tisdag 12 maj 2009

Gunnar Hökmark (M): - Ryck upp dig Carl...


Det här bra youtube-klippet tipsar Susanna Birgersson oss om på Eskilstuna-Kurirens ledarblogg. Susanna Birgersson skriver: "Ryck upp dig Carl... säger Gunnar Hökmark (M) och klappar Carl Schlyter (MP) på axeln. (Tur för Hökmark att Schlyter inte är kvinna.)" Ja, tänk vilket rabalder det skulle bli då. Men, maktspråk och härskarteknik är lika illa oavsett om det är riktat mot en kvinna eller mot en man.

Det var lite roligt här om dagen när Arne Arvidsson (M) plötsligt kom på att jag är en potentiell röst i EU-valet den 7 juni. Han föreslog att jag kunde rösta på moderaterna. Tror inte det, kontrade jag snabbt, en lista med Gunnar Hökmark (M) i topp är inget jag kommer att plocka upp och lägga i valurnan inte! För första gången skall jag alltså rösta i EU-valet då jag har blivit svensk medborgare. Har inte bestämt mig för vilket parti eller person jag skall rösta på.

Jag håller fullständigt med Susanna Birgersson när hon skriver: "Valrörelsen måste handla om sakfrågor. Vad mer är, valrörelsen måste handla om personer. Budskapet om vad de olika partierna vill med Europasamarbetet når inte riktigt fram till väljarna, därför är person minst lika viktigt som parti".

En ny eller en extra gubbe 60+ är inte vad jag tror vi behöver flera av i Bryssel. Kostymklädda herrar finns det redan plenty av därnere. Kunde tänka mig att rösta på Marit Paulsen (FP), men har alltså inte bestämt mig än. Kom gärna med förslag!

Det är intressant, givande och spännande att lyssna på debatter mellan bara två personer. Den här debatten vann Carl Schlyter (MP) med bravur, tycker jag. Stod valet till EU mellan att rösta på Gunnar Hökmark (M) eller Carl Schlyter skulle saken vara enkel. Schlyter vinner med hästlängder före Hökmark i trovärdighet och engagemang!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gudrun Schyman skulle få mest gjort. Hon är också en verbal begåvning utan dess like. Hoppas hon fixar det på engelska bara.

Det är rätt att skicka henne till Bryssel. En andra kometkarriär i svensk politik är tyvärr inte sannolikt.

Annars finns det dem som tror på Marit Paulsens kvinnokraft;

http://badlandshyena.wordpress.com/2009/05/12/eu-garanterar-god-potatis/

Hon skulle säkert få mycket vettigt gjort. Det är bara jag som inte är entusiastisk inför jordbrukspolitik. Den är dock viktig, förstås.

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Jag gillar Gudrun Schyman som person. Det var jättetrevligt att ha besök av henne här hemma hos mig och lyssna på/till allt vad hon har varit med om och vad hon kämpar för. Men, jag är skeptisk till FI.

MVH Margit

erik berg sa...

Hej "Flickor"
(vilken härskarteknik!?)

Inte vet jag vad det är för skillnad på en ”gubbe 60 +” eller en gumma dito.

Det är väl kompetensen som är avgörande eller är det verkligen könet?

Eller kan det vara detta med kläderna?

Kostym kontra Tigerdräkt?

Själv har jag röstat på ”skurkärringen” tidigare och det valet var då helt rätt för hon gjorde verkligen väl ifrån sig i Bryssel.

Vi får väl se vilket val det blir för mig i år men det blir ett val och det viktigaste är att gå och rösta.

Erik

Margit Urtegård sa...

Hej Erik.

Det är absolut inget fel på karlar 60+, missförstå mig rätt. Jag har träffat många duktiga och engagerade män 60+ i politiken. Hade du eller Lars Forsman (M) ställt upp i EU-valet kunde jag absolut tänka mig att rösta på Er. Det är inte det som är problemet, det är representativiteten jag tänker på när jag skriver att det finns redan många män 60+ i EU-parlamentet. Och för lite gummor helt enkelt!:-)

MVH Margit

erik sa...

Hej igen Margit,

Håller med dig att det saknas en hel del kvinnor i ”Tigerdräkter”
både lokalt och i EU-parlamentet.

Ser fram mot fler sådana.

Ha de’

Erik

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Självklart ska du rösta på Sofia Modigh! Hon är en kanontjej! Kolla hennes blogg får du se!
Kram, Marie-Louise