torsdag 21 augusti 2008

Strängnäs Bostads AB/ Strängnäs Fastighets AB

En av de brottsmisstänkta på kommunens fastighetsbolag har nu begärt att bli köpt ut av bolaget. Han skall ha hotat med att avslöja saker om bolaget och politiker; finns det en död hund begraven någonstans? Finns det politiker som är mera inblandad i det här än vad som har framkommit? Enligt ordförande i bolaget har man gått med på utköp, dock ville han inte säga om det handlar om tre-, sex- eller 24 månadslöner. För mig spelar det dock ingen roll vilken summa eller hur många månadslöner som betalas ut; det är i alla fall åt skogen att betala ut en brottsmisstänkt anställd överhuvudtaget. Dessutom har jag fått veta att han sköter sitt jobb och han har ögonen på sig, så det finns inget hinder för att han arbetar på bolaget fram tills riksåklagaren är klar med sin förundersökning. Om båda som är misstänkta för brott slutar kommer hela ärendet troligtvis att läggas ner hos åklagaren, sägs det. Det är självklart svårt att veta hur man skall hantera sådana här frågor då de lyckligtvis inte tillhör vanligheterna. Men att ge pengar till någon som är misstänkt för stöld det är absurd. Ingen är dömd innan domslut har fallit, men det är fel att göra på det här sättet innan vi vet något mera tycker jag. Vad ger detta för signaler?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Brott kan inte "läggas ned" däremot kanske det inte finnes underlag för att åtala. Om den misstänkte vill öppna sig och berätta saker så är väl detta att föredra framför att tysta ned saken något annat skulle vara mycket misstänkt gentemot styrelsen. Styrelsen skall se till kommuninnevånarnas bästa inte tjänstemännen eller politikers bäst. Nej, låt saken ha sin gång, blir det lagfört och fällande dom så blir det enkelt att avskeda personen eller personerna, utan annat än normalt avgångnsvederlag (och en spark i baken).
Mauro Moz v.ordf. KD

Margit Urtegård sa...

Hej Mauro.

Nu har de valt att köpa ut honom. Jag är nyfiken på varför han blev "köpt", vad är det vi inte får veta. Har politiker hållit de brottsmisstänkta om ryggen? Vilken roll har kommunchefen haft i det här? Det finns många obesvarade frågor och det kommer nog flera. Problemet är att vi nog aldrig kommer att få svar på de.

MVH Margit

Anonym sa...

Men snälla Margit! Går Du inte lite för långt i Din kampanj mot kommunchefen nu.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Jag kör ingen kampanj mot kommunchefen. Jag ifrågesätter att en anställd blir köpt ut fast han är misstänkt för brott. Du som så gärna hävdar att det är kommunchefen som bestämmer kan ju rimligen inte ha synpunkter på att jag frågar efter hans roll i det här? Den anställda har fått 9 månadslöner, berättade Torgny Jonsson (c) i går.

//Margit

Anonym sa...

Margit

Bra. Upp till kamp mot allt och alla rätt skall vara rätt.Rättvisa skall skipas.Huvuden skall rulla.
Men finns det inte en risk att Du framstår som en trubbel makers??

Undrande

Margit Urtegård sa...

Hej "Undrande".

Det finns alltid risker med allt, det är farligt att leva, man kan lätt dö av det:-), skämt åtsido, men jag förstår inte vad det skulle vara för risk att påpeka att det här ärendet är åt skogen fel. Kanske därför folk tar kontakt med mig när de blir irriterade på saker, för de vet att jag säger ifrån; att jag törs. Det finns en risk i/för det också, men den är jag beredd att ta.

//Margit

Anonym sa...

Margit

Jag instämmer och hör vad Du säger.
Det finns säkert många som är missnöjda där ute med ett och annat, inte minns hur kommunen hanterar våra skattepengar.
Där har Du helt säkert många anhängare och röster.Så att Du törs och vågar stå på Dig trots risker det är bra.Sedan får man hoppas att det är bra för Dig och Ditt parti.
Undrande

Margit Urtegård sa...

Hej igen "Undrande".

Man vet aldrig vad som är bra för mig eller partiet. Jag tänker aldrig så, det är som att vända kappan efter vinden på något sätt.

Min pappa lärde sina 7 barn att vi alltid skall stå upp för det vi tror på oavsett vilka konsekvenser det ger för oss personligen. Det har jag också lärt mina barn. Sen att det finns människor som blir avundsjuka på oss som törs säga vad vi tycker och aldrig ber om tillåtelse för att finnas, det får vi leva med.

Har läst skit om mig själv både i tidningen och på någras bloggar, men som mina vänner säger det är synd om människor som är så små att de måste trampa på andra för att finnas. Jag känner med dem.

//Margit

Anonym sa...

Du tror inte att du tycks liten som sparkar åt alla håll och förmodligen både sårar och gör folk ledsna?. Om man inte har båda sidorna på ett mynt ska man inte gå ut med att jag kan/vet allt.

Margit Urtegård sa...

Hej kommunbo.

Du skriver: "Du tror inte att du tycks liten som sparkar åt alla håll och förmodligen både sårar och gör folk ledsna?."

Jag vill inte göra folk ledsna, men förstår att de blir det ibland. Det blir jag också. Svårt att göra alla till lags. Men, att jag skulle vara liten, inte alls, jag är på pricken stor nog!:-). Tycks liten, som du skriver är rätt oväsentligt för mig, mina vänner tycker inte, de vet.

Att se båda sidorna på myntet det tror jag är svårt. Men, om du kan det får jag bara säga GRATTIS.

//Margit