lördag 24 oktober 2009

Tysta majoriteten ett minne blott, gott!

Göran Skyttes krönika i SvD "Tysta majoriteten inte längre tyst" ger hopp! Skytte berättar: "Förr i tiden , till exempel när jag var ny som journalist, hade en 'vanlig människa' praktiskt taget inte en chans att göra sin röst hörd. Majoriteten var tyst, inte för att man ville det, utan för att man var så illa tvungen. Man var hänvisad till att skicka in insändare till en enväldig insändarredaktör som fungerade som grindvakt och censurinstans. Idag är opinionsbildning var mans egendom och slagfält."

Världen går framåt, det är ett som är säkert. Yttrandefriheten har blivit allas egendom med allt vad det innebär. Överheten och samhällseliten får konkurrens och det kan ju bara vara bra!

Göran Skytte skriver klokt: "Även folk som gillar mamma-pappa-barn, kunskaper i skolan, kyrkan på söndagar, trohet i äktenskapet och normer i samhället hörs idag. De sätter emot i debatten, talar mer och mer frimodigt. Det är en bra utveckling."

Den enes rätt skall inte utesluta någon annans!

1 kommentar:

mariavB sa...

Hej !
Bra uppslag av Dig och Skytte ! En fantastisk utveckling som vi upplever nu att med tex bloggar bryta den starka mediemakten. En utveckling i demokratins tecken !