torsdag 1 maj 2008

Eckhart Tolle

Jag på stranden i Thailand.Läser på Idagsidan i SvD (080415) om Eckhart Tolle, den nyandliga superstjärnan, som vill att vi skall leva mera i nuet. Han säger att vi har förlorat oss själva i för mycket tänkande. Han använder inte ordet hjärnstress, men det är vad jag kommer att tänka på när jag läser artikeln. Vi är så uppe i varv hela tiden, så vi får svårt att lugna ner våra tankar även när vi har gått hem från vårt arbete och egentligen skall vara lediga. Tolles påpekar: "... för att överleva som art behöver vi göra oss av med egot och tänka mindre. Dit når vi bara genom att vara mer närvarande i nuet och därmed återknyta kontakten med den livskänsla som skurits av av intellektet...". Två veckor i Thailand gav mig möjligheten att släppa allt och känna efter hur det egentligen är/var ställt med mig. Månader av sömnlöshet, muskelsmärtor, konflikter och viktminskning fick komma upp till "ytan". Tårarna kom, när som helst, utan förvarning och utan egentligen någon uppenbar förklaring till varför jag började gråta just då. Tolles ord: "livet är nu!" blir som en uppenbarelse för mig och jag vet innerst inne att jag ofta har pratat om att leva i nuet, men slutade att leva så för många år sedan. Thailandresan har gjort mig gott, där nere bestämde jag mig för att börja ta en dag i taget samt välja mina "krig" mera omsorgsfullt. Nu "stannar jag tåget" och går av. Min nya hållplats blir nuet!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tyckte väl att Du såg gladare och avspändare ut än vanligt! Men å andra sidan va' de' ju' de' där med färgen som må ha förvillat!

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Tid till eftertanke kan göra den mest stressade människan gott. Kul att du såg att jag är gladare. Du såg glad och nöjd ut själv också. Må så gott.

Kram Margit

Anonym sa...

Jag blir glad av bilden på dig från Thailnad! En avstressad och glad Margit! Det är dig väl förunnat! Kram Nilla

Margit Urtegård sa...

Hej Nilla.

Vad roligt att du har hittat min blogg. Ja, du min vän, jag har kommit på att jag har mycket att vara lycklig för/över. Att du är min vän tex, det betyder mycket för mig. Glad i dig.

Kram Margit.

PS:Jag lovar att sänka mitt tempo från och med nu:DS

Anonym sa...

Hej Margit!!
Gott å se att du haft en bra semester och kunnat släppa allt och bra vara i nuet.
Det är viktigt att kunna varva ner innan det gått för långt...jag vet jag har provat hur långt jag kan gå å så vill jag aldrig mer må, det finns det inget som är värt.
Men har svårt å släppa saker förbi som ej är okej å då blir det endel tjafs.
Där jag jobbar nu verkar vara lika illa...massor av människor som ljuger å fjäskar för chefen. Jag hoppas verkligen jag hittar ngt annat jobb fort.

kramar erica

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

Ja, i bland får man släppa saker och gå vidare. Det är dock inte lätt, man vill ju att saker skall vara rättvist och det är det sällan. Jag brukar säga att vissa straffar Gud på en gång, men i bland tar det lite längre tid för honom att agera tydligen. Det gäller att ha tålamod och att behålla tron på att allt ordnar sig till slut, för det gör det alltid. Jag vet, jag har upplevt det många gånger. Snälla människor får rätt till slut!

Kram Margit

yeska sa...

Det glädjer mig att du tänker välja dina krig kirre..

Margit Urtegård sa...

Ja, du Yeska, det blir så när man får solstikk, man kommer på bättre tankar helt enkelt, det betyder att jag borde åka ofta till solen:-)).

Kramar Kirre

ThisDay sa...

Härlig bild från Thailand!

Skulle precis söka om nuet och hamnade på din blogg.

Varma hälsningar från
"ThisDay"

Margit Urtegård sa...

Hej "Thisday".

Tack, kul att du gillade bilden från Thailand. Jag älskar att fotografera och även att bli fotograferad, då kan man titta på bilderna och drömma sig tillbaka till "nuet". Kul att du kom till min blogg när du sökte på ordet nuet, det är ett bra tecken:-).

MVH Margit