onsdag 21 maj 2008

Piff och Puff!

Två damer i Strängnäspolitiken kallas nu för Piff och Puff på bloggen till Freddy Danell, fast jag trodde att Piff och Puff var killar! På norska heter de i alla fall Snipp och Snapp. Jag undrar vilka de är?!

Alex Voronov har kanske rätt trots allt när han säger: "En debatt som handlar om politikers ekonomiska villkor spårar lätt ur. Det blir lätt väldigt personligt och uppskruvat".

16 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

På Freddy Danells blogg finns svaret på vem som är Piff och Puff. Jan B har döpt Maria v Beetzen och mig till Piff och Puff. Det tar vi nog som en komplimang, Piff och Puff är roliga, påhittiga, snälla och busiga.

// Margit

Anonym sa...

Och dom tjattarar oavbrutet till någon tappar förståndet.

Margit Urtegård sa...

Hej Jepardy.

Rolig kommentar, ja tjattra oavbrutet kanske vi kommer att göra. Dock inte för att folk skall tappa förståndet:-). Vi hoppas de behåller förståndet och visar det genom att rösta rätt till valet 2010.

//Margit

Anonym sa...

Piff och Puff nivå på skällan vinner man inga val på! Jag har läst denna blogg första gången idag och ser att ni skäller mer än kommer med konstruktiv kritik, var vill ni komma med det? Anledningen till att alliasen sprack var att eran kommunalråd inte fixade arbetet och moderaterna väntade för länge med att ta bort henne. När det gäller valet av sekreterare så vill man ha den bästa så klart och vem det är spelar ingen roll, det jag undrar över är om Ann Landerholm var det bästa valet????? Är det så så tvingar moderaterna mig in i politiken.... Ett tips, vad jag har lärt mig i näringslivet och högskola/universitetet är att kom med konstruktiv kritik.

Margit Urtegård sa...

Hej "dubbla examen".

Nej , någon Piff och Puff nivå vinner man inget val på, det har du helt rätt i. På min blogg försöker jag variera inläggen mellan politiska och personliga artiklar för att göra bloggen läsvärd för så många som möjligt. Lite humor skadar heller inte. Anledningen till att alliansen sprack var flera, men det är historia nu.

//Margit

Anonym sa...

Jo humor är bra, inget fel på det men jag reagerade på allt skäll i tidigare inlägg, dom senare inläggen är mer sakliga. Historia är historia och jag hoppas att det är mer kompetent folk bakom spakarna nu efter allt som har hänt.

Margit Urtegård sa...

Hej igen "dubbla examen".

Menar du mina artiklar eller menar du kommentarerna, när du skriver att tidigare inlägg var mera osakliga än de senare? Jag välkomnar konstruktiv kritik, det är det bästa sättet att lära sig och att utvecklas. Jag har inte bloggat så länge och vill gärna bli bättre.

MVH Margit

Anonym sa...

Både och menar jag, men som jag sa de senare är bättre. Efter alliansen sprack så var det en del onödigt...kanske lite för mycket sarkasm.

Margit Urtegård sa...

OK, tack för feedback. Ja, det var nog lite gliringar och spydigheter på bloggen efter att alliansen sprack, det var ju inte bara väljare som kände sig svikna av c och fp. Det gjorde även vi som hade arbetat fram en politik tillsammans med dem, som vi trodde på.

//Margit

Anonym sa...

Kul med debatt och lite skälla. Om det håller sig på en bra nivå.
Undrar bara när Lotta nu tar ett steg bakåt så när kommer du och Mvb börja fräsa åt varandra?. Starka kvinnor som sagts så mycke om verkar inte komma så bra överens i strängnäs politik. Ni är kompisar ena dagen och sedan händer något och ni sparkar bakut åt varandra nästa dag. Gubbarna i politiken tycks ju komma bra överens.

Margit Urtegård sa...

Hej "han på sjukpenning".

Starka kvinnor får kanske inte samma stöd som män inom politiken eller annars i samhället heller för den delen? Då är det kanske lätt för att vi kvinnor ställs mot varandra. Jag är inte ovän med någon. Jag har känt både Maria v B och Lotta Grönblad i flera år och tycker om de båda mycket. Har stor respekt för deras mod och kompetens. När killarna går fram i talarstolen och "skäller" på varandra så uppfattas inte det som något konstigt. Kvinnor har mycket att lära av männen när det gäller att tåla kritik, samt skilja på sak och person. Vi kommer nog dit också.

//Margit

Anonym sa...

Så sant som det var skrivet man ska skilja på sak och person. Vi har ju demokrati och man får ha sitt eget tycke men ibland tycker jag att det blir lite väl mycket paj kastning mellan blocken imellan. Vi skulle kanske gå över till USA:s statsskick så slipper vi koalitioner men då försvinner alla små partier vilket är synd. sverige har ju samma statsskick som tyskland hade för länge sedan.
Vad tycker du Margit?

Margit Urtegård sa...

Hej "dubbla examen".

Som norska är jag van vid att det kan finnas olika kombinationer av partier som regerar ihop över blockgränserna, idag så har vi v, c och s som regerar tillsammans. Samtidigt så finns det olikheter mellan blocken som kanske borde finnas. Små partier tycker jag har en viktig roll i politiken, de har sina viktiga hjärtefrågor som kanske skulle ha försvunnit om små partier inte fanns. Jag tror t e x inte på att c, fp, kd och m skulle bli ett parti. Charmen ligger lite i att ha ett stort utbud av partier, tycker jag. Det som skiljer blocken mest är kanske hur mycket vi vill att staten skall bestämma över våra liv.

MVH Margit

Anonym sa...

Hi there it's me, I am also visiting this website regularly, this site is genuinely nice and the users are in fact sharing pleasant thoughts.

Also visit my homepage ... steinzeit ernährung

Anonym sa...

This paragraph is genuinely a good one it helps new web viewers,
who are wishing in favor of blogging.

Visit my homepage ... paleo diät

Anonym sa...

It's really a great and useful piece of information. I am happy that you just shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

my blog Nacken- und Rückenmassagen