fredag 11 juli 2008

Finansministern Anders Borg (m) med flera.

Oppositionsrådet Maria von Beetzen (m) och jag.
Vi började dagen med att fika tillsammans med strängnäspartisterna Monika och Håkan Bertilsson. Senare på eftermiddagen var vi och minglade på segelbåten till Göran och Maria von Beetzen. Alla träffades på kvällen på Donners. Det har nu blivit ganska trångt med folk runt vårt bord på Donners, vi har fått många nya vänner under den veckan vi har varit här. Vi skulle gå hem och lägga oss tidigt i går, då vi skulle upp i ottan i dag för att lyssna på finansministern Anders Borg (m). Men, klockan blev 02.00 innan vi lämnade vårt favoritställe. Det var kjempegöy (jätteroligt) att mingla på Donners i går också. Några kändisar vi såg i går: Mats Knutson, SVT, Lars Adaktusson, SVT, Johan Hakelius, Margareta Winberg (s), Leif Pagrotsky (s), Björn Rosengren (s), Lill Lindfors, Maria Wetterstrand (mp), Göran Hägglund (kd), Alexandra Charles, Ulf Kristersson, socialborgarråd i Stockholm, Lars Ohly (v), Maud Olofsson (c) och Solveig Ternström.

Finansministern Anders Borg (m) var enormt duktig och skicklig när han höll sitt föredrag i morse. Han har verkligen växt in i sin roll som finansminister med råge, han har pondus och självförtroende. Statsministern Fredrik Reinfeldt (m) var också där, honom skall vi lyssna på i kväll. I morgon åker vi hem till Strängnäs igen. Det skall bli skönt att träffa familj och vänner igen. Dock kommer vi att bära med oss de goda minnen, de deiliga människorna och alla positiva upplevelserna i våra hjärtan resten av livet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett mkt trevligt sällskap under vårt korta besök i Visby. Intressanta seminarier, intressanta människor och en intressant stad, vad kan man mer begära när man också på plats får höra om vår ekonomiska utveckling direkt från de insatta. Hur intressant, men oroande, som helst. Min spontana känsla är att hit vill jag återkomma redan nästa år. Alla var där och den kanske största positiva aktiviteten, för mig som arbetar i Södertälje, var när jag såg Anders Lago, medels flygblad på torget, förmedlade kunskapen om att de Irakiska invandrarna är ett kunskaps- och kompetenstillskott för oss i Sverige. Bra jobbat Anders!
Var var då Strängnäs? Förutom alla politiker som jag träffade från den gamla alliansen så såg jag ingen från den nya majoriteten. Alla som Monika träffade inom sin sfär, regionförbundsdirektörer, utmålade Strängnäs som den STORA utvecklingskommunen i Mälardalen. Har vi förstått det? Har Ulf Kristersson rätt i att den politiska kulturen hos oss är osund? Vi verkar göra fel saker hela tiden och då menar jag inte bara det faktum att den nya majoriteten höjer skatten när vi dels inte behöver det och dels riskerar ta udden av den utveckling vi ändå har. Jag ber att få återkomma vid ett senare tillfälle om vilka negativa konsekvenser skattehöjningen kommer att ge oss. Utan det faktum att vi inte riktigt verkar förstå i vilken utomordentlig gynnsam situation vi i Strängnäs befinner oss i.
Därför så föreslår jag här och nu att vi åker gemensamt nästa år och beblandar oss med de övriga, lyssnar och lär, samtidigt som vi visar Strängnäsflaggan.
Vad sägen ni om det, kära bloggläsare?
Med de bästa sommarhälsningar,
Håkan Bertilsson
Strängnäspartiet

Margit Urtegård sa...

Hej Håkan.

Tusen tack för senast och tack för din trevliga rapportering härifrån. Jag har inte heller sett någon från majoriteten här.

