måndag 21 juli 2008

En rumphuggen respekt!

Dra mig baklänges in i fågelholken, tänkte jag, när jag läste SvD i dag! Diplomaten Ingmar Karlsson anser att sparkraven håller på att knäcka hela UD:s förvaltning. Han anser därför att utrikesminister Bildt borde ta finansminister Borg i hästsvansen. Vad är då detta? Vilken rumphuggen respekt från en tjänsteman på hög nivå! Vad hade han sagt om Borg var skallig? Hade han bett Bildt klappa Borg på hjässan då eller?! Karlsson säger: "Jag tror att många hoppats på att Bildt skulle ta Borg i hästsvansen." Oavsett var den här UD-mannen befinner sig i världen, skicka hem honom! Sådana respektlösa personer borde arbeta med annat, än att representera Sverige ute i världen. Karlssson får gärna sjunga ut, men han borde göra det med lite hyfs i kroppen. Något han nu visade att han inte är kapabel till. Jag vet hur förnedrande det är att någon drar en i håret, det är ett otyg som högt uppsatta tjänstemän inte borde ägna sig åt! Skärpning!!!

27 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en ovanligt frispråkig diplomat.... smått odiplomatisk.

Jag förstår dock om inte Bildt gör som önskat, han måste ju ha fått extraanslag till sina flyresor ;-)

Själv är jag kortkortsnaggad, säkrast så....

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Själv har jag 120 centimeter långt hår, jag föredrar att man inte drar någon i håret för att sätta någon på plats eller framföra vad man tycker!:-))). Jag har fått många korkade kommentarer om mitt hår, nu utsetts Borg för detta för att han har något så kvinnligt som en hästsvans!

Ja, det är nog säkrast att vara kortkortsnaggad som du:-).

MVH Margit

Anonym sa...

Ja om du vill sluta vara Lady Godiva så är Ann-Sofie en mästare med klippmaskinen.

120 cm.... låter smått ogörligt att hålla ordning på men du är väl van, har dock vissa erfarenheter av hår i ansiktet när jag skall sova å då är det betydligt kortare hos den skyldige än 120 cm.... och jag talar inte om mitt skägg.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Jag tycker det låter gulligt med Lady Godiva, jag vill nog fortsätta vara det!:-). Men, vem är Lady Godiva egentligen?

Hår i ansiktet!, fråga min man, han får en skopa hår i ansiktet varje gång jag vänder mig om på natten. Men, när jag säger att jag skall klippa mig är han den första som protesterar högt! Han älskar mitt hår.

MVH Margit

Anonym sa...

Godiva (Lady Godiva) var gift med Leofric, earl av Mercia på 1000-talet. Leofric var en hårdhjärtad man som tog ut närmast astronomiska skatter av invånarna i Coventry, England. Godiva bönföll honom upprepade gånger om att han skulle sänka skatterna, men Leofric menade att det var lika omöjligt som att hon skulle rida naken genom stan.

Godiva tog honom på orden och red ut naken på en häst, endast skyld av sitt långa hår. Invånarna i Coventry hade emellertid fått veta vad som skulle ske och beordrades att stanna inomhus. Alla utom en skräddare lydde order, och för sitt tilltag straffades med blindhet av högre makter. Skräddaren blev känd som Peeping Tom. Leofric stod vid sitt ord och sänkte skatterna.

Godiva är även en berömd belgisk chokladfabrik, numera ägd av konservjätten Campbells.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Och jag älskar choklad, det är nog ett samband där:-). Du är rolig du Peo. Roliga män är attraktiva, Ann-Sofie får nog hålla tag i dig. Torrbollar däremot är hopplösa fall! Min man är också rolig, han får mig att skratta varje dag.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Ann-Sofie skrev någon gång att man måste ha humor för att bli politiker, har man inte humor kan man bli skribent, något åt det hållet skrev hon och hon har så rätt!

MVH Margit

Anonym sa...

Ann-Sofie hälsar att hon tackar sn lyckliga sjärna. Själv hävdar jag att det är jag som måste hålla i, jag är inte alls lika attraktiv som min fru.... eller det kanske är så att karlar är bättre på att inte respektera att kvinnor är upptagna ;-)

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Sämre på att respektera att kvinnor är upptagna måste du mena?, inte bättre? Det är väl inte bra att män inte respekterar att en kvinna är upptagen?! Jag har inte träffat någon av er, ni är säkert attraktiva båda två. Jag har förstått att ni har det väldigt bra tillsammans och tar väl hand om varandra. Ni ger ett gulligt intryck på era bloggar, kul! Ni har båda en stor portion humor och det tycker jag är charmigt.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej,

Här blir det tydligt att diskrimineringen av kvinnor även drabbar män. Män brukar förtrycka män med att beskylla dem för att vara fjolliga när de bejakar feminitet.

Ovanligt nyttigt och näringsrikt att i offentlighetens ljus se detta otyg drabba finansministern.

Borg som har gjort en sak av att han är feminist får nu en chans att bevisa detta! Jag har inte kunnat urskilja någon feministisk
kamp genom honom sedan han kom i regeringsställning.

