söndag 5 oktober 2008

Margits äppelpaj.

Margits äppelpaj.
Vispa ihop 2 ägg med 1 och 1/2 deciliter socker. Rör sedan i 1 deciliter vetemjöl. Häll över smeten i en smord pajform. På med ett lag äppelskivor; det går åt ca 4 äpplen. Strö kanel och socker uppe på det. Till slut använder du en osthyvel och skär tunna skivor riktigt smör och täcker pajen med. Mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Serveras med vispad vaniljsås eller vispad grädde.

Bon appétit!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ser mumsigt ut :-O

LenAl

Anonym sa...

Ser gott ut...
Undrar om det fungerar med vaniljglass ???

(s) forever

Margit Urtegård sa...

Hej (s)forever.

Det fungerar utmärkt med glass. Jag gör alltid pajen direkt innan vi skall äta den, den är godast varm.

//Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Lena.

Pajen är jättegod. Jag är inte så förtjust i smuldegspajer, som de flesta gör på äpplen, så för mig är detta receptet ett bra alternativ.

Jag har 7 äppelträd i trädgården så det kan bli många pajer här under hösten:-). Du får komma och smaka. Några påsar äpplen ger vi till hon som kommer med våran post på morgonen/natten, som hon kan ge till sina hästar. Men mycket får vi tyvärr slänga.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit!

OBS!
Jag är inte LenAl. Hädanefter använder jag mig alltid av mitt namn så att du inte tror att andras kommentarer är från mig.

Kram

Lena

Anonym sa...

LenAl = Lennart Alström

Anonym sa...

Hej Alla !

Här kommer liten rapport från Mälarbåten till äppelpajen.
Mälarbåten är en Finlandsresa tor med Silja line för politiker och företagare i Mälardalsregionen. På båten finns en mässa där företag och kommuner ställer ut. Det är trångt och "mingligt" . Ett föreläsningsprogram finns också med bla Jan Eliasson och Stefan Einhorn. Rätt bra idee detta . Kontakter skapas. Utbildning och input från bra föreläsare är alltid bra. Okomplicerat sätt att resapå. Idag hade regionförbundet Södermanland en bra debattom vad som är våra konkurrensfördelar i Södermanland och regionutvecklingen i stort. Asa Larsson, författare i M-fred, Hamn VD n i Oxelösund och Lotta Finnstorp bla deltog i debatten.
Personlig reflexion : Södermanland har stora konkurrensfördelar med sin underbara boendemiljöfördel, närhet mellan människor, mångfasetterade näringsliv. Men skattehöjningarna kan slå hårt mot oss särskilt i Strängnäs. När Eskilstunas kommunalråd fick reda på att Strängnäs höjer skatten med 90 öre, då tog de fram Champangen och jublade. Ev skattehöjning landstinget slår mot hela regionen som de senaste tio åren börjat arbeta upp sig ur ett underläge.
I all hast från båten
Maria

Anonym sa...

Re: Maria.

Räcker inte långt med 90 öre om Margit´s äldrereform skall sjösättas.
Minst det dubbla krävs...

"en eskilstunabo"

Anonym sa...

gäsp.............

Anonym sa...

Vad hade "Marias" kommentar med äppelpaj att göra ???

Margit Urtegård sa...

Hej Maria.

Tack för rapporten från böljan blå:-). Vi ses i morgon på kommunstyrelsen.

MVH Margit

Anonym sa...

I skenet av all finansiell oro och alla kostnadsökningar, så framstår majoriteten skattehöjning i Strängnäs som synnerligen illa vald. Jag förstår att man i Eskilstuna skålar på Strängnäs bekostnad och ser alla framtida inflyttare dra Strängnäs förbi med riktning mot Eskilstuna.

Jag har fortfarande inte förstått syftet med skattehöjningen. Vi har visat att det finns pengar i systemet som med en bättre kostnadsdiciplin skulle bära skolans kostnader. Nej, det måste finnas någon dold agenda för denna skattehöjning. Undrar bara vilken?

Effekten av höjningen leder till lokal arbetslöshet och lokala konkurser, då vi Strängnäsbor stänger igen plånboken. Så ansvaret hos beslutsfattarna är stort.

Undrar vad vår nye krögare anser om sin framtida etablering när ingen har råd att gå på hans Bistro?

gör,
Håkan Bertilsson

Anonym sa...

Re Håkan Bertilsson

Pengarna går åt till Margits vision
om vård av äldre.
90 öre räcker inte, det kommer mer.

Att hota med att Eskilstuna tjänar på detta är bara borgerligt svammel. Finns ingen frisk människa som väljer E-tuna före Strängnäs.
Detta säger jag trots att jag själv bor i E-tuna.

(s) forever

Anonym sa...

Snälla Margit !

Vi vill inte titta på pajer,
vi vill titta på Dig :-)

Snälla,kom med en bild snart...

"alias"