lördag 21 februari 2009

Borta bra, men hemma bäst!

Jag och min favoritservitör på Lanzarotes bästa restaurant.
Torsdag morgon började jag dagen med en tvåtimmars promenad innan jag intog en engelsk frukost på Lanzarotes bästa restaurant. Då hade jag hunnit köpt mig en norsk dagsfärsk tidning och beställt in färskpressat apelsinjuice. I två timmar satt jag och läste tidningen, pratade med restaurantpersonalen och tittade på folk som passerade på trottoaren. En perfekt förmiddag. Nu håller jag på att tvätta sommarkläder för tredje gången denna vinter, känns rätt lyxigt. Egypten, Malta och Lanzarote har stått på programmet denna vinter och nu är det snart dags att börja arbeta igen.

Väl hemma kan jag läsa i tidningen: "Kommunens förskolor ska inte få laga sin egen mat". Förslaget om att tvinga alla kommunens förskolor att köpa sin mat från något av centralköken är alltså på tapeten igen. Man blir bara ledsen. Oppositionsrådet Maria von Beetzen (m) säger till tidningen: "Det finns rapporter också från andra kommuner där förskolorna faktiskt har visat att de klarar av att laga lunchen till samma kostnad som det centralistiska sättet. Och varför ta bort något föräldrar, barn och personal tycker är bra?" Bra fråga! Varför ta bort något som fungerar bra och som alla är jättenöjda med? Det luktar socialistiska centraliseringsmetoder och betongpolitik lång väg!

Jag är nyfiken på vad centerpartiet i Strängnäs tycker om det här. Vad säger t e x Marianne Andersson (c)? Jag trodde att det var hennes hjärtefråga att förskolorna skulle få göra sin egen mat?! Hur var ordspråket nu igen? När fan blir gammal blir han religiös! Ordförandeuppdrag och lagom feta arvoden betyder kanske mera än personliga principer och heliga övertygelser?

Läs också på Cattis Hellmark-Erikssons blogg.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Margit!!!
Välkommen hem....hoppas du haft det såååå underbart i solen =)

kramar erica

Margit Urtegård sa...

Hej Erica.

Sol varje dag, över 20 grader i skuggan, kan det bli bättre?:-). Jag har haft det underbart, skönt att åka själv också, fast jag saknade min familj hela tiden.

Hoppas allt är bra med dig. Vi måste träffas snart igen.

Kram Margit

Anonym sa...

Är Du redan hemma? Tyckte Du sa 14 dagar! Int' hann Du skriva någon bok med tvåtimmarsfrukostar på en vecka!
Men hoppas Du hade det skönt och att Du kommer hem med friska krafter att ta nya pigga och uppfriskande duster i Strängnäspolitiken och kanske på nya jobbet!
Klem
MATS

Marie-Louise F M sa...

Välkommen hem! Det är så tråkigt utan dig!
Kram, Marie-Louise

Anonym sa...

Hej Margit !Hoppas du haft det bra på semestern ! Har inte haft semester men ändå tagit det lite lugnare denna vecka. Har åkt skidor efter jobbet på isen nästan varje dag. Därför känner jag mig nu riktigt pigg och uppfriskad, en härlig känsla ! Det hinner dock ofta bli lite mörkt, därför har jag alltid kompassen med . Men kompassen den verkar centerpartiet helt ha tappat !
Klem på dig
Maria

Margit Urtegård sa...

Hej Mats.

Nej, jag hann inte skriva färdigt boken på en vecka:-), jag är för mycket av en livsnjutare för att vara så effektiv.

Jag är nu pigg och redo för att ta nya tag i strängnäspolitiken. Har saknat Er allihopa. Kommunfullmäktigesammanträde på måndag, det känns som en bra start! Vi ses!

Klem
Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Bra att höra att du har haft möjlighet till lite egen tid, på skidor på isen, denna veckan. Vi behöver alla att varva ner i bland. Vi som på något sätt har politiken som livsstil/livsuppgift och därför har ett så stort, starkt och äkta engagemang i samhällsfrågorna måsta ta oss tid att andas något annat än politik i bland. Vi måste ta oss tid att reflektera, filosofera och analysera i lugn och ro.

Ja, centern verkar ha tappat kompassen helt här i Strängnäs, det har du nog rätt i.

Vi ses på måndag. Vi måste äta lunch någon dag tillsammans snart.

Trevlig helg.

Kram på dig.
Vennlig hilsen Margit

Anonym sa...

Margit,

Tycker att det är jättetrevligt att du är hemma igen och att hemma är bäst.

Erik

Margit Urtegård sa...

Hej Marie-Louise.

Tack. Jag har saknat dig också. Vi måste träffas snart. Hälsa Fredrik och Esa.

Kram Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Erik.

Hur har det varit här hemma? Har du hållit ordning på de andra? Skall bli trevligt att träffa dig och få referat.

Klem
Margit

Cattis Zetterwall sa...

Hej Margit!

Själv har jag haft en tredagars i sängen med 39.7mycket värme som inte kom mig tillgodo för jag frös och frös och fötterna var kalla som ett helt isblock.

//Cattis

Margit Urtegård sa...

Hej Cattis.

Jag hoppas du är frisk och rask igen när vi skall åka till Stockholm och lyssna på Skavlan.

Kram Margit