söndag 6 juli 2008

Mikael Persbrant och Mats Knutson!

Catharina Elmsäter-Svärd (m) och jag.
Har varit och lyssnat på Mediemakt. Fredrick Ferderley, riksdagsledamot för centerpartiet, berättade om att han hade blivit hotad av en journalist innan FRA-omröstningen i riksdagen. Journalisten hade sagt: "Om du inte dyker upp här och deltar i programmet i morgon bitti, kommer vi att säga det här och det här..." Välkommen i klubben Fredrick Ferderley; journalister tror att de tillhör tredje statsmakten och är kungarna själv! I kväll fick vi dock veta, av Yrsa Stenius, allmänhetens pressombudsman, att media bara är fjärde statsmakten. Att media numera kallas för tredje statsmakten har att göra med att de agerar som domare oftare och oftare. När mediadrevet väl är i gång, är det knappt någon som kan försvara sig!

Nina och jag har använt tiden att speja in kändisar också. Nina frågade mig om jag hade sett Mikael Persbrandt. "Nej, var då?, frågade jag entusiastiskt. Han satt på uterestaurangen där nere, påpekade hon. Då måste vi gå förbi där igen, envisades jag, jag vill också se honom. Jag fick lova att jag inte skulle stirra på honom för mycket. Han satt där och såg lika bra ut som han gör i filmerna. När vi gick tillbaka till vårt hus, krockade vi nästan med journalisten Mats Knutson. Jag vände mig om av ren förtjusning. Knutson är Sveriges sötaste reporter. Han är inte bara söt, han är oerhört intelligent också. Kul har vi det i alla fall. Har även träffat Catharina Elmsäter-Svärd, numera landstingsråd i Stockholms län. Hon känner jag väl sedan jag var med i moderaternas kvinnoförbund, där hon var ordförande en tid. Hon är en fenomenalt duktig politiker.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack PeO och Ann-Sofie Wågström,

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste Peos slagfärdiga notis "det finns olika sätt".

Känner inte frugan och du igen Åke Wredens resonerande och vilseledande retorik? Ann-Sofie reagerade också precis som jag själv. Jag skrev så ohyfsat på kommentarsfunktionen att den givetvis inte fick komma med.

Ja, det var en slagen hjälte som gjorde sitt bästa att upprätthålla sin funktion (jfr Dag Brembergs inlägg på Lotta Grönblads blogg).

Vad intressant med kollektivet och idealen i tv-programmet ni såg igår . Jag har själv en vision om en Fristaden i Eskilstuna.
Tänk om jag kunde få promenera med
Ann-Sofie och lufta mina idéer.
Ann-Sofie som ju har en plats i Nyföretagarcentrums styrelse, eller minns jag fel?

Maria Magdalena

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Du skriver: "Ja, det var en slagen hjälte som gjorde sitt bästa att upprätthålla sin funktion (jfr Dag Brembergs inlägg på Lotta Grönblads blogg)." Vad menar du med det? Vem är den slagna hjälten?

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit,

jag menar den ledarskribent som skrev ledaren i Eskilstuna-Kuriren
den 10 juli om Mona Sahlins tillkortakommanden.

Denna ledare recenserar Ann-Sofie och Peo träffande var för sig på sina bloggar.

MVH

Maria Magdalena

Anonym sa...

Hej igen,

Dag Bremberg belyser att enskilda
(stackars!) journalister upprätthåller mediernas funktion vilket jag kan tolka som ett försvar av sms-kontakter nattetid.

MVH

Maria Magdalena

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Ja, Dag Bremberg är lite som Alex Voronov, han kysser och slår i hjäl med samma varma själ. Efter att ha varit här en vecka och träffat många duktiga journalister, så kan jag bara säga att det finns hopp även i/för den kåren. Det har varit så roligt, jag kan knappt beskriva hur bra allt har varit. Nina och jag har fått minnen för livet. Nina och jag har bott här ihop i en vecka nu, vi har varit tillsammans hela tiden och vi trivs så bra tillsammans. En vän för livet har jag fått!

MVH Margit