onsdag 30 april 2008

En norsk räka: "Jeg er en hummer!"

Det är utan tvekan centern som är de stora segrarna i den nya alliansen, med tanke på vilka positioner de har fått efter s, fp och c förhandlingar. Centern har under flera mandatperioder haft mera makt än vad deras storlek egentligen har gett utrymme för. De är som dvärgpudlar, som vi andra har behandlat som rottweilers, därför beter de sig som elefanter. De är som den norska räkan som slår sig på bröstet och säger: "Jeg er en hummer". Centern var det enda parti som var missnöjt efter förhandlingarna vid valet 2006, nu har de fått revansch. Det har åter mera makt än vad det egentligen har fått mandat till. Det var nog centern som mest önskade ett regimskifte i Strängnäs kommun, för att det åter skulle få tunga politiska positioner, med flera välbetalda poster. Det återstår att se om det ger utdelning för kommunens skattebetalare. Tre förlorare i valet 2006 skall nu regera tillsammans. Lycka till!

Kommentar från nättidningen:

Upprätta förtroende genom svek?
Hur kan Marianne Andersson c tro att man återupprättar förtroendet för politiker, och i synnerhet c, när man sviker de väljare som vill ha ett borgligt styrt Strängnäs. Är det några partier som nu måste ha förtroendekris med sina väljare så är det fp och c, de två socialistiska stödpartierna.

fd centerväljare

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske är Perssonsfamiljen som vill bli Strängnäs nya makthavare.
undrar Urban Renawall

Margit Urtegård sa...

Hej Urban.

Hade det varit en moderat, som kom från en familj med så stor ekonomisk makt i Strängnäs, som blev ordförande i kommunstyrelsen skulle nog tidningen och andra ha synpunkter på det. Det kanske kan jämföras med att en från Wallenbergfamiljen blev statsminister i Sverige.

MVH Margit

Anonym sa...

Ja, nog kan man undra! Särskilt som Ann Landerholm av många ansågs jävig när hon pratade över köksbordet med v.ordf. i en IDEELL skolstiftelse! Vad ska man då inte säga om det nya Kommunalrådets liasoner med kommunens utan jämförelsen störste entreprenör och byggare! Nu fattas väl bara att Farbror Janne säger att det är OK att bygga Larslunda nu.....

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Själv tycker jag att Jan Persson borde sponsra Larslunda, det har jag sagt till honom. I Molde i Norge där jag kommer i från har stadens rika man Rökke byggt hela Molde stadion för egna pengar och gett till kommunen. Jag har berättat om honom till Jan Persson. Molde stadion kostade ofantligt många miljoner kroner och Rökke blev för alltid stadens största hjälte. De kommer att prata om honom i alla tider, som en generös man som ville dela med sig av sina pengar: en stadens son.

MVH Margit