tisdag 6 oktober 2009

Grävande journalistik på Eskilstuna-Kuriren!

Eskilstuna-Kuriren skriver: "Det var i februari som Ylva G Karlsson gav sin egen make uppdraget att övertyga landstinget om att satsa på vindkraft.Makens lobbyverksamhet bekostades med skattemedel. Pengarna betalades ut till mannens företag, där Ylva G Karlsson har egna intressen. Själv har hon hela tiden hävdat att hon inte insåg det olämpliga i upplägget, innan Eskilstuna-Kuriren begärde ut faktureringsunderlaget i april. Det gjorde dock tjänstemännen i hennes organisation. De slog larm långt innan misstaget var begånget. Men varningarna ignorerades.

Det mest anmärkningsvärda i denna historia är dock detta: "Landstingets politiska majoritet betraktade fakturaaffären som utagerad, innan utredningen påbörjats. Ylva G Karlsson förläts av sina koalitionskamrater vid ett hemligt möte i Nyköping redan dag ett. Eskilstuna-Kuriren kan i dag återge de centrala delarna av mötet ord för ord. – När dagen börjar bra kan den ändå ta en ände med förskräckelse. Det här har varit en sådan dag. Så inledde Ylva G Karlsson sin ursäkt till koalitionskamraterna. Mötet hölls direkt efter landstingsfullmäktiges aprilsammanträde, och dörrarna stängdes när oppositionen lämnat salen. Kvar blev representanter för de regerande majoritetspartierna: S, MP och FP, uppger en källa som lyssnade under hela mötet".

Men, inom socialdemokratin är det ju inte direkt ovanligt med myglande och missbruk av skattebetalarnas pengar! Att Jörgen Danielsson (S) håller Ylva G Karlsson om ryggen borde därför inte förvåna någon! Ännu ett exempel på kristall-Jörgens dåliga omdöme!

Inga kommentarer: