måndag 5 oktober 2009

Lötbadet blir kvar!

Det har i eftermiddag gått ut ett pressmeddelande om att landstingsdirektören har beslutat att badet på Löt får bli kvar. Det är en fantastisk god nyhet! Grattis till alla de 700 från Strängnäs kommun som badar där varje vecka! I morgon har landstingsstyrelsen möte. Landstingsdirektören och den politiska majoriteten vet att oppositionen skulle ta upp frågan då. Skönt att protesterna från alla politiker och andra engagerade kommuninvånare hjälpte till slut. Ett bra beslut!

9 kommentarer:

Marie-Louise F M sa...

Äntligen har de backat på beslutet! Vad skönt att alla kan fortsätta bada på Löt!
Kram, Marie-Louise

erik berg sa...

Grattis och bra jobbat Marie-Louise!

Idén med badbyxorna var ju helt lysande och satte det hela i blixtbelysning.

Synd bara att inte Leif L fattade detta från början.

Erik

Marie-Louise F M sa...

Hej Erik!
Tack! Det kanske blev Kristallklart för Jörgen D till slut! :D
Hälsn Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Grattis till dig, bra jobbat, det är din förtjänst att de backade på beslutet. Utan din kamp för Lötbadet hade det antagligen inte blivit något Lötbad kvar. Bra jobbat!

Kram
Margit

Dag Bremberg sa...

Verkligen glädjande nyheter! Fixade du detta första arbetsdagen, Margit?
Allvarligt talat var jag lite orolig att det blivit en alltför partipolitiskt infekterad fråga. Det tycks mig som att det på landstingsnivå finns en tendens att opposition och majoritet är oense om det mesta.
Men vad jag förstår har många i vår kommun i alla partier jobbat för detta. Kul!

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Jag var också orolig för att frågan hade blivit både prestigefylld och infekterad. Nu visade det sig att det inte var så och jag är jättelycklig för det.

MVH Margit

Mats Werner sa...

Efter en heldag i huvudstaden där Ipredlagar och musikbranschens framtid stått på schemat är jag ganska mör. Mitt onda ben har redan sagt mig att jag borde börja på Löt två gånger per vecka istället för den enda gång jag nu går där.

Därför var det en utomordentligt glädjande nyhet att läsa Din blogg Margit!

Yipee!

Anonym sa...

Margit !
Bra jobbat ! Du måste bevaka att Karin Welin inte misshandlas av överkörda och hämndlystna politiker. Jag vet att detta är en onödig uppmaning eftersom civilkurage är en av dina stora tillgångar !
Varmaste hälsningar från
sjöbjörnen

Margit Urtegård sa...

Hej Sjöbjörnen.

Du skriver: "Du måste bevaka att Karin Welin inte misshandlas av överkörda och hämndlystna politiker". Du behöver inte vara orolig för Karin Welin, hon är trygg. Hennes beslut är politiskt sanktionerad, frågan blev för het för majoriteten.

Enligt vad som sägs här nere så var även förra landstingsdirektören Lars Andåkers beslut om Lötbadet politiskt sanktionerad genom att beslutet om att lägga ner Lötbadet faktiskt var förankrat politiskt hos Åsa Kullgren (S). Det är tydligen tradition i landstinget att lägga obekväma beslut hos tjästemännen, då kan de säga till media att det var den och den chefen som har bestämt i frågan.

MVH Margit