Det har varit en lärorik vecka, med massa intryck och nya kontakter. Det är viktigt att träffa politiker och tjänstemän från andra kommuner, landsting med mera. Också roligt att träffa så många journalister från olika tidningar och olika delar av landet. Apropå ledarblogg, så har jag inte träffat några ledarredaktörer, som inte ha en kommentarfunktion på sina ledarbloggar, något att lära för vår lokaltidning?!

Jag tycker precis som dig, nästa år åker vi hit tillsammans med flera poltiker från Strängnäs och förkovrar oss. Vi har diskuterat politik och samhällsfrågor från morgon till kväll och åker hem i dag fyllda med hopp och inspiration.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit,

Stora Problemet är att censureringen som sker bland kommentarer som jag skickar in skulle ske även på Ledarbloggen.

Media har en maktposition. Vil man uppleva en demokratisk fri- och rättighet är det bloggarna som skänker den. Jag blir upprörd och kränkt när de inte publicerar mina anständiga kommentarer. För att
de inte sammanfaller med ledarredaktionen eller tidningens
ståndpunkt. För att de är kontroversiella. För att tidningen
får åsikter som skakar om dem lite.

mvh

Ståndpunkten

Margit Urtegård sa...

Hej Ståndpunkten.

Cencureringen är ett problem, jag håller med dig om det. Jag tycker att det borde vara en självklarhet att tidningarna skall ta in kommentarer, om de är anständiga, även när de inte stämmer överens med tidningens åsikter i frågan. Åsiktspoliser är farligt, en väg de svenska tidningarna många gånger väljer, tror jag. Det är en skrämmande utveckling.

På ledarsidan på EK, skulle vi, om vi nu en gång i framtiden kommer att få lämna kommentarer där, aldrig få se kritiska kommentarer publicerade. Det är min gissning. Kritik är lätt att ge, men svårt att ta för många. Jag är tacksam om jag får konstruktiv kritik från någon, det ger mig möjligheten att utvecklas och tänka till.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit och Nina !
Vilken fin bild Nina tog på båten ! Det var en fin eftermiddag , tack för ert trevliga besök och alla roliga diskussioner . Almedalen var fantastiskt ! Vilken marknad för allsköns ideer ! Blandat med oerhört proffsiga seminarier, såsom Borgs. I nästa valrörelse har moderaterna och alliansen ett nytt trumfkort förutom Mr R. Det är Borg. Han är enormt kunnig, trovärdig sympatisk och rolig. Och vem litar mer på Mona Sahlin än den gediget skicklige Borg när ekonomierna svalnar ute i världen, och oron för vardagsekonomin ökar. Inte skulle jag vilja ha mitt öde i Monas händer då.
Precis hemkommen från seglingen. Från Gotland seglande vi över och gick in i skärgården vid Häradskär och följde sedan Gryts, St Annas och Södermanlands skärgårdar upp till båtens hemma hamn utanför Berga. Det var fantastiskt att se de vackra skärgårdarna igen där jag som Nyköpingsflicka brukade segla runt i gamla träbåtar. Det finns inget vackrare i hela världen än dessa trakter, som jag har sett. Och den som inte har en båt kan lätt komma ut till exempel vid Västra Stendörren där man kan promenera på spångar ut över öarna eller vid Sävsundet där det nu för tiden finns en trevlig skärgårdskrog ( Lite marknadsföring Sörmlands skärgård).
Återkommer i morgon igen
Maria v Beetzen

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Det är vi som skall tacka, det var jättetrevligt att få vara på eran segelbåt. Gotland var fantastisk, politikerveckan var helt otrolig, ett minne för livet. Gissa vem som skall dit igen nästa år?!:-). Vi ses snart hoppas jag.

Kram Margit

Anonym sa...

Ja, vi skall göra samma sak nästa år , men vara fler dar i Visby. Kul att vi var ett gäng framsynta politiker där. Väl mött nästa år !
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Ja, framsynta politiker behövs! Nästa år möts vi där igen, då blir det startskottet för valåret som gäller. Ju flera av oss som åker dit, ju bättre är det.

MVH Margit