Han har däremot försökt öka incitamenten för mödrar att arbeta mer. Det tror jag inte svenska kvinnor behöver. Vi arbetar i allmänhet mer än vår hälsa tål.

Av den anledningen vill jag dra honom i håret. För det är en sådan okunnighet om hur tufft kvinnor har det. Boken "Bitterfittan" skildrar detta så bra.

Själv tycker jag det är sexigt när någon drar mig i håret på exakt rätt sätt för att det avslöjar åtrå...

Annie

Margit Urtegård sa...

Hej Annie.

Du skriver: "Själv tycker jag det är sexigt när någon drar mig i håret på exakt rätt sätt för att det avslöjar åtrå..."

Jag ser inget sexigt i att någon utomstående drar mig i håret och det finns inget rätt sätt att dra mig i håret på för dem/han/henne.

Du skriver också: "Här blir det tydligt att diskrimineringen av kvinnor även drabbar män. Män brukar förtrycka män med att beskylla dem för att vara fjolliga när de bejakar feminitet."

Just det, diskrimineringen drabbar Borg här på grund av att han har något så kvinnligt som långt hår. Därför reagerar jag och det kommer jag alltid att göra när någon drabbas av diskriminering, som jag får veta om. Att bejaka sin feminitiet är sexigt, att dra någon i håret utan tillåtelse är däremot inte sexigt! Det är ett klart övertramp; åtrå eller inte!

MVH Margit

Anonym sa...

Nu syns vi ju snart, blir en snygg bild till bloggen:-) Du gillar ju att visa upp snyggingar på bloggen:-D Sen får vi skänka en tanke till Alex Voronov som fört oss samman...
Här finns det mer bilder så fu känner igen oss.
http://peows.spaces.live.com/

Hoppas på en ny laddning bilder från Pride, vi skall jobba där den 3e och där törs man inte dra någon i håret, det kan ju vara en peruk.... skall du se på Prideparaden ? Vi skall gå med.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Ja, vi träffas ju på fredag, det skall bli kul. Ja, jag får ta några snygga bilder jag kan lägga in på min blogg sen, det tycker jag är kjempemorsomt (jätteroligt).

Ja, vi får väl tacka Alex Voronov vid tillfälle att han förde oss samman!:-). Han skulle nog inte uppskatta det alls! Nu vet vi ju lite för mycket om den karl!

Vilket datum är prideparaden?

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit,

Jag har aldig blivit dragen i håret av utomstående för jag har nästan aldrig haft något särskilt inbjudande hår att locka med.

Det här har handlat om ömsesidig åtrå då vederbörande har bekräftat mig på ett sexigt sätt.

Talesättet; "Tarzan drar sin Jane in i sin kaprifoldjungel" är det jag har i tankarna. Det är en man som är engagerad i sin kvinna och skänker henne sitt hjärta. Som intuitivt vet vad som tänder henne.

Jag avskyr män som tagit intryck av porrfilmer. De får mottaga min avsky. Psykiskt och fysiskt våld är jag överkänslig för. Då vaknar
min krigarnatur.

Annie

Margit Urtegård sa...

Hej Annie.

"Jag Tarzan, du Jane", är inte helt min melodi. Men, jag förstår vad du menar och respekterar det du säger. Men, när min fd chef på Hallanstalten, Per-Åke Palmquist, drog mig i håret hade jag mest lust att klappa till honom, vilken respektlös chef!

MVH Margit

Anonym sa...

Prideparaden är den 2a augusti, avdelningen extrovert kultur... Jag har tittat på paraden 2005 och 2006 och förra året gick vi med. Skoj båda delarna, på olika sätt. Det var en höjdare på söder, vi gick strax bakom Mona Sahlin och hon är poppis där. I år så bor vi på Rica Talk från 1-3 augusti så vi skall hinna med mer än vanligt. Vi träffade Helen Svanber och Rebecca Stork på Springpride i Eskilstuna och hoppas hinna med att ta en öl med dem nu och dessutom hinna med en del HBT utställningar på Stockholms muséer, min 1a på listan är Armémuseums HBT utställning.

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Den 2 augusti, vad bra, då är jag ledig från jobbet, då kommer jag nog till Stockholm. Vi kan ju prata mera om det på fredag när vi ses.

MVH Margit

Anonym sa...

Jag har semeeeeeester.... 4 veckor för första gången på evigheter!

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Jag är avstängt från min arbetsplats på Hallanstalten med full lön, har varit det sedan majmånad på grund av rasist-anklagelserna från en arbetskollega.

Blev lycklig när jag fick börja arbeta som timvikarie på en arbetsplats i Eskilstuna, fast jag berättade om konflikten på mitt jobb. De tyckte om mig och gav mig en chans, det finns änglar, tro mig!

Så nu jobbar jag varje gång de behöver mig, jag hade kunnat vara ledig hela sommaren om jag hade velat. Men, det betyder mycket för min självkänsla att få vara till nytta och att känna mig behövd. Den kränkning min arbetsgivare (Hall) har utsatt mig för kan jag inte beskriva. Jag väntar på att mitt ärende skall komma upp i PAN, personalansvarsnämnden, det blir tidigast i augusti. Tills nu har jag inte fått bemöta anklagelserna mot mig. Det är rättssäkerhet det?!

