söndag 3 augusti 2008

Prideparaden i Stockholm 2008.

Camilla Lindberg, jag och Birgitta Ohlsson.
Det var första gången jag deltog i prideparaden, det lär nog inte bli den sista. Jag gick tillsammans med folkpartiet. Pratade med FRA-motståndaren Camilla Lindberg (fp) och Liberala Kvinnors ordförande Birgitta Ohlsson (fp). Jag åkte till Stockholm med två väninnor från Eskilstuna. Efter paraden sammanstrålade vi med Ann-Sofie och Peo Wågström från Eskilstuna, på deres favo-pub i gamla stan. En mycket trevlig dag. Vi såg ut som dränkta katter av allt regn, men vi hade det kul!

Bara kärleken kan förena människor så att de växer och utvecklas till fullo. För bara kärleken griper tag i dem och förenar dem just genom det som finns djupast inom dem.
Pierre Teilhard De Chardin (1881-1955)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Allvarligt talat! Nu vet jag verkligen att jag trampar direkt på en mina, men:

"45 000 deltagare i Prideparaden idag trots regn. Jag var en av dem." skriver Herr Voronov.

Och alla andra stoltserar med att ha gått med i Prideparaden.

Vad är detta? Måste vi alla flasha vad vi har för oss i sängkammaren?

Vem visar ni solidaritet med?

Min dotter är homosexuell. Jag älskar henne och hennes sambo.
Jag har många vänner som jag vet eller anar är homosexuella. Vad bryr jag mig? Skulle aldrig falla mig in att ifrågasätta vad de gör på kammar'n så länge de är hyvens människor med humor, värme och integritet.

Jag behöver inga solidaritetsexcesser för det. Lika lite som för den jag möter som är svart, gul,röd eller vad Du vill. Jag behöver inte paradera för det.

Möter människan mig med intresse, humor, värme och glädje spelar det väl ingen som helst roll om hon/han är färgad, invandrad, utvandrad, bokstaverad eller vad f-n som helst.

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Det är ingen som stoltserar med att de har gått i prideparaden. Att Alex Voronov skriver om det, är säkert av samma orsak som vi andra gör; det är viktig att kämpa för alla människors rätt att älska vem de vill utan att riskera att bli utsatta för hatbrott med mera. Att homosexuella blir och har blivit diskriminerade för sin sexuella läggning är knappast någon hemlighet I vissa länder döms homosexuella till döden.

Jag gick bredvid en av mina bästa vänner i prideparaden, han är homosexuell. Jag tycker det är underbart att 45 000 personer väljer att gå med i prideparaden 2008 och jag hoppas det blir ännu flera nästa år.

Sen är det väl utmärkt att en politisk redaktör visar sitt stöd för hbt-personer. Han skall väl inte bara sitta på sitt kontor och skriva ledare; lite fotarbete ute i verkligheten gör alla gott.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit,

Det var en fantastisk och oförglömlig dag vi hade igår.

Förra gången var jag åskådare och i år gick vi hela långa vägen. Det kändes fint att visa solidaritet med en grupp som möter mer fördomar än de flesta gör.

Särskilt hopplöst är det att frikyrkan fortfarande visar ett kompakt motstånd för de homosexuella. Det är obegripligt med tanke på att kärleken just är poängen med att vara kristen, i synnerhet i den frikyrkliga traditionen.

Efter att ha upplevt hur stor Prideparaden är behöber jag inte oroa mig. Hela Stockholm hade överfyllda gator och aldrig mötte jag en hatisk blick. Tvärtom mötte jag många intresserade och respeketfulla blickar. De fick gärna tro att jag var lesbisk.

Som min vänninna och jag sa, vill vi dock använda vår energi till andra problem i framtiden. De homosexuella har verkligen lyckats manifestera sig. Det bevisade folkfesten igår. Jag har aldrig upplevt något större i Stockholm tidigare.

Sedan hade vi det så mysigt med intressanta diskussioner på Pickwicks i många timmar. Kalas!

Lena

yeska sa...

Hej Margit!
Vad glad jag blir att du gick iparaden! Jag såg dig tyvärr inte, kanske inte hade räknat med att få syn på dig under fp:s banderoll! haha!
många kempeklemmer

Anonym sa...

Hej Margit!
Här får du adressen till min andra blogg:

http://www.matklubben.se/matklubben/annwag

Margit Urtegård sa...

Hej Shanti.

Jaha, så du hade inte förväntat dig att se mig under fp:s banderoll, jag har många oanade talanger vet du väl:-)))

Var förbi ditt jobb på fredagen, hoppades jag skulle få se dig där, men du hade semester.

Gick du med i prideparaden? Bakom vilken banderoll i så fall?:-)).

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Ja, det var en toppendag vi hade tillsammans i Stockholm, tusen tack för att du ville följa med dit.

Kul diskussioner hade vi också, rolig avslutning på en lång dag i storstan.

Hoppas allt är bra med dig.

Kram Margit

yeska sa...

Jag var där för att se en av mina bästa vänner gå i tåget för första gången men dom hoppade av någonstans vid Mariatorget och var uppbjudna i en lägenhet som hade topveiw över hela paraden, så vi stod där, vinkade, skrek och visslade med en jättestor flagga som hängde ut. Bästa utsikten!
Vi bestämde att det ska bli en tradition till nästa år!

Margit Urtegård sa...

Hej Shanti.

Då får vi gå tillsammans nästa år, vi får bara komma överens om vilken banderoll/organisation vi skall gå bakom:-). Jag är dock mycket flexibel, så det ordnar sig nog. Var är du nu? Bor du kvar i stan?

Kram Kirre

yeska sa...

Jag ska inte flytta Margit, bara börja skolan! Den börjar nästa vecka och jag ska veckopendla, så fort jag har fått ordning på torpet så ses vi!

Margit Urtegård sa...

Hej Shanti.

Vad glad jag blir, jag trodde du skulle flytta. Skönt att veta att du kommer att finnas kvar här hos oss, många skulle saknat dig något fruktansvärt om du lämnade staden. När börjar du i skolan?

Kram Kirre.