torsdag 10 juli 2008

Tre norske jenter på Gotland!

Margit, Cecilie och Nina.
I går kväll träffade jag Cecilie på Donners. Cecilie kommer från Ålesund i Norge. Hon var barndomsvän med min kusin Ann-Beate Urtegård. Cecilie och jag träffades på MKF:s (moderata kvinnoförbundet) ledarskapsutbildning för kvinnor 2002 (?). Hon bor nu i Borås och skall bli riksdagsledamot för moderaterna nu i september. Vi har inte sett varandra sedan 2005, så det var morsomt (kul) att träffa henne.

En politiker från Lidingö, som vi har pratat med flera kvällar i rad, kom bort till vårt bord i går. Han sa: "Jag tror det bor bara norskor/norrmän i Strängnäs, jag har varit här hela veckan och de enda jag har mött som kommer från Strängnäs, det är ni två norskor." Vi försäkrade honom att vi faktiskt är i minoritet i Strängnäs!

P J Anders Linder, SvD, har noterat av även Karl Rove har norska rötter. Linder skriver om Rove: "Efter ett lunchmöte får jag en pratstund på tu man hand. Om den norskättade Rove skulle vara den illasinnade manipulatör som belackarna påstår, så lyckas han dölja det väl. Han ser snarare ut som en docent i statsvetenskap än som Mörkrets Furste och är amerikanskt okomplicerad och pratbar."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Aja baja, inte visa bilder med alkohol... Snart kommer det en insändare i Eskilstuna Kuriren från någon av de ordinarie krönikörerna som påpekar hur illa det är. Tro mig, jag vet.... eller rättare sagt Ann-Sofie vet.

Anonym sa...

Du vet väl att i de lugnaste vattnen går de största (och fulaste) fiskarna.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Ja, moralister finns det ju överallt:-))). Men, vem vet vad vi har i glasen? Förutom vi då.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Ann-Sofie.

Du har helt rätt, i de lugnaste vattnen simmar de fulaste fiskarna. Vi har inte träffat några fula fiskar här. Bara en massa trevligt folk. Vi är glada för att vi har några dagar kvar att vara här på Gotland. Solen skiner och vi har jätteroligt från morgon till kväll.

MVH Margit