fredag 23 oktober 2009

Marcus Birros ord om nederlag och sorg.

Man undrar ibland varför? Man frågar sig ibland varför? Varför händer detta mig? I dag behöver jag inte hitta orden själv. Marcus Birro gav mig dem. Jag grät av både sorg och glädje när jag läste Birros gudomligt vackra text i Expressen.

Här kommer ett citat: "Sorgen är en grundlag i mitt liv. Jag har accepterat det. Jag skäms inte längre. Jag märker också att allt det som hotade mig till livet är sådant som nu bygger mig. Det som gör mig sårbar gör mig också stark. Min rädsla är min styrka. När en sorg gått över, stillat sig som en storm, är den magiskt vacker att ha i sin hand. När en höststorm stillar sig och löven ligger vid dina fötter som ett eldrött hav är luften som klarast, tankarna som lättast att nå. Förbanna inte din sorg eller dina nederlag. De hjälper dig i genom det här livet. Får du leva länge har du snart ett prisskåp som är din alldeles egna kraftcentral. Vi möts där! Och i det ofrivilliga leendet som bor i all sorg."

6 kommentarer:

Marie-Louise F M sa...

Hej Margit!
Marcus Birro skriver så det går rakt in i hjärtat. Livet är så smärtsamt och tungt ibland men så visar den också sin glädje, kärlek och styrka som vi alla kan få uppleva.
Jag är är så glad över att han ställer upp för mitt parti och ger oss sitt stöd!
Läs gärna artikeln http://www.vardagsliv.kristdemokraterna.se/Tidningen/Familjenarvardattkampafor.aspx#
Kram, Marie-Louise

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Tusen tack för länken. Bra artikel. Marcus Birro går rakt in i våra hjärtan med sin öppenhet och ärlighet.

Kram
Margit

Mats Werner sa...

Har haft lite svårt för Marcus Birro baserat på hans olika TV-framträdanden, men texten Du länkar till gav mig en ny dimension av honom. En mycket vacker text!
Hälsningar från ett grått Malmö!
MATS

Anonym sa...

hahaha...nu duger Birro helt plötsligt.
Nu när han ger KD sitt stöd.
Hade ni gillat honom lika bra om det var vänstern som fick hans stöd?

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Det är alltid roligt när man kan ändra uppfattning om någon, i alla fall när det går åt det positiva hållet.

Om några timmar sitter jag på flyget till Gambia. Du får ta hand om Strängnäspolitiken under de tio dagar jag är bortrest.

Klem

Mats Werner sa...

Käre Anonym!

Först när jag läser Din kommentar får jag vetskap om hans ev, stöd för Kristdemokraterna. Vad hade det med saken att göra?
Jag har just på annan plats harangerat den förre socialdemokratiske kulturministern Bengt Göransson. Vad har det med saken att göra?
Vi pratade om sorg trodde jag. Men sådan vet Du kanske inget om!