söndag 8 februari 2009

Att vara sjuk som en hel karl!

Dag Bremberg (mfp) och Margit Urtegård (sp).
Jag har inte bloggat på flera dagar; jag har nämligen varit sjuk som en hel karl! Fast jag fortfarande var genomförkyld valde jag att i ottan åka till Skebokvarn utanför Flen i går, för att möta politiker från andra lokalpartier. Det var kul. Träffade bland andra Lars Falk från A-2000 i Flen, en kunnig och trevlig prick.

Dag Bremberg, Mariefredspartiet, var också där. Under ett samtal sa han till mig att jag nog av vissa betraktades som något manhaftig. Roligt det där, jag är smal och lång, har ingen tillstymmelse till mage fast jag är 42 år gammal och har fött fyra barn. Hårfattig är jag heller inte. Karlar, som är i min ålder, har ofta både mage och litet med hår. Nej, det är nog min rättframhet och oräddhet som gör att folk jämför mig med män. Något jag definitivt inte förstår; rättframhet och oräddhet har inget med kön att göra, det är helt och hållet individuellt. Några av oss är beredda att betala priset för ärlighet helt enkelt!

Men, på ett sätt är jag manlig och det är när jag blir förkyld. Då blir jag sjuk som en hel karl! Jag blir hjälplös och helt overksam, klarar nästan ingenting. Det känns som om jag har hela huvudet fullt av gröt, tankarna står still, kroppen växlar i turbofart mellan kallt och varmt, rösten sviktar och allt går i slowmotion. Det är helt enkelt värre än att föda barn!

PS:Dag Bremberg, som är journalist, höll föredrag för oss i går under temat "Media och politikern - hur tänker journalisten?". Så nu vet vi det! Tusen tack, Dag, för en intressant föreläsning:DS

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du gillade Lars Falk.
Han är en mycket sympatisk man och god vän till min fru.

Frågade du honom hur det var att regera med (s) ?
Så du förstår att det inte är så farligt.

Mvh Patrik

Margit Urtegård sa...

Hej Patrik.

Lars har suttit i allians med både moderaterna och socialdemokraterna i Flen och jag vet inte vad som var värst eller bäst, jag frågade inte om det.

M och s är ju båda stora hierarkiska partier med företrädare som gärna påtalar partiets storlek när de vill tvinga genom sina ståndpunkter. Det blir väl i bland som att välja mellan pest eller kolera:-). Men, i Strängnäs har moderaterna sympatiska personer i ledningen, som är beredda att samarbeta och hitta konstruktiva lösningar på sakfrågorna.

MVH Margit

Dag Bremberg sa...

Margit, tack för de vänliga orden. Manhaftig är ju ett hemskt förlegat ord och du är ju absolut mycket starkare än de allra flesta män. Själv har jag haft tur och inte varit förkyld på flera år, annars skulle jag krupit ner under täcket och tröstat mig med lakritskarameller, alvedon eller kanske en stor whiskey.

Margit Urtegård sa...

Hej Dag.

Varsegod; vänliga människor förtjänar vänliga ord och du är en snäll person. Det var kul att lyssna på dig i lördags. Jag skall beställa den boken du hade med dig, säkert nyttig att slå upp i den när man undrar över journalistiska saker.

Vi ses i morgon.

Vennlig hilsen
Margit

Anonym sa...

Hej Margit!
Att kvinnor som tar för sig och som gör sin röst hörd betraktas som manhaftiga är någon gammal kvarleva som känns så förlegat.

Var den du är, du är bäst då.

Ann-Sofie

Margit Urtegård sa...

Hej Ann-Sofie.

Ingen fara, jag är den jag är, tack för att du tycker jag duger bra som jag är. Många människor försöker göra andra till lags och sliter med det i stora delar av sitt liv. Jag insåg ganska tidigt i mitt liv att det inte var något för mig, av olika orsaker.

Hälsa Peo.

Kram Margit