måndag 25 augusti 2008

Skall Tosteröskolan läggas ner?

Under punkten "Frågor från förtroendevalda" på kvällens kommunfullmäktigesammanträde hade jag tänkt ställa en fråga till barn- och utbildningsnämndens ordförande Lotta Grönblad (s) rörande den här informationen:

"Inom den nya majoriteten pågår det tydligen en diskussion om vad de skall göra med den alltför stora skolkostymen. Ett förslag som är uppe är att flytta eleverna på Karinslundskolan in i Paulinska skolan. Efter det är tanken att man skall flytta eleverna på Tosteröskolan in i Karinslundskolan. Där Tosteröskolan ligger vill man bygga villor. Häpnadsväckande då Lotta Grönblad tydligt har skrivit på sin blogg att det inte är aktuellt att lägga ner några skolor! Räknar hon inte Tosteröskolan som någon skola då eller?"

Den förra majoriteten fick mycket kritik för att man hade planer/förslag på hur man skulle lösa problemen med den för alltför stora skolkostymen, innan skolutredningen var klar. Därför är det intressant att den nya majoriteten tydligen håller på med samma sak; planerar vilken skola som skall läggas ner innan den nya skolutredningen är presenterad. Men, nu är det en majoritet ledd av sossar som kanske skall stänga en skola, då blir det nog inte lika mycket rabalder?

Lotta Grönblad (s) var inte på kommunfullmäktigesammanträdet i kväll, därför fick jag ställa min fråga till Helena Hallgarn (fp) i stället. Hennes svar handlade om att det var helt naturligt att den nya majoriteten tittade på olika lösningar innan skolutredningen var färdig. Så kan det låta!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för fel på detta förslag? Det låter alldeles utmärkt. Man minskar med en skola, får en konkurrenskraftig senareskola i kommuanl regi i Strängnäs och behåller den fina byggnaden Karinslund för skolverksamhet. inom kommunala skolan

Margit Urtegård sa...

Hej anonym.

Jag har inte sagt att det är något fel på förslaget; jag har bara påpekat att sossarna inte spelar med öppnare kort än vad den förra alliansen gjorde. Några av deras (s)företrädare har slagit sig på bröstet och skrikit ut om sin egen förträfflighet om att de minsann inte tänker lägga ner några skolor.

Flera andra partier har påpekat behovet att minska på skolkostymen, det örat har inte s lyssnat på, då blir det intressant att få veta att de faktiskt diskuterar sådana förslag. Detta innan skolutredningen är klar i januari nästa år, något de själva kritiserade den förra alliansen för, att förslag på åtgärder diskuterades innan utredningar var klara.

Man skall leva som man lär, eller hur? Att kasta sten i glashus är kanske inte så klokt alla gånger.

//Margit

Anonym sa...

Så det rör sig om politisk pajkastning? Snälla politiker, det får ni inga poäng på.

Margit Urtegård sa...

Hej igen anonym.

Jag vill ha en öppen diskussion om skolan. Vi, förra alliansen, fick kritik för att skoldebatten inte var just det.

Om du vill kalla det pajkastning, ja vad skall jag säga, varsegod. Som anonym kan du ju kalla det vad som helst. Oavsett vad, jag kommer att kämpa för att det skall spelas med öppna kort i strängnäspolitiken. Väljarna har rätt till att få information om vad som händer.

//Margit