torsdag 22 maj 2008

Maria von Beetzen

Så här skriver Maria von Beetzen i en insändare i ST/EK i går:

"Nya majoriteten en hämsko på Strängnäs

De tre nya kommunalråden i Strängnäs kommun skriver att den politiska krisen lett till en omstart. Att stärka insynen i kommunens verksamhet och att arbeta för att kommunen skall bli en bra arbetsgivare är goda målsättningar som alla politiker stödjer.

Men att bryta en borgerlig allians mitt under en pågående valperiod, när vi på riksplanet har en stark allians i regeringsställning, är inget som ger positiva poäng till centerpartiet och folkpartiet i Strängnäs kommun.

Deras liering med socialdemokraterna kommer att innebära en hämsko i utvecklandet av Strängnäs som framtidskommun. Stärkandet av skolorna som självständiga enheter kommer sannolikt att bromsas. Vänsterkoalitionen kommer att föredra skattehöjningar i­ stället för att sälja kommunala bolag som till exempel Sevab och delar av Bostadsbolaget. Sådana försäljningar skulle lösa kommunens soliditetsproblem, förbättra våra ekonomiska möjligheter och minimera behovet av skattehöjningar.

En ohelig allians, ger också en förvirring, politiken förlorar sin kompass. Den nya majoritetens politiker skall försvara gamla och nya ställningstagande på en gång. Detta om något skadar förtroendet för politikerna".

Maria von Beetzen
Oppositionsråd


En kommentar från nättidningen:

"Kompassen
Fp och c har inte förlorat sin politiska kompass, de har en ny!

En röst på fp och c i Strängnäs är en röst på socialdemokratin, kom ihåg du som är borgerlig".

fd centerpartist

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margit!

Jag har en fråga. Du kan maila den till mig om du inte vill svara här även om jag vet att du är tuff på så sätt. Jag säger ofta vad jag tycker och inte alltid är det rätt men hellre det än inte säga något alls.
Vad skulle du föreslå för åtgärder för att få personal till förskolorna i stallarholmen och Mariefred?. Du vet ju hur det ser ut och hur det är och något måste ju göras så vad?. Jag har mina förslag som jag lägger fram och och mina kamrater sina men inte hört något ifrån oppositionen eller strängnäspartiet. Är alltså inte dryg eller så utan undrar över din åsikt och förslag.

Mvh/Freddy Danell

Margit Urtegård sa...

Hej Freddy.

När jag har pratat med förskolelärare i kommunen har de berättat att de kringliggande kommunerna, t e x Nykvarn, betalar högre löner (ibland flera tusen kronor) mera än vad Strängnäs kommun betalar för/till förskolelärarna i månadslön. Jag tror att man måste se över den biten för att kunna behålla kvalificerad personal samt att locka hit flera. Det finns säkert andra åtgärder man kan göra också. Jag återkommer i frågan.

MVH Margit

Anonym sa...

Freddy!

Det Margit säger är helt rätt och också något som den gamla majoriteten varit väl medveten om och också agerat i Personalutskottet om. Det hade också med största sannolikhet avspeglat sig i det förslag till strategisk plan som den gamla majoriteten skulle lagt fram.

Anonym sa...

Jag har från en källa, som har barn på en av förskolorna i Stallarholmen, informationen att skälet till att det bara blev en styck personal på 20 barn var att annan personal vägrade gå över till denna avdelning. Så svaret på Freddy Danells undran borde då rimligtvis vara en bättre förskoleledning. En ledning är alltid ansvarig för hur arbetsplatsen fungerar och en bra fungerande arbetsplats har lättare att rekrytera personal. Kom nu inte tillbaka och säg att jag gör det enkelt för mig att lägga ansvaret på ledningen. För hur kommer det sig annars att vi har förskolor och skolor som fungerar bättre än andra.
Håkan Bertilsson
Strängnäspartiet

Margit Urtegård sa...

Hej Håkan.

Om det är som du säger så är det klart en ledningsfråga, det är inte alls ovanligt att ledningen inte är stark nog att säga ifrån. Det vet ju jag som jobbar inom staten.

MVH Margit

Anonym sa...

Den delen har jag redan lyst på på min blogg att det behövs ses över ledningen och skapas både bättre personalpolitik och bättre anställningformer. Har gått på förra alliansen och även nuvarnade om detta och hoppas att det blir beslut och resultat inom en rimlig framtid. Ingen då eller nu kan säga att de inte visste om situationerna i Mariefred och Stallarholmen.