söndag 6 juli 2008

Gotland here we are!

Nu har Nina och jag anlänt Gotland. Vi bor i ett charmigt gammalt hus mitt i Visby. Regnet droppar ner, men det är inte alls mycket. Vi hoppas dock på sol snart, nu när vi äntligen har pallrat oss hit till Gotland för första gången. Jag har redan sagt till vår husvärd att vi kommer tillbaka nästa år. Inför resan hit har jag köpt in min första egna dator, en rosa laptop. Tills nu har jag fått ärva andra familjemedlemmars avdankade datorer. Den senaste är över tio år gammal, det är tydligen mycket gammalt i teknikens värld. Modemet är med och kamera har jag i mobilen. Jag kommer att blogga flitigt härifrån. Min norska väninna, Nina, som har åkt hit med flyg från Ängelholm, åkte taxi in till Visby från flygplatsen tillsammans med tre journalister från Sydsvenskan. De frågade Nina vem hon arbetar för, vem hon skall representera här? ”Ingen”, svarade hon. ”Jag skall bara vara här och njuta tillsammans med en norsk väninna, som är politiker i Strängnäs.” ”Vi ses i minglet, svarade de vänskapligt. Ja, det gör vi nog! Någon bloggsemester har jag alltså inte tänkt ha. I morgon bitti skall vi gå och köpa färskt bröd i ett bageri, som ligger nära vårt hus. I kväll skall vi lyssna till debatten om den tredje statsmakten; medias makt. Återkommer med rapport.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gotland är fantastiskt!! Alla årstider! Njut av atmosfären, havet och alla härliga människor! Ha en skön vecka! Kram //Nilla

Margit Urtegård sa...

Hej Nilla.

Hoppas allt är bra med dig. Skall ringa dig när jag kommer hem, vi måste träffas snart. Ja, det är helt fantastiskt att vara här bland alla kändisar med mera. Nina och jag trivs mycket bra här på Gotland; alla är trevliga här.

Kram Margit

Anonym sa...

Hej Margit,
fick just en signal ifrån hustrun Monika att hon ville över till Gotland för att lyssna på ett par seminarier. -Ska du med? frågade hon. Visst sa jag. Vi kommer på torsdag. Är du kvar då så kan vi väl ses?
Håkan Bertilsson

Margit Urtegård sa...

Hej Håkan.

Kul. Vi är kvar på torsdag och du har mitt mobilnummer. Ring mig när ni har kommit hit så träffas vi, det blir roligt. Hälsa Monika.

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hej igen Håkan.

Det var så kul att träffa dig och din fru Monika här på Gotland och er dotter Alexandra. Vi ses igen i Strängnäs. Sköt om er.

Kram Margit