torsdag 31 juli 2008

20 000 läsare!

Margit med pelargoner!

Har strax 20 000 läsare på denna blogg, sedan början på majmånad 2008. Vill härmed tacka alla mina läsare. Samtidigt vill jag lova att jag kommer att fortsätta att ha en blandad kompott på min blogg. Politik och personliga upplevelser och tankar kommer jag att skriva om även framledes. Det är kul med debatt. Det är roligt med dynamiken, som ni läsare har skapat på min blogg. Tack alla!

DET STORA ÄR INTE ATT ALDRIG MISSLYCKAS
UTAN ATT RESA SIG VARJE GÅNG MAN FALLER.
Kinesiskt ordspråk

34 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!

Din blogg är en verklig framgång.
Jag ser hur få kommentarer ledar- och debattsidan på Eskilstuna-Kurien och Folket i allmänhet har har i jämförelse med dina artiklar. Det är något
mirakulöst kan man tänka.

Ändå inte. Du fyller ett behov.
Din blogg representerar en feminin värld. I början av 90-talet såg jag hur mycket jag saknade en kvinnovärld. Det blev så tydligt hur vi kvinnor måste göra oss maskulina för att platsa i vårt manssamhälle.

Här på din blogg kan man andas ut och inspireras av ditt kvinnoperspektiv och själv få ge uttryck för sin egen kretivitet och debattlusta. Utan censur med en känsla av att ha fullständiga demokratiska rättigheter.

Hurra för Margit!

Kramar

en feministisk representant

Margit Urtegård sa...

Hej "en feministisk representant".

Tusen, tusen tack för dina goa ord. Kul att du uppskattar bloggen så mycket.

Med soliga hälsningar
Margit

Anonym sa...

GRATTIS Margit!
"Du äger" som ungarna säger! Jag är inte förvånad över att du har så många besäkare på din blogg. Du har verkligen en gåva att förmedla tankar och ord så att de berör!

Roligt att du har skrivit ett av mina ordspråk som jag har haft i minst tio år på kylskåpet!

Kram, från din vän
Marie-Louise

Anonym sa...

Grattis! Väl kämpat! Carry on!
MATS

Anonym sa...

Hej Margit,

Gästkrönikör i tidningen "nu - det liberala nyhetsmagasinet" denna vecka är Anna Broman - förbundssekreterare i Liberala Ungdomsförbundet.

Hon skriver intressant;

De flesta ledarsidor är moderata eller liberala och de flesta journalister lägger sin röst i vänsterblocket. Någon form av terrorbalans råder.
"Men media håller på att förändras och det till vår fördel om vi spelar våra kort rätt." Tack vare bloggosfären kom FRA-frågan på allvar upp på dagordningen.

"Gammelmedia", som det numera kallas, vaknade sent."

OCH NU MARGIT CITERAR JAG HUVUDPOÄNGEN:

"Ganska länge har vi kunnat se hur kända politiska bloggare i allt högre utsträckning lyckas nå ut med sina åsikter och idéer och faktiskt göra skillnad i det politiska samtalet i Sverige."

Detta har jag redan kunnat märka att vi gör, Margit!

Hon uppmnanar dessutom regeringen att börja prata om idéer för att vi, som bloggande vänner, ska kunna hjälpa till med att vända en sviktande opinion.

Kram

En Liberal Kvinna

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Tack. Jag är glad för att jag har en glad och uppmuntrande läsare som dig på min blogg, det är du med flera som gör bloggen min till vad den är. Hade aldrig orkat lägga ner de timmar jag gör vid datorn om ingen uppskattade resultatet. Tack min vän.

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Tusen tack. Hade det inte varit för dig, så hade jag kanske inte varit kvar i cyberrymden. Ditt och andras stöd under den tumultartade tiden har varit ovärderlig. Du ställde upp för mig som ingen annan någonsin har gjort. Du tog kontakt med tidningen och sa i från. Tack, Mats, jag kommer aldrig att glömma det du gjorde för mig.

Kram Margit

Anonym sa...

