söndag 17 februari 2008

Borgerlig politiker

Nu har David Aronsson, vänsterpartiet, informerat ledarredaktionen i Eskilstuna att han har tagit deras uppmaning på allvar och startat en blogg. Alex Voronov säger att då blir de socialistiska (vänstersidan) politikerna dominerande när det gäller bloggandet i Strängnäs kommun. Vad har de borgerliga politikerna tänkt att göra åt det?, frågar Voronov. Jag är inte en borgerlig politiker, jag är socialliberal. Om jag då kan uppväga vänstersidans dominans när det gäller bloggandet, vet jag faktiskt inte. Alla politiker vill inte delas in i höger- eller vänsterfållan. Jag är en av de.

3 kommentarer:

Lotta Grönblad sa...

Om nu Voronov menade att min blogg skulle definieras in som socialistisk så vet jag inte det. Mitt primära mål är att blogga under devisen "barn har rätt" och skildra mitt uppdrag som socialdemokratisk gruppledare i barn och utbildningsnämnden. hälsar Lotta

Dag Bremberg sa...

Bra att du klargjorde det, Margit!
Alltför länge har Strängnäspartiet buntats ihop med de borgerliga partierna.

Och bra att även Lotta klargör att hon inte heller vill ha någon gammal ideologisk stämpel på sig.

Det är ju också en av fördelarna med bloggar, att man kan utgå ifrån sig själv och sin vardag, utan att bindas av partidogmer.

(Själv vägrar jag att bli instoppad i något fack. Mina ställningstaganden styrs av principfasta värderingar, men det är mitt och vårt ansvar som valda kommunpolitiker att vara pragmatiska, i betydelsen öppna och samarbetsvilliga.

Margit Urtegård sa...

Hej Lotta och Dag!
Tack för era kommentarer, ni är de första som skriver på min blogg. Ja, det är tydligen flera som inte vill delas in i vänster- eller högerfållan, det är bra. Grattis på din födelsesdag Lotta, hoppas middagen var bra.
Med vennlig hilsen Margit