Men, jag är vid gott mod.

MVH Margit

Anonym sa...

Just ja, det såg jag något om i lokalpressen, antar att den var uttömmande i ämnet då eller.... inte. Ja vi får prata på fredag. Ha det så gott, skall väl eventuellt krypa i säng om nån timme typ...

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Det var jag som gick till pressen, då handlade det om en tvångsomplacering, jag har inte talat med pressen efter att jag fick veta att jag skulle "sparkas" från mitt jobb. Jag har inte orkat helt enkelt.

MVH Margit

Anonym sa...

Låter onekligen jobbigt, inget jag provat på.. har varit alldeles för mesig större delan av mitt liv för att råka illa ut.

Sovdax, Natti!

Anonym sa...

PS. Klappat till folk på jobbet gjorde jag för en 10-15 år sen.... sorgligt nog funkade det. DS.

Anonym sa...

Hej Margit,

Tack för att du lyfte ämnet.
Som kvinna får vi stå ut med
sådana här diskriminerande attityder titt som tätt. De har inget alls att göra i det professionella. Inte i det privata heller, men då tillåts vi väl vara oss själva i en högre grad.

Jag förstår att du har råkat ut för klåfingriga män och att det berörde dig särskilt när också Borg blev sexistiskt bemött. För då skrivs det i tidningen. Modigt och bra av journalisten.

Apropå pride har ju jag en helt ovetenskaplig uppfattning om att vi lite till mans kan ha bisexuella
och oskyldiga fantasier om än aldrig får lusten att leva ut.

När en diplomat drabbas av en lust att dra finansministern i håret ser jag med mina queera gensuglasögon en homofob. D v s någon som inte kan acceptera att vi är sexualvarelser och ibland kan gå igång på sitt eget kön.
Varför skulle han annars komma på tanken att dra honom i håret och dessutom så dumt uttala detta?
Undrar hur Borg skulle känna sig efter behandlingen?

Jag anser att män måste börja ta
ansvar för sina attityder. Det är helt rätt att du rasar, Margit.
Annars vet de inte hur de uppfattas.

Det här är inget personangrepp på diplomaten. Jag vill spegla vad som ligger bakom attityden och det var bra att du reagerade, Margit.
Du som vet hur det känns. Jag kan tänka mig hur kränkande det känns.
Även om jag saknar erfarenhet.
Men jag har sett Basic Instinct och det var ju våld. Hu!


Annie

Margit Urtegård sa...

Hej Peo.

Jag har aldrig klappat till folk. Ja, det är jobbigt, men det var nog ödet skall du se, jag trivs jättebra där jag är nu, har fått världens gulligaste arbetskollegor, har aldrig mött så vänliga och goa människor på någon arbetsplats tidigare. Jag är så glad varje dag jag åker dit.

MVH Margit

Margit Urtegård sa...

Hej Annie.

Ja, jag har erfarenhet av klåfingriga män och ja, jag går igång när jag ser att andra drabbas av detsamma, oavsett om det är män eller kvinnor som blir offer för sådana dumma beteenden. Som jämställdhetsförkämpe måste jag ju protestera vare sig det handlar om män eller kvinnor, jag skulle inte vara trovärdig annars. Det handlar om attityder, skall vi få bort attitydproblemen i samhället måste vi oavbrutet reagera när vi ser dumma saker/beteenden.

MVH Margit

Anonym sa...

Hej Margit,

Det är så fantastiskt att du och din underbare man har läst "Bitterfittan".

Jag upptäcker att Maria Sveland skrivit inget mindre än en ny feministbibel.

Jag har hållit "Kvinnor som slår följe med vargar" som det heligaste, men nu fått en uppdaterad aktuell svensk tolkningsram som ger mitt liv ett förklarande ljus.

Jag har inte kommit mer än halvvägs
i boken för det är tydligt att boken är bredvidläsningslitteratur för mitt pågende liv Just NU.

Nyss läste jag; s.108

"Mitt hjärta värker....jag känner igen det här mönstret...Hur kvinnorna tassar på tå, ständigt inkännande och beredda att antingen parera eller skratta högt och uppskattande.

Och hur mycket energi tar inte det?

Psykoanalytikern Joan Riviere berättar i "Kvinnlighet som maskerad" från 1929 [!!!]
om hur duktiga yrkeskvinnor plötsligt gjorde sig dummare när män kom i deras närhet. Allt för att männen inte skulle känna sig konkurensutsatta och för att kvinnornas egen kvinnlighet inte skulle kunna ifrågasättas."

Författaren Maria Svelands huvudperson kommer fram till att kvinnlighetens maskerad idag handlar om att stå ut med avstängda
män och låtsas som att allt är bra genom att skratta högt åt deras skämt.

Margit, du är inte på maskerad. Du
ser till att män utvecklas. Toppen!

Jag skulle faktiskt också vilja att vi stämmer ett möte med Maria Sveland.

Annie