onsdag 25 november 2009

Bevara Tosteröskolan!

I dagens Strengnäs Tidning berättar de om gårdagens demonstration utanför kommunhuset i Strängnäs. Föräldrar protesterade mot flytt av Tosteröskolan. Även flera oppositionspolitiker var där. Tidningen skriver: "Strängnäspartiets Erik Berg och Maria von Beetzen (M) var även de på plats för att tillsammans med föräldrarna möta politikerna inför deras arbetsutskott."

Erik Berg (SP) säger till tidningen: "Vi i oppositionen vill få dem att förstå att det här är ett stort fel. Det verkar vara beräknat på väldigt dåligt underlag. Det är ett nytt Campus. Det handlar om ett stort antal miljoner, omkring 10 miljoner i anpassningspengar."

Föräldrarnas protester hjälpte inte. Kommunstyrelsens arbetsutskott klubbade flytt av Tosteröskolan, som egentlig är en skolnedläggning. Den sosseledda majoriteten lade dövörat till när oppositionspolitikerna pläderade för att bevara Tosteröskolan.

Hoppet är det sista som lämnar en människa. Än finns det hopp om att den sosseledda majoriteten tar sitt förnuft till fånga och låter Tosteröskolan få vara kvar. Under tiden finns en stark proteströrelse i gång på bland annat face-book. Citat från face-book: "Vi beslutade också på mötet den 24/11 att bjuda in alla ledamöter i kommunfullmäktige till skolan lördagen den 12/12, kl: 10-12. Detta för att alla politiker ska ha en möjlighet att se den fantastiska skola vi faktiskt har. Personal kommer att finnas på plats och visa runt. Alla är välkomna tillsammans med barnen!"

4 kommentarer:

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!!

När ska detta sluta, när vi valde skola för vår grabb visste vi inte om han skulle behöva en gå på en särskola, just nu är det inte så, men om det skulle bli aktuellt, så kommer vi inte välja det framtida ev. alternativet.

Det finns andra kommuner.

Hoppas på en bra utgång för allas bästa!

Kram Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Min man Pontus gick på Tosteröskolan från han gick i tvåan till och med sexan, han trivdes jättebra där.

-Där fanns allt, säger han. Pontus bodde i Sanda då, Tosteröskolan är alltså en landsortsskola. Det är det som gör det så svårt att förstå, att sossarna har fått centern att "sälja" ut en landsortsskola. En skola som har den bästa utemiljö en skola kan tänka sig.

Beatrice Ekström säger till tidningen: "Miljön på Tosterö är oslagbar, i över 15 år har personalen arbetat fram en miljöprofil med utomhuspedagogik och allt det kommer att vara bortblåst vid en flytt."

Håll fanan högt.

Klem
Margit

Jan Eriksson (sp) sa...

Jag hoppas verkligen att alla som kan går dit. Ebbe O kallade oss något i stil med "populistsurfare på folkopinionen" på Facebook för att vi från vår hemsida länkat till aktionsgruppen för Kulturskolan/Campus. Tycker det var en konstig kommentar för en oppositionskamrat. Kanske han är avundsjuk? Har han inte förstått att folk ruttnar på det ena dåliga beslutet efter det andra? Beslut som tas av en icke-vald majoritet och som påverkar folks vardag enormt? Är det då populistiskt att alla som kan påverka försöker göra det? Oavsett om man är politiker eller inte? Eftersom jag inte har någon personlig vinning i ett bra valresultat eller är en maktfullkomlig streber så skulle jag gladeligen avstå mandat bara Tosteröskolan och Kulturskolan blir kvar samt att Visholmen blir hotellfritt. Men Ebbe, han värnar om rösterna. Ynkligt!

Kerstin sa...

Tittade igår på Karinslundsskolan. Om barnen ska flytta dit, så blir det en rejält försämring. För dagisbarn ska man tex dela upp en ca 45 qm rum i tre rum så att de får ett lekrum, ett matrum och ett sovrum. Då blir det kanske 1,5 qm utrymme per barn (eller ännu mindre???). Vad "kul" att de får SÅ mycket plats!!!
Utomhus: Det kommer vara rolig, om våra barn leka ute på asfalten.Ohh förlåt - glömde att Lillemor Bylund ska lägga plastmattor så att det ser naturligt ut! Skogen kan de väl inte använda så länge för att där ska byggas 400 lägenheter.
Lovar att jag inte rösta till någon som vill lägga ner Tosteröskolan. Hoppas det är inte bara jag!!!