få relevant behandling, men att använda deras situation som huvudargument för att hålla bassängen på Löt öppen är något av ett pseudoargument.


-J

Mats Werner sa...

Käre J!

Upplysningsvis kan jag då som representant för de lönnfeta plaskande bloggarnas skara (VI är EN tror jag!) meddela att något "efterföljande bastu med skitsnack" tyvärr inte förekommer p.g.a. avsaknad av bastu. Där har Thomasbadet sin enda och stora fördel - ångbastun! F.ö. är det också så att dessa "halvstela, överviktiga medelålders människor" var och en bidrar med drygt 2.200:- per år till bassängen. Om det m.a.o. "bara" är ca. 200 medlemmar i Reumatikerföreningen som måhända badar fritt (vad vet jag) så är det 500 st x 2.200:- = En miljon Etthundratusen kronor som vi bidrar med. Och visst är det skönt med varmt vatten "J", men jag kan försäkra Dig om att det är inte därför vi vattenjympare går dit. De hårda passen gör underverk också för våra legitimt stela leder.

Välkommen bland "plaskarna"!
Hälsar
MATS WERNER

PS till Margit: Vi åker i morgon bitti! Packning pågår! DS

Marie-Louise F M sa...

Heja Mats! Bra svar på tal!
Hälsn Marie-Louise