Hej Margit !
Stort grattis till din succeblogg !Den mest färgstarka och breda bloggen i Strängnäspolitiken ! Du skriver så att det vibrerar och då måste vi andra dit för att vara med eljest missar vi det brännande aktuella. Stormedierna läser den också, det har vi märkt. Du håller det politiska samtalet levande liksom vardagens skönhet i dess sorger och glädjeämnen. Låt oss inte förgäta vår lilla klubb för utrotningshotade ord utan understundom klämma till med ett sådant i våra texter så att inte vackra ord svinner från vårt språk. Tvivelsutan är ett rikt språk en grundval (he,he) i all kommunikation. (Detta blev nog lite mycket, skojar bara Lotta,Dag, jag är inte högerextremist)
Stort tack Margit: Du är ett ess !
MvB

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Tusen tack för alla dina vackra utrotningshotade ord! Ja, vi skall fortsätta försvara och använda gamla vackra ord, de som gör vårt språk så levande.

Skall hälsa dig så mycket från Erik och Anita Berg (sp), de är här hemma hos oss på middag i kväll. Vi planerar valrörelsen:-).

Politiken är som äppelgröt, ömsom sur och ömsom söt! I kväll blir det ömsom vin och ömsom vatten:-). I morgon är det pride-paraden i Stockholm som gäller. Vi skall hålla fanan högt, Maria, här i Strängnäs för att övertyga folk om att de kan välja en kommunregering 2010, som vill satsa på utvecklig av kommunen. Vi vill hålla debatten levande och dynamisk. Sköt om dig.

Kram Margit

Anonym sa...

Fantastisk Margit! Det är så roligt att läsa dina inlägg. De är precis som dig tycker jag: underhållande, kunnskapsrika, informativa och roliga.

Att du och Maria har bildat en klubb för utrotningshotade ord tycker jag är underbart; det är en fröjd att läsa era välskrevna inlägg och kommentarer! Det är precis därför Margit jag är en av dina trogna läsare, inget tråkigt här inte.

Kram Nina

Margit Urtegård sa...

Hej Nina!

Tusen tack. Det var så kul att åka till Gotland med dig, den roligaste veckan jag har haft på många år. Ny energi, hopp och mod gav den veckan! Du är inte bara en trogen bloggläsare, du är en trogen vän också. Tänk hur mycket morsomt (kul) vi skall ha tillsammans. Livet är finurligt, när man minst anar det dyker det upp viktiga personer i ens liv. Du har gett mig mycket, vi har kul ihop. Du är en underbar människa!

Mange klemmer fra Margit

Dag Bremberg sa...

Gläds med dig, Margit!

Maria, om du känner behov av att ta upp frågan om din syn på högerextremister, varför gör du det här och nu?
Om du menar att det jag skrev på min blogg häromdagen var fel, så varför skrev du inte det i ditt svar då?
Det blir lite svårt för bloggläsarna att hänga med om man gör såna där efterslängar, och det var väl inte din mening?

Margit Urtegård sa...

Hej Dag!

Tusen tack. Du har också en bra blogg, det är kul att läsa den. Vi är duktiga här i strängnäspolitiken, tänk hur många, från olika partier, som faktiskt har aktiva bloggar! Det är helt otroligt. Vi får fortsätta att blogga aktivt, det ger våra väljare en stor möjlighet att kommentera och komma med synpunkter på vad vi gör och jobbar för. Det skall bli roligt att starta med vårt politiska arbete igen, nu när jag har fått en plats i kommunstyrelsen också, kommer vi att ses oftare. Sköt om dig.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Dag !
Försökte bara avdramatisera det hela genom att skoja lite. Men det hela är ingen stor sak för mig och jag vill inte skoja på någon annans bekostnad. Ha en trevlig lördagkväll i den snabbt svinnande sommartiden.
Maria

Anonym sa...

Hej Margit !
Ja, vi skall kämpa för en mer handlingskraftig kommunalpolitik ! Hälsa Erik och Anita från mig. I valrörelsen skall vi ha mycket roligt. De som har roligast vinner !
Kram/Maria

David Aronsson sa...

20000 sen början på maj... hmm... Inte illa alls :-)

Nu förstår jag varför de flesta träffarna på min blog kommer härifrån. Får jag bara några procent av studsarna från din sida så märks det nog i min besöksstatistik ;-)

Anonym sa...

Hej igen Dag !
Menar lördagkväll !
Är forfarande lite semestervill, fast jag har jobbat denna veckan som tandläkare. Vi har ett helt nytt tandvårdsförsäkringssystem med nya dataprogramm, det är kanske därför jag är snurrig. Mem det är fint att tandvårdsförsäkringen har kommit. Det blir bättre för patienterna.
Allt gott
Maria

Anonym sa...

NU Margit har du verkligen nått upp till 20 000 träffar och även jag vill gratulera till din framgångsrika blogg.

Dessutom vill jag passa på och tacka för en utomordentlig middag med alla tillbehör.

Strängnäspartiet har stor glädje av ditt engagemang och glöd.

Keep on walking.

Kjempeklem

Erik

Margit Urtegård sa...

Hej David.

Tack. Kul att det studsar härifrån min blogg till din blogg! Som jag har sagt tidigare skall vi vara stolta över den aktivitet strängnäspolitiker har genom sina bloggar, vi är nog ganska unika i vårt utbredda bloggande, från höger till vänster, om man jämför med andra kommuner. Det är demokrati på hög nivå! Alla får komma till tals och alla får svar. Det är roligt nästan jämt. Sköt om dig David. Jag tycker det är kul att du äntligen har börjat kommentera på min blogg.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Erik.

Tack, du är världens bästa partichef! Tänk hur mycket roligt vi har haft och har. Ett parti med högt i tak det är vad strängnäspartiet är, det passar udda personer som mig, jag kan känna mig hemma!:-)

Pappa, som jag i bland kallar dig, du har blivit så VIKTIG i mitt liv, lyfter alltid upp mig när jag faller. Jag vet att du i bland får kaffet i vrångstrupen när du läser tidningen och i bland nästan får hjärtsnurp när du ser mitt namn på första sidan av tidningen och tänker: "Vad har hon nu gjort?" Men de flesta gångerna har jag faktiskt varit bussig och förvarnat dig, eller hur?!

Tycker så mycket om dig.

Mange klemmer fra Margit

Anonym sa...

Måste bli lite tjatig här! Vilken "Maria" är det nu som är inne och kommenterar på Margits och Lottas bloggar? Är det "Maria vB" eller "Maria M"?

För att bespara oss denna undran, v.g. signera med mer än bara "Maria"!
Tackar på förhand den förvirrade
MATS

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Ja, det är bra om alla Marior skriver under med sitt fullständiga namn, då det finns otaliga Marior i detta land. Men, den Maria som har skrivit eller kommenterat på den här artikeln är Maria von Beetzen (m).

//Margit

Anonym sa...

Hej alla.

Jag har aldrig tidigare lämnat någon kommentar här på Margits blogg. Nu vill jag göra det. Margit och jag träffades för 16 år sedan, i Norge. Hon blev min fru och hon blev vår son Emils mamma. Jag valde henne då jag tyckte hon var en mycket spännande person. Hon var kul, rolig, underhållande och en mycket omtänksam människa. Jag vet fortfarande inte var jag har henne, hon är totalt oförutsebar. Hon hoppar ur sängen på morgonen, slukar flera tidningar, går i gång och hela huset fylls av liv och energi. Hon är en älskvärd mamma, gör vad som helst för sina tre barn. En ordentlig hönsmamma.

Jag får dock dela henne med många, politiker har hon varit hela sitt liv. Jag har alltid backat upp henne i hennes djuprotade engagemang, hon verkligen brinner för det hon håller på med. Ni skulle vetat hur många av dygnets timmar hon lägger ner på politik, då skulle ni förstå vilken politiker hon är.

Jag är stolt över att vara hennes man, jag respekterar det hon står för. Mycket stryk har hon fått,det har hela vår familj fått känna av. Det är inte lätt att vara en offentlig person och det är inte alltid lätt att leva med en. Men, mitt liv har definitivt blivit roligare och mera underhållande efter att Jag träffade Margit. Hon är totalt oslagbar på alla sätt och vis. Det är aldrig tråkigt att vara med henne. Det händer alltid mycket kring henne. Vi har haft många olika människor på besök här hemma, det är alltid spännande med nya människor. När Margit var hemma med barnen, hade vi middagsgäster varje helg, både fredag och lördag.

Tålamod är inte Margits starkaste side, men hennes hjärta är stort.

Margit är också den mest känsliga person jag har mött, hon gråter ofta. Samtidigt är hon alldeles oslagbar, när det gäller att resa sig igen. Ge aldrig upp, är hennes stående devis. Jag som känner henne bättre än någon, ville bara säga detta, hon är alldeles fenomenal, tro mig. Hon har kämpat hårt för att överleva, det är något hon kan. I dag älskar hon livet. Jag är stolt över att få dela det med henne.

//Pontus Wennerberg

Margit Urtegård sa...

Pontus!

Bakom varje framgångsrik man står det en stark kvinna! Bakom varje framgångnsrik kvinna står det en jämställd man. Jag skulle aldrig orkat vara så aktiv politiker om du inte fanns där i bakgrunden och hejade på mig samt skötte all markservice här hemme. Du gör allt för att saker skall fungera här hemma och du backar upp var och en av oss i familjen på ett unikt sätt.

Det är spännande att leva med dig också. Vårat nätverk är hur stort som helst och vi har det kul tillsammans.

Kramar Margit

Anonym sa...

Hej!!
Jag blir sååå glad när jag läser att du har så många besökare på bloggen 20 000 ....inte illa!!!!
Såna människor med den viljan, rakheten, ärligheten och omtanken som du har Margit möter man inte ofta...du är en person som gör många glada å det är kul att du delar med dig så mycke till alla.
Jag förstår att det nya stället du jobbar på har fått en underbar person till personalgruppen. Är så glad för din skull....du är värd det å mer där till.
Kram erica

Anonym sa...

Oj, vilken man du har fått Margit!

Det är inget annat än en Guds nåd
att få denna gåva. Vilken skrivbegåvning, också! Där ligger man i lä.

Ses snart. Jag är på toppenhumör
inför dagens äventyr i huvudstaden.

Lena

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

Tusen tack, gulligt av dig.

Jag arbetar en vecka till som lärare, sen har jag inte satt upp mig på flera timmar än. Kolla upp när du har tid att komma till Strängnäs, när du har avslutat ditt vikariat. Skall bli kul att träffas igen.

Kramizar Margit

Anonym sa...

Hej Pontus!
Jag kan inte hjälpa att min ögon tåras! Vad fint du skriver! Jag vet också, att Margit skulle inte kunna vara den hon är och göra det hon görom inte du fanns!
Jag känner ingen annan man som både snickrar, städar, tvättar, stryker, lagar god mat och syr!

Tack för alla goda middagar och att Esa och jag får vara en av era goa vänner!

Kramar,
Marie-Louise o Esa

Kram, från Esa och

Dag Bremberg sa...

Hej, Maria! Jag blir också lite förvirrad... men jag vet att jag är ledig i dag så då måste det vara lördag.
Och så vet jag att det är Strängnäskalaset idag. Jag försökte hitta programmet på nätet, men icke. Borde ha synts i topp på kommunens hemsida. Lite synd att vi kommun så ofta är taffliga i vår kommunikation och marknadsföring. Finns mycket att utveckla... för oss som är Extremt engagerade ;-)
Men först ska vi ha en trevlig lördag!

Anonym sa...

Hej Dag !
Ja vi får ge feedback till infochefen om hemsidan ! Ha en skön dag i det livgivande regnet.

Hej Pontus !
En särskild hälsning för din fina och djupt personliga kärleksförklaring. Länge leve kärleken ! Den är räddningen för oss alla!

Maria v B

Anonym sa...

Grattis, grattis!
Och tack för igår, det var riktigt kul.

Kram
Ann-Sofie

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Du glömde att skriva att Pontus bakar också:-).

Kram
Margit

Anonym sa...

Fantastiskt!

Ser ytterligare 755 på räkneverket som har kollat in vad som händer på din blogg. Sedan 20.000-gränsen i lördags. Grattis!

Kram

Lena

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Tusen tack. Det är väl en belöning för att jag inte har tagit någon bloggsemester i sommar, mina läsare vet att det alltid finns något nytt att läsa här. Det är i alla fall min målsättning.

Kram

Margit