måndag 19 maj 2008

Bill, Bull och elaka katten Måns!

Knatte, Fnatte och Tjatte!

När den tvärpolitiska jenteklubben hade ett möte i Gyllenhjelmssalen i kommunhuset 2002, berättade Hèlène Brodin Rheindorf (kd) för tidnigen att de tre männen som styrde kommunen då, Torgny Jonsson (c), Anders Svensson (fp) och Leif Lindström (s) kallades på skoj för Bill, Bull och elaka katten Måns. När jag var på stan här om dagen kom frågan upp om vad man nu skall kalla de tre herrarna som styr?! Björnligan var det någon som föreslog, men vi tyckte inte de är busiga nog för det. Knatte, Fnatte och Tjatte blev nästa uppslag. Knattarna heter Ole, Dole och Doffen på norska. Det tillhör historien att även damer i politiken fick namn, t e x namnet Maja Gräddnos. Jönssonligan kanske hade passat på de tre gubbarna, Olsenbanden på norska, det återstår väl att se! Kom gärna med förslag:-))).

9 kommentarer:

Anonym sa...

varför inte kalla dom för de tre vise männen som balanserade upp kommunen lite efter år av dumtänkande?

Margit Urtegård sa...

Hej Jan.

Kanske det, men de här tre vise männen som du vill kalla de har ju varit med under den här tiden med "dumtänkande", som du kallar det. Jag håller på Jönssonligan, jag.

MVH Margit

Anonym sa...

Margit!
Hittar inte kommentaren Du pratade om. Ls blogg ligger dessutom nere!

Anonym sa...

Nu är den uppe och jag hittar! Begriper ingenting.

Dag Bremberg sa...

Kul med knattarna etc!
Men seriöst: måste vi bunta ihop dem med enkla retoriska beteckningar? Det föreföll mig aldrig att vi skulle gjort så med 5-partialliansen, den som somliga kallade borgerlig och andra höger.
Att kalla det nya styret för vänster eller "socialism" är för mig löjligt polemiskt. Beteckningen som Mats använder, "Tutti-frutti-alliansen" är rätt kul och lagom snäll-styggt. "Gubbröra" är ju också fyndigt.
Men jag tänker avvakta med att döma ett agerande som vi ännu inte sett, precis som jag inte dömde ut den "allians" som satt under 2007.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Som man säger på norska: "vi må da få ha det litt morsomt i bland, det blir så kjedelig ellers". Jag hittade bara artikeln, som Strengnäs tidning hade om Jenteklubben den 19 februari 2002 och tyckte den var just morsom (rolig).

MVH Margit

Anonym sa...

Vad sägs om "The Lottobörns"(Lottatordbjörnjens. DE ÖNSKAR SIG TUR och vill SÄTTA SPRÄTT PÅ PENGARNA !
Maria v B

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Kanske det, Jens sa ju i en intervju till/i tidningen att han önskade sig lite tur i politiken, just som om det inte skulle räcka med sunt förnuft.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej.

Vi kanske skall kalla dessa tre gubbar för Gutteklubben grei. Grei betyder att man är snäll mot varandra samt ser till att gutta får de poster de vill ha och klappar varandra på ryggen. Gutteklubben är numera även representerade i Strängnäs, vad skall vi säga? Välkomna!

//Margit