lördag 5 april 2008

Kammaråklagaren har inlett förundersökning.

I fredagens tidning står det "Bostadsbolaget granskas av korruptionsåklagare". Kammaråklagare Erik Fågelbo kommer att utreda de misstänkta brotten på Strängnäs Bostads AB. Inför bostadsbolagets senaste styrelsemöte fick styrelsen rådet att göra en anmälan till polisen, att lösa upp styrelsen och att sätta de två cheferna som är misstänkta för brott i "karantän". Styrelsen valde att inte följa något av de goda råden de fick, bara det är anmärkningsvärt. Erik Fågelbo säger: "För att hålla rent framför egen dörr tycker jag man skall låta polis och åklagare avgöra om det går att styrka brott eller inte". Detta måste uppfattas som mycket stark kritik mot kommunchefens val att mörklägga hela ärendet genom att hemligstämpla den rapport om oegentligheter inom bolaget som framtogs 2006. Kommunchefen skulle inte ha agerat "polis". Under tiden den här förundersökningen pågår bör väl rimligen de två misstänkta cheferna sättas i "karantän". Får de vara kvar på bolaget under tiden åklagaren utreder om brott har begåtts kan de ju försvåra åklagarens arbete; de kan ju förstöra bevismaterial om de får fortsatt tillgång till bolagets papper och arkiv. Samtidigt kan de hota personal till tystnad bara genom sin fysiska närvaro på arbetsplatsen. Det positiva är dock att vi skattebetalare nu möjligen kommer att få svar på om något brott har skett. Sen får vi hoppas att kommunchefen i fortsättningen slutar leka polis.

Citat från nättidningen:

Mörkläggning
Återigen har kommunchefen trampat i klaveret.
Styrelsen bör omgående stänga av den aktuella chefen så länge misstankar om brott föreligger.
Dessutom bör den utredning som styrelsen beslutade om ej dras igång. Polisen gör detta dessutom utan konsultkostnad.
Kommunchefens agerande bör dessutom utredas.

Anders

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen kan i dag missa att du är förbannad på kommunchefen .Det blir bara löjligt när du dessutom håller med sossarna.Ska du byta parti igen?

Anonym sa...

Bästa Anonym
Jag läser att Margit ifrågasätter kommunchefen. Ditt inlägg tillför att Margit skulle vara förbannad och hålla med sossarna. "Slask" har du tydligen, men ser du inte att Margit skriver detaljerat om varför hon har en uppfattning. Hon motiverar varför hon tycker att kommunchefen gjort fel. För dig får hon tydligen inte tycka detta och därutöver "slaskar" du vidare om att hon nog tänker byta parti. Vi har ett fritt land/åsiktsfrihet det är därför du anonym och jag anonym möts här. Jag tycker att du till skillnad från Margit inte har någon motivering för dina påståenden som faktiskt endast är på det personliga planet. Om du har något att säga i sakfrågan tycker jag det skulle vara roligt men att lämna walk-over i saken och sedan stå bredvid och spotta känns ovärdigt.

Margit Urtegård sa...

Hej mina två anonyma kommentatorer. Till anonym 1 vill jag säga att jag absolut inte är förbannad på kommunchefen, jag använder inte tid och energi på att gå runt och vara förbannad på folk. Däremot är jag engagerad i sakfrågor/samhällsfrågor, jag tycker att frågan kring fastighetsbolaget har skötts fel och har förklarat varför jag tycker det. Till anonym 2 vill jag bara säga att jag är tacksam för att du läser vad jag skriver och kommenterar just det, även tacksam för att du försvarar min rätt att tycka; att du försvarar yttrandefriheten. Det är bra att någon kan skilja på sak och person.

MVH Margit