onsdag 3 februari 2010

Det bidde bara en tumme

Strengnäs Tidning skriver i artikeln "Pengarna räcker bara till en halv idrottsplats" att: "Tanken är att en försäljning av Hammarängens idrottsplats i centrala Mariefred, som är i behov av upprustning, skulle bekosta en ny bättre idrottsplats. Kommunen har därför tecknat avtal med Derome Mark och Bostad som skall bygga bostäder på Hammarängen. I ersättning får kommunen 53 miljoner kronor. Men när listan över Mariefredsbornas önskemål om vad som skall finnas på Hammarens IP är klar är det tydligt att pengarna bara räcker till lite drygt hälften av vad man önskar sig. - Nu måste vi bestämma vad vi skall välja bort, säger kommunalrådet Björn Lind (FP)."

Det sägs att det hela började med att en byggherre ville åt Hammarängen för att exploatera den centralt belägna marken i den lukrativa kommundelen Mariefred. Företaget tog kontakt med en politiker där och fick löfte om att den saken skulle ordnas. Många löften har tydligen getts, många olika intressenter har varit inblandade och mycket oklart har sagts. Det ser nu ut som om alla fantastiska planer på en ny och bättre idrottsplats för Mariefredsborna bidde bara en tumme. En ny svekdebatt väntas och nya lögner kommer att serveras och nya löften kommer att ges. Jag förstår varför politikerföraktet växer.

Läs mer om detta på Dag Brembergs, Mariefredspartiet, blogg.

2 kommentarer:

Claes Eriksson sa...

Nej, det är ingen avundsvärd sits att ha detta ärende på sitt bord under ett valår. Uppenbarligen har man valt att blunda för hur stort attraktionsvärde en någorlunda centralt belägen,fungerande idrottsplats utgör för ett samhälle. Att utlokalisera IP till ett svårbebyggt och ganska otillgängligt område känns inte som särskilt genomtänkt förslag som gagnar samhällsservicen precis. Saken blir inte bättre av dessa eviga glädjekalkyler, där man gång på gång går på pumpen. Som sagt, det bättrar ju inte på förtroendet för våra folkvalda(?) direkt.
Vi behöver få in ett mycket mer långsiktigt tänkande för samhällsplanering vare sig det handlar om Hammarängen, Ryborg eller Målartorp, där man även väger in kvalitet. Inte bara kvantitet.

Margit Urtegård sa...

Hej Claes.

Arne Arvidsson (M) och Björn Lind (FP) får det inte lätt nu, jag tror de båda har lovat bort sig rejält.