onsdag 3 februari 2010

Birgitta Ohlsson (FP)

Margit Urtegård och Birgitta Ohlsson (fp) i förstakammarsalen.
Johan Ingerö skriver på newsmill: "När jag i höstas tippade Birgitta Ohlsson som ny EU-minister var det mer än en som hörde av sig och förklarade att jag var ute och cyklade. Det hävdades att hon är för självständig, för politiskt nyckfull och för politiskt smal för att kunna ingå i ett regeringskollektiv. Inget av detta stämmer med min bild av henne. Jag anser tvärtom att hon är en rätt skicklig lagspelare, att hennes politiska ställningstaganden ofta är ganska förutsägbara och att hon kan göra politik av de flesta områden. Däremot är Birgitta Ohlsson en ganska osvensk politiker. Hennes profil är desto vanligare på andra sidan Atlanten."

Birgitta Ohlsson är verkligen en osvensk politiker. Ingerö skriver: "Hennes belackare skyller henne ofta för politisk korrekthet - dock utan att förklara hur sådant hänger ihop med hårdnackat stöd till Israel och krav på medlemskap i NATO. I Sverige står många handfallna inför en sådan synbar motsättning mellan vad som anses vara 'vänster' respektive 'höger'." Birgitta Ohlsson är en modig, folklig, ärlig och älskad politiker. Hon törs stå för det hon tror på i alla väder oavsett vilka konsekvenser det kan få för henne personligen. Det är sådana politiker vi behöver. Jag gillar särskilt hennes ställningstagande för Israel och hennes tydliga feministiska approach.

Tack vare att folkpartiets ledare, Jan Björklund, nu valde att ge ministerposten till partiets stjärna Birgitta Ohlsson så kan man ju nu ta en allvarlig funderare om att lägga en röst på FP i riksdagsvalet till hösten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är bra att du ger Björklund och Reinfeldt positiv förstärkning. De har bevisat att de kan vara moderna